Statik ip den gelen NAT
-
Uzaktan bir veya birden fazla statik ip si olan pc ler uzak noktadaki bir pc ye aşağıdaki ayarlar ile erişemiyor.
Tek statik ip örneği :
Nat:Port Forward menüsünde ;
Interface – WAN
Protocol -- TCP/UDP
Destination -- Type -- Network -- 78.18.18.78 veya Destination -- Type -- single host or alias -- ipler (ipler adında tanımlanmış birden fazla statik ipden oluşan aliases listesi)
Destination port range -- from other -- 3389 to other --3389
redirect target IP -- 192.168.1.100
redirect target port -- other -- 3389ayarlarıyla port yönlendirme çalışmıyor.
Daha önce çalışıyordu. Pfsense yeniden kurup aynı ayarları tanımlayınca artık çalıştıramıyorum.
Not :
Destination -- Type -- WAN Adress yaparsam çalışıyor. Tabi bu sefer istenilen her uzak noktadan bağlanılabiliyor.
-
Destinaion wan address olarak kalmali siz kisitlamak istedigijiz ip veya alias i source da belirmelisiniz
Uzaktan bir veya birden fazla statik ip si olan pc ler uzak noktadaki bir pc ye aşağıdaki ayarlar ile erişemiyor.
Tek statik ip örneği :
Nat:Port Forward menüsünde ;
Interface – WAN
Protocol -- TCP/UDP
Destination -- Type -- Network -- 78.18.18.78 veya Destination -- Type -- single host or alias -- ipler (ipler adında tanımlanmış birden fazla statik ipden oluşan aliases listesi)
Destination port range -- from other -- 3389 to other --3389
redirect target IP -- 192.168.1.100
redirect target port -- other -- 3389ayarlarıyla port yönlendirme çalışmıyor.
Daha önce çalışıyordu. Pfsense yeniden kurup aynı ayarları tanımlayınca artık çalıştıramıyorum.
Not :
Destination -- Type -- WAN Adress yaparsam çalışıyor. Tabi bu sefer istenilen her uzak noktadan bağlanılabiliyor.
-
#asbirim
dediğinizi de yaptım fakat olmuyor. aliasesdaki tanımlı ip tarafından deniyorum giremiyor.
-
Interface–- Wan
Protocol----TCP
Source- type Adress---- Single host or alias (burada alias yaratmışsanız onu yazacaksınızDestination Type Wan adress
Destination Port range From ve to MS RDPRedirect Target ip---- Nat yaptığınız içerdeki bilgisayar ip niz
Redirect target port MS RDPBen bu şekilde kullanıyorum herhangi bir sorun yok