Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.1 RELEASE ANA BAŞLIK (Sorunlar ve çözümler bu başlıkta toplanacak)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    39 Posts 18 Posters 10.0k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      asbirim
      last edited by

eğer yazdığınız tam olarak "127.0.0.1;refresh_pattern" buysa çalışmayacaktır. yazmanız gereken "tcp_outgoing_address 127.0.0.1" olmalıdır.

@pandemi:

Merhaba Arkadaşlar

Bazılarınızın bildiği gibi multi wan SquidGuard ile çalışmıyor çalışması için Firewall/Rules/Floating den bir rule oluşturup Proxy server in Custom Options bölümüne bu komudu yazıyorsunuz oluyor 127.0.0.1;refresh_pattern.

bu şekilde  pfsense 2.1 vesionunda deniyorum olmuyor her şey karışıyor size şunu soracağım pfsense 2.1 versionun da bu işlem gerekiyor mu

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • P
        pandemi
        last edited by

pardon yanlış kopyaladım doğru olan bu tcp_outgoing_address 127.0.0.1

• A
          asbirim
          last edited by

henüz 2.1 multiwan deneme şansım olmadı. eski sürümlerde floating rule tanımladıktan sonra squid yönlendirmesi çalışıyordu. 2.1 de kurulum yapan arkadaşların tavsiyesini bende bekliyorum.

kolay gelsin

@pandemi:

pardon yanlış kopyaladım doğru olan bu tcp_outgoing_address 127.0.0.1

• G
            GokhanSCN
            last edited by

Nasıl yani?

Ben ek hiç bir işlem yapmadan çalıştı ama.

Routing kısmından girip 3 tane wan'ımı tanımladım.

Sonra Groups kısmından yeni bir grup oluşturup, hepsini tier1 yaptım ve packet loss or high latency seçtim.

sonrada Rules kısmından Lan sekmesine gidip, Lan net kısmına girip, aşağıdaki gateway kısmından oluşturduğum grubu seçtim.

Şuan çalışıyor ve ek hiç bir işlem yapmadım. kullandığım sürüm : 2.1-RELEASE (i386)

???

• P
              pandemi
              last edited by

GokhanSCN kardeş sende filtre çalışıyor mu s.guard yani eğer s.guard çalışıyorsa dafault wan dan çıkacaktır internete

• G
                GokhanSCN
                last edited by

evet filtre çalışıyor, Traffic Graph ekranına girdiğimde, wan2 ve wan3'den trafik akışı oluyor.

yani kullanıcılar wan2 ve wan3'den çıkmıyor mu şuan?

• P
                  pandemi
                  last edited by

eşit bir şekilde kullanım oluyormu normalde wan 1 daha yoğun oluyor

• G
                    GokhanSCN
                    last edited by

Şöyle resim ile göstermiş olayım üstad.

trafik.jpg_thumb
                    trafik.jpg

• P
                      pandemi
                      last edited by

o zaman ben bu gece deniyeyim bakalım belki floting olayına gerek yoktur

• G
                        GokhanSCN
                        last edited by

@pandemi:

o zaman ben bu gece deniyeyim bakalım belki floting olayına gerek yoktur

Eğer deneme yaptıysan yada yapacaksan, bilgilerini acaba paylaşabilir misin?

• P
                          pandemi
                          last edited by

Merha Arkadaşlar

Pfsense 2.1 versionun da s.guard ile multiwan çalışmıyor en azından 2 hat multiwan çalışmıyor s.guard bütün trafiği default wan a gönderiyor

• technicalT
                            technical
                            last edited by

Sabit başlıktan devam edelim bu konu kilitli kalcak daha sonra öbür başlıkla birleştirilecek.

Necati Selim GÜNER
                            IT Technician

• N
                              netugur
                              last edited by

@darkthrone:

2.1 rc de captive portal şablonu kullanan varmı? kullanıcı adı şifre girildiği halde yönlendirme yapmıyor tekrar giriş sayfasına yönlendiriliyor…

aynı sorun bende de vardı. mecburen 2.0.3 e döndüm.

• A
                                ahmet_yum
                                last edited by

arkadaşlar 2.1 sürümünde 5651 loglama yapılamıyormu? çözüm yokmudur.

