Captive Portal Hasta bilgi platformuna ulasma sorunu
-
Merhaba arkadaşlar
Özel bir hastanede bilgi işlemde çalışmaktayım. Hastanemizde kullanılan otomasyon medula denen sisteme bağlanarak hastadan mustahaklık sorgulamakta. Sorunum su captive portal için sitenizde yayınlanan kurulum videolarını ve yazılan çizilenleri inceledim ve kurulumu yaptım fakat captıve portalı aktif ettiğimde internet bağlantımı kesiyor. Dün akşam tekrar inceledim konuları ve 1 defalığa mahsus IE gezgininde captive portalı aktif olarak görebildim. Fakat bir hasta üzerinde deneme yaptım meduladan hasta kaydını silmek istedim denediğimde medula web servisine ulaşamadığını gördüm squidte target catagoride bu web sunucuları için linklere allow özelliği verdim. Fakat tekrar captive portalı aktif ettiğimde tekrardan internet bağlantımı kesti. Otomasyon şirketiyle görüştüğümde medula servislerine her client kendi bağlantısı üzerinden çıktığını söyledi. Server bilgisayarım için mac filtreleme yapsam dahi clientlerin çıkamayacağı kanaatindeyim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
firewall kurallarını incelemeni öneririm.
captive portal sadece internet erişimini hotspot benzeri bir yapıya çevirir
kablolu yada kablosuz interfacelerin tamamını yada bir kaçını captive portala dahil edebilirsin
ayarları yaparken pass trough mac alanına şifresiz/kodsuz bir kaç mac adresi tanımlayın ve testleri o şekilde deneyin
bende captive kullanıyorum ama bahsettiğiniz sorunlar hiç oluşmadıcaptive portalın düzgün çalışabilmesi için mutlaka voucher kodu oluşturun. (kullanmak zorunda değilsiniz oluşturmanız yeterli)
-
şimdi ben mac adreslerini tanımlarsam kişi internete istediğinde çıkabilir benim amacım medula sistemini sistemden ayrı tutarak captive portalı çalıştırmak user pw yazmasını ıstıyorum
-
yardımcı olabilecek var mı?
Eksik anlatım olduğunu düşünüyorsanız özel mesaj atabilirseniz daha kapsamlı anlatırım.
-
kolay gelsin
acil olarak yardımcı olabilecek birini arıyorum halen düzeltemedim sorunu captive portalı aktif edince direk internet kesiliyor devlet sunucularından veri aldığım için internet devamlı aktif olmalı videolu anlatımlarıda izledım herseyı duzgun yapıyorum ama kendi pcmde akif olarak sifre ekranı bazen geliyor bazen gelmiyor ama aktif ettiğim andan itibaren internet bağlantım kapanıyor yardmcı olabilecek birisini varmı
iletişim bilgilerim
0541 939 89 52 tolga hızlı
e-mail: tolgahizli@windowslive.com