Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense kurulumda anlamadıklarım. Yardım

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    4 Posts 3 Posters 1.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      ceramicool
      last edited by

Arkadaşlar araştırdım ama öğrendiğim doğru mu bilmiyorum. Aşağıda anladığım şekli çizdim ve aklımda sorular oluştu. Resim doğru ise soruları cevaplayabilir misiniz.? Saygılarımla
      https://www.dropbox.com/s/kxhcx6sffjhdmhw/pfsense.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        aydemir_07
        last edited by

Profesyonel bir şekilde olmasa da sorularınızı yanıtlayayım.

Genel olarak diagram doğru gibi. Ne yapmak istediğinize de bağlı ama. eth ayarlarınızı kendiniz seçersiniz. Mesela  benim wah ip adresim 192.168.1.27  Lan ip adresim ise 192.168.10.10 yani iç ağa bunu verdim dhcpyi de açtım. Burdan rahat bir şekilde çalışabiliyor.

Ben modemden herhangi bir değişiklik yapmadım, hatta hiç dokunmadım. Wifi pfsense'e bağlı değil. Benim için gerekli olmadığı için bağlamadım. Ama modemden dhcpyi kapatıp sadece pfsense üzerinden ip dağıtabilirsin. Diğer türlü modeme hiç dokunmana gerek yok.

Sanal üzerinden de kullananlar da var ama sistemi yorabilir bence.

• C
          ceramicool
          last edited by

ilginiz için teşekkür ederim. Bu konuyu açtıktan sonra baya yoğun şekilde araştırdım kendi sorularımın cevabınıda buldum. Dediklerinize aynen katılıyorum.Peki şöyle birşey yapılabilir mi? rasberry pi cihazları var özellikleri düşük ama işletim sistemi kurulabilen bir board. Biz cihaza pfsense kurup buna benzer yapıyı  taşıyabilir mi? Araştırdım ama düzgün bir kaynak bulamadım. Saygılarımla

• tuzsuzdeliT
            tuzsuzdeli
            last edited by

Bahsettiğiniz cihazlar üzerinde gayet rahat çalışır.
            tabi ne kadarlık bir trafik route edeceğiniz, neleri kullanacağınız önemli.
            Gidip 256 tane VPN tünnel oluşturursanız, o cihaz yetmeyecektir.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
              Last post
            Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.