Hattımın Biri Sürekli "Gathering" data" Uyarısı Veriyor.
-
arkadaşlar merhaba
2 adet vdsl hattım var. multiwan olarak kullanıyorum. modemler bridge modda
hattın biri online olduğunda diğeri sürekli "Gathering data" şeklinde kalıyor ve hat çalışmıyor. resimde de gözüktüğü gibi.
Wan hattım Online olarak çalışıyor . diğer hattım ise "Gathering data" durumunda kalıyor. iki hat aynı anda çalışmıyor. hatlar tek tek olduğu zaman bir problem yok. ama iki hat aynı anda çalışmaya başlayınca hatlardan biri devre dışı kalıyor. problem ne olabilir acaba bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim
-
**modemlerin calışma ip aralıgını değiştirip denermisin
örg:
wan : 10. 0 0 13
opt1 :10.0.1.13** -
modemlerim bridge modda çalışıyor.
o bahsettiğin 10.1.1.13 ipler türktelekomun verdiği gatway ipleri
benim ip numaralarım farklı -
guzel kardesim,
sorunun buyuk ihtimalle squid ten kaynaklaniyor gibi 2wan googledan pfsense multiwan yada pfsense 2wan falan yazip daha hizli cozume ulasabilirsin.squid kurulu degil dityorsan pfsense makinasinin icinde biyere wan2nin gatewaylari yaziliyordu ama unuttum nerden yapildigini -
öncelikle cevabın için tşk.
ama ben 2 wan hattımı yaklaşık 1 yıldır multiwan olarak kullanıyorum. sorun türktelekom gatway lerde değişiklik yaptıktan sonra böyle bir sorun çıktı.
pfsense bridge modda çalışırken gatway leri değiştiremeyiz. gatwayleri servis sağlıyıcılar atarlar. -
Uzun süredir bridge mod kullanmadığımdan tam hatırlayamıyorum ama
System-Routings-Gateways
altındaki monitor IP numaralarınız aynı olabilir mi ?Eğer öyle ise ikisine farklı numara yazarak bir deneyin.
Örneğin birine 195.175.39.39 diğerine 195.175.39.40 (telekom DNS server adresleridir) -
System-Routings-Gateways
altındaki monitor IP numaralarımız boş herhangi bir şey yazmıyor. dediğiniz türktelekom dns lerini pfsense otomatik alıyor.
dediğim gibi gatway ler değiştikten sonra böyle bir sorun çıktı. her iki modemin gatway leri aynı, ip ler farklı.
daha önceden gatway ler farklıydı bir sorun yoktu. -
Dediğim ip'leri dediğim yere yazıp denemediniz mi ?
-
ip leri dediğin gibi yazdım şu an için düzeldi test teyim bir sıkıntı yok.
aksi bir durumda dönüş yaparım tşk. -
System-Routings-Gateways
altındaki monitor IP numaralarımız boş herhangi bir şey yazmıyor. dediğiniz türktelekom dns lerini pfsense otomatik alıyor.
dediğim gibi gatway ler değiştikten sonra böyle bir sorun çıktı. her iki modemin gatway leri aynı, ip ler farklı.
daha önceden gatway ler farklıydı bir sorun yoktu.sizinde bahsettiğiniz gibi sorununuz türktelekom gw leri ile alakalı. türktelekom ile görüşüp durumu anlatmanızda fayda var.
-
Gateway dynamic olarak kalsın Monitor IP 195.175.39.40 birinede 195.175.39.39 ver sorunun çözülecektir. Mantık olarak düşünürsek hattın birinin down olduğunu nasıl anlayacak iki farklı ip kontrol edecek ve biri down olduğu an öbüründen sistem devam edecektir.