Vips ipden camera portu natladımlocalden dış ip ile izlenmiyor
-
Vips ipden camera portu natladım baska bir yerden siteye girdiğimde cameralarımın çalıştığını gördüm lan tarafında lan net bloclu fakat kendi networkumden izlenmiyor nekadar kural yazdıysam geçemedim
-
lan tarafında lan network neden bloklu onu anlamadım biraz daha ayrıntılı anlatırsanız yapınızı daha rahat yardımcı olabiliriz
-
pfsense kurulumda tüm portları kapatmak istediğimden rules kısmında lan bölümünde ensondaki default kuralın sourcekısmını any yapıp bloc sekmesine getirdim yanlışmı yapıyorum
wan rules kısmına kurallarımı yazdıktan sonra en sona mı blockama yapmalıyım kafam baya karıştı
-
ip kameralar ile sizin kameraya erişim yapmak istediğiniz makine aynı networkde mi ?
Eğer öyle ise prpblemi pfsensede aramamak lazım.Eğer öyle değilse de
Bahsettiğiniz kuralı disable edince problemsiz erişim sağlayabiliyor musunuz? -
wan rules kısmı senin wan kısmı için geçerlidir. En alttaki rules üstüne yazdığın kural herzaman geçerli oluryani kurallar üstten işlemeye başlar. lan kısmında eğer aynı ip bloğunda ise kameralara erişmek için zaten pfsense'e uğramayacaksın localden erişeceksin. Farklı ip bloğunda ise olay değişir.
-
localden ulasıyorum cameraya sorun yok baska bir internet ten web sayfama girdiğimde kamera calışıyor yaptığım yönlendirmeler çalışıyor fakat localden web browser a verdiğim 95.0.188.xxx ipyazdığımda cameraya ulaşamıyorum ama telefondan yazdığımda cameraya ulaşabiliyorum sanal ip lerimi web browser a yazdığımda olmuyor lan daki block u pass a cevirince sıkıntı kalmıyor bu seferde torrentler acılıyor assağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık çözemedim
-
local ipden wan ip ni yazarak ulaşamazsın. dışarıda isen wan ipni yazarsın localde ise kameraların lan ipsini yazarsın. Bunun mantığı budur. Localde wan ipni yazıp bağlanmaya çalışmak odaya girmek için kapıdan dışarı çıkıp tekrar içeri girip odaya girmeyi denemek gibi birşey. Neden localde wandan bağlanmaya çalışmayı deniyorsun anlamadım