Proxy Server Kullanıcı Yetkilendirme
-
Merhabalar,
PfSense 2.0 kullanıyorum. Kullanıcılar kısmında yeni bir kullanıcı
tanıtarak "Proxy Server" sayfasında da yetkili olmasını istiyorum.Kullanıcı oluşturuyorum ancak yetkileri atarken "Service>Proxy Server" sayfası
yetkilendirme listesi içerisinde görünmüyor.Kısıtlı yetkileri olan bir kullanıcıya "Service>Proxy Server" a erişim yetkisi
nasıl verebilirim. -
Öncelikle pfsense versiyonunuzu en az 2.0.3 e yükseltin
proxy filter = squidguard apply dedikten sonra save demiyorsa yapılan değişiklikler kayıt edilemiyor olabilir.Her halukarda pfsense sürümünü mevcut paketlerin daha iyi çalışabilmesi için yükseltmelisiniz.
-
pfsense sürümüm zaten 2.0.3.
-
1 yıldan daha fazla 2.0.1 den 2.0.3 e kadar sürümlerde squidguard da apply deme gibi bir sorunla karşılaşmadım.
apply dedikten sonra mutlaka save yi unutmayalım sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.
-
1 yıldan daha fazla 2.0.1 den 2.0.3 e kadar sürümlerde squidguard da apply deme gibi bir sorunla karşılaşmadım.
apply dedikten sonra mutlaka save yi unutmayalım sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.
Hocam ben sanırım sorunumu tam olarak anlatamadım.
Kısıtlı yetkileri olan bir User'a Service>Proxy Server sayfasına erişim yetkisi
vermek istiyorum. Bu nedenle System>User Manager 'dan yeni bir User oluşturup
Effective Privileges'den bu User' a Service>Proxy Server a erişim yetkisi vermek istiyorum.
Fakat Effective Privileges'de Service>Proxy Server yok.Aynen linkteki sorunu yasıyorum http://comments.gmane.org/gmane.org.user-groups.linux.turkey.sunucu/9107
-
Proxy server, pfsense'in içinde olan birşey değil, sonradan eklenen bir paket olduğundandır büyük ihtimalle.
-
Proxy server, pfsense'in içinde olan birşey değil, sonradan eklenen bir paket olduğundandır büyük ihtimalle.
Aynen Tuzsuzdeli nin dediği gibi pfsense üzerindeki ek paketlere özel sayfa tanımlaması bulunmaz lakin bu sorununuzu kökten çözmenizi öneriyorum muhtemelen squidguard servisi felan duruyordur. loglardan ayrıntılı olarak inceleyin.
Sonuçları forumda paylaşın belki yardımcı olacak arkadaşlar için daha iyi olur.
-
Arkadaşlar aynı sorun bende de var, pfsense admin sayfasına erişebilecek sınırlı yetkilerde kullanıcı oluşturulmak istendiğinde, yetki verme ekranında sonradan kurulan paketlerin sayfaları çıkmıyor. Bununla ilgili config dosyası elle editlenemez mi acaba? Editlenerek halledilebilirse hangi dosyadır?
-
Sorunu şu şekilde çözdüm.
pkg_edit.php dosyasının adını, yetki listesinde olan ve kullanmadığım bir fonksiyon olan diag_ping.php dosyasının adıyla değiştirdim. Ve içinde pkg_edit.php olan kodların tamamını diag_ping.php yaptım. Sonuç olarak yetkileri sınırlı olan kullanıcıya ping yetkisi vererek Proxy Server yetkisi vermiş oldum.