• S
                                  savasdemirci
                                  last edited by

Merhaba, arkadaşlar 2.1 x86 yada x64 pc kurulum paketleri yokmu yada farklı bir yöntemlemi kuruluyor? LiveCD den pc deki diske kurulum yapıyorum ama stabil çalışmıyor, 2.0.1 den yükseltince sorun olmuyor.

• A
                                    ahmet_yum
                                    last edited by

@savasdemirci:

Merhaba, arkadaşlar 2.1 x86 yada x64 pc kurulum paketleri yokmu yada farklı bir yöntemlemi kuruluyor? LiveCD den pc deki diske kurulum yapıyorum ama stabil çalışmıyor, 2.0.1 den yükseltince sorun olmuyor.

dire 2.1 livecd den kurulum yapıyorum. ancak

MESAJ : Access Time-Userlog Olustur (Bekleyiniz)
                                    MESAJ : Form Parametre Dosyalarini Olustur [ OK ]
                                    MESAJ : Imzalanacak YASAL TIB5651 Form Dosyasini Olustur
                                    MESAJ : Yedeklenecek ADMIN TIB5651 Form Dosyasini Olustur
                                    MESAJ : Imzalanacak YASAL TIB5651 Form Dosyasini Olustur [ OK ]
                                    MESAJ : Yedeklenecek ADMIN TIB5651 Form Dosyasini Olustur [ OK ]
                                    Can't locate Net/SMTP/TLS.pm in @INC (@INC contains: /usr/local/lib/perl5/5.14/BSDPAN /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.14/mach /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.14 /usr/local/lib/perl5/5.14/mach /usr/local/lib/perl5/5.14 .) at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 10.
                                    BEGIN failed–compilation aborted at /var/TIB5651Tr/PFSenseMAIL.pl line 10.
                                    MESAJ : Alinan Raporlar Windows Bilgisayar▒na G▒nderiliyor
                                    a TibAnalysis
                                    a TibAnalysis/BaseDailyLog
                                    a TibAnalysis/UserLog
                                    params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/usr/local/etc/smb-client.conf":
                                            No such file or directory
                                    /usr/local/bin/smbclient: Can't load /usr/local/etc/smb-client.conf - run testparm to debug it
                                    Failed to load upcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
                                    Failed to load lowcase.dat, will use lame ASCII-only case sensitivity rules
                                    Domain=[SERVER] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
                                    putting file TibAnalysis-20131127-093742.tar.gz as \TibAnalysis-20131127-093742.tar.gz (34.2 kb/s) (average 34.2 kb/s)
                                    a Tib5651
                                    a Tib5651/UserLog
                                    params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/usr/local/etc/smb-client.conf":
                                            No such file or directory
                                    /usr/local/bin/smbclient: Can't load /usr/local/etc/smb-client.conf - run testparm to debug it
                                    Domain=[SERVER] OS=[Windows 5.1] Server=[Windows 2000 LAN Manager]
                                    putting file Tib5651-20131127-093742.tar.gz as \Tib5651-20131127-093742.tar.gz (5.1 kb/s) (average 5.1 kb/s)

böyle bri hata alıyorum

• S
                                      savasdemirci
                                      last edited by

2.1 de loglama yaptım, sorun çıkmadı ama,

hatalarını bende alıyorum ama bir problem çıkartmıyor. smb-client.conf.sample dosyasının adını smb-client.conf olarak değiştir. mail hatasına bakmadım çünki kullanmadım. Kolay gelsin.

Not: kurulum sıralamam 2.01 i kurdum güncelleyip 2.1 yaptım paketlerin hepsini kurdum ve tekrar güncelledim.

• A
                                        ahmet_yum
                                        last edited by

@savasdemirci:

2.1 de loglama yaptım, sorun çıkmadı ama,

hatalarını bende alıyorum ama bir problem çıkartmıyor. smb-client.conf.sample dosyasının adını smb-client.conf olarak değiştir. mail hatasına bakmadım çünki kullanmadım. Kolay gelsin.

Not: kurulum sıralamam 2.01 i kurdum güncelleyip 2.1 yaptım paketlerin hepsini kurdum ve tekrar güncelledim.

bilgilendirme için teşekkür ederim. adım adım ilerleyebileceğim bir kaynak yardımında bulanabilirmisiniz

• S
                                          savasdemirci
                                          last edited by

forumda "TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)" başlığı altında aradğın herşeyi bulabilirsin bende oradan bulduğum bilgilerle kurulum yaptım.

• First post
                                            Last post
                                          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.