Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Vips ipden camera portu natladımlocalden dış ip ile izlenmiyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    7 Posts 3 Posters 2.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      erdnc
      last edited by

Vips ipden camera portu natladım baska bir yerden siteye girdiğimde cameralarımın çalıştığını gördüm lan tarafında lan net bloclu fakat kendi networkumden izlenmiyor nekadar kural yazdıysam geçemedim

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        gocebe
        last edited by

lan tarafında lan network neden bloklu onu anlamadım biraz daha ayrıntılı anlatırsanız yapınızı daha rahat yardımcı olabiliriz

• E
          erdnc
          last edited by

pfsense kurulumda tüm portları kapatmak istediğimden rules kısmında lan  bölümünde ensondaki default kuralın sourcekısmını any yapıp bloc sekmesine getirdim yanlışmı yapıyorum

wan rules kısmına kurallarımı yazdıktan sonra en sona mı blockama yapmalıyım kafam baya karıştı

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

ip kameralar ile sizin kameraya erişim yapmak istediğiniz makine aynı networkde mi ?
            Eğer öyle ise prpblemi pfsensede aramamak lazım.

Eğer öyle değilse de
            Bahsettiğiniz kuralı disable edince problemsiz erişim sağlayabiliyor musunuz?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• G
              gocebe
              last edited by

wan rules kısmı senin wan kısmı için geçerlidir. En alttaki rules üstüne yazdığın kural herzaman geçerli oluryani kurallar üstten işlemeye başlar. lan kısmında eğer aynı ip bloğunda ise kameralara erişmek için zaten pfsense'e uğramayacaksın localden erişeceksin. Farklı ip bloğunda ise olay değişir.

• E
                erdnc
                last edited by

localden ulasıyorum cameraya sorun yok baska bir internet ten web sayfama girdiğimde kamera calışıyor yaptığım yönlendirmeler çalışıyor fakat localden web browser a verdiğim 95.0.188.xxx ipyazdığımda cameraya ulaşamıyorum ama telefondan yazdığımda cameraya ulaşabiliyorum sanal ip lerimi web browser a yazdığımda olmuyor lan daki block u pass a cevirince sıkıntı kalmıyor bu seferde torrentler acılıyor assağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık çözemedim

• G
                  gocebe
                  last edited by

local ipden wan ip ni yazarak ulaşamazsın. dışarıda isen wan ipni yazarsın localde ise kameraların lan ipsini yazarsın. Bunun mantığı budur. Localde wan ipni yazıp bağlanmaya çalışmak odaya girmek için kapıdan dışarı çıkıp tekrar içeri girip odaya girmeyi denemek gibi birşey. Neden localde wandan bağlanmaya çalışmayı deniyorsun anlamadım

• First post
                    Last post
                  Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.