Köprü Modunda Bazen Problem
-
Arkadaşlar arada sırada internetimiz gidip gelebiliyor ama pfSense birdaha bağlanamıyor taki modemi tekrardan aktif edip internetin gelmesini bekleyip sonra tekrardan modemi köprü moduna almam lazımki işte ozaman internet aktif oluyor…
Buna bir çözüm varmı arkdaşlar?
Daha doğrusu böyle bişeyle karşılaşıp çözüme ulaşabilen varmı ?
-
Modeminiz fabrika ayarlarına dönüyor ise başka bir modem ile deneme yapınız.
-
Modem fabrika ayarlarına dönmüyor ki… Modem nasıl ayarlandıysa o şekilde kalmaya devam ediyor. Ama pfSense de birşeyler var sanırım bazen bağlantı gidiyor ve geri gelmiyor hiçbir şekilde... bende pfSense modemden köprü vermeyi bırakıp bütün bağlantıyı modeme çekiyorum... Modeme 10dk içinde bağlantı geliyor ama pfSense gelmiyor.
Sorun bu işte umarım anlatabilmişimdir.
-
Bence de başka bir modem ile test etmenlisiniz. Modem tarafında sıkıntı var gibi.
-
Modemi yeni aldım linksys aldım gittimde… Acaba köprü modunu kullanmasammı ?
-
benzer bir olay benim başıma gelmişti. airties 5650 vdsl2 modem almıştım. köprü modunda bağlantı kurulmuyordu. firmayı aradığımda firmware güncellemesi çıkacak demişlerdi. sonrasında huawei hg655d aldım. sorunsuz çalıştı halen kullanıyorum.
modem kaynaklı olabilir.
-
zaten kullanıyorum köprü modunda herhangi bir sorun yok ama nadirde olsa internet kopabiliyor ve pfSense de birdaha bağlanmıyor ….
Sonrasında modemi aktif hale getirip ttnet ten sinyal gelmesini bekliyorum 5-10 dakka modem aktifken sonra modemde iken bağlantı geliyor ip fln alıyor internet gelince tekrar köprü moduna alıyorum öyle 1-2 hafta hatta 2-3 ay bile gittiği oluyor....
Ama işte neden modemi tekrar aktif hale getirmek zorunda kalıyorum :( pfSense i kapatıp açsam bile bağlantı gene gelmiyor :(
-
Modem firmware vb güncellemelerini yapınız sorun modemden kaynaklı gibi görünüyor.
imkanınız varsa başka bir modem deneyin (uzun süreli test edin.)
-
Yeni bir güncellemesi var atayım bakalım ne olcak.
-
System > Routing > Gateway > Disable Gateway Monitoring
Bu kısmı işaretleyerek denermisin.