Pfsense kurulumu ve nete çıkış sorunu



  • arkadaşlar merhaba pfsense ile tanışalı birkaç gün oldu. bu forum ve sizler sayesinde epey bilgi edineceğimi düşünüyorum. bu konu ile ilgili forumda birçok soru var ama yeni olduğumdan kesin bir yanıt bulamadığım için yazıyorum. aşağıdaki video'da vmware work. 9 üzerinde pfsense 2.1 kurulumu gerçekleştirdim. fakat forum daki bilgiler ve youtube üzerinde ki video ları izlememe rağmen internet çıkışında bir sonuca varamadım.

    pfsense + client kurulum video'su
    http://www.youtube.com/watch?v=TZX-YPPW5a8&feature=youtu.be

    modem'im TP-LINK W896-1ND 4 port modem
    anakartım gigabyte B75M-D3H üzerinde realtek ethernet kartı var
    işlemci intel i7 3770

    yapmak istediğim'i video da paylaştım. daha doğrusu yapamadığımı paylaştım.

    kısaca yapı şu şekilde…

    WAN GW : 192.168.138.1 (vmware lan1 NAT conf.)
    WAN IP: 192.168.138.131 (PFSENSE WAN BACAĞI)
    255.255.255.0/24

    LAN GW : 10.14.0.254
    SB: 255.255.255.0/24
    PFSENSE MNGM: 10.14.0.254

    (düzeltme) ip dağıtımını dhcp üzerinden değil manuel olarak yapmak istiyorum.

    video'yu kısaca göz gezdirirseniz nerede hata yaptığım konusunda bana yardımcı olabilirsiniz.
    konu ile ilgili eğer çözümü var ise şimdiden özür dilerim yeni konu açtığım için...



  • bende fiziksel bir makineye kurdum pfsenseyi ancak aynı bahsettiğiniz gibi pfsense internete çıkabilirken ve lan ayağındaki bilgisayara ping atabiliyorken client bir türlü internete bağlanamıyor sorunu bir türlü çözemedim.



  • Selamlar.
    Bende de ilk kurulumda böyle oluyordu.
    Kurulumu yaptıktan sonra Wan arayüzüne girip IPv6 Configuration Type: none yapıyorum (lan içinde aynı yapıyorum).
    Sistemi yeniden başlattıktan sonra düzeliyor.
    Tam emin değilim ama bunu yapmadan önce system>routing'de dhcp6 gateway görünüyor (varsayılan olup olmadığını v.s hatırlamıyorum).



  • @turker:

    Selamlar.
    Bende de ilk kurulumda böyle oluyordu.
    Kurulumu yaptıktan sonra Wan arayüzüne girip IPv6 Configuration Type: none yapıyorum (lan içinde aynı yapıyorum).
    Sistemi yeniden başlattıktan sonra düzeliyor.
    Tam emin değilim ama bunu yapmadan önce system>routing'de dhcp6 gateway görünüyor (varsayılan olup olmadığını v.s hatırlamıyorum).

    turker bey merhabalar bahsettiğiniz çözümü denedim ancak başarılı olamadım bununla birlikte donanımı test etmek amacıyla smoothwall kurdum aynı sisteme ilk kurulumda sorunsuz  çalıştı acaba versiyon sorunu yaşıyor olabilir miyiz anlayamadım bir türlü



  • birkaç defa aynı şekilde ve vmware arasında farklı varyasyonlar denememe rağmen başarılı olamadım. bugün işyerinde 2. bir bağlantım vardı ip si sabit farklı bir internet bağlantısı 2 makina arasında 8 port bir switch ile video da ki gibi aynı şekilde yani donanımsal olarak kurulum yaptım. birkaç defa kurulum denememe rağmen başarılı olamadım. smoothwall'u bende denedim bugün birkaç başarısız pfsense kurulumundan sonra ilk seferde dediğiniz gibi oldu.

    donanım uyumsuzluğu sorunu olabilir düşüncesi ile ilk birkaç denemem de gigabyte anakart üzerinde denemiştim. son sefer de ise intel bir anakartlı pc üzerinde denedim (dell gx 280) ama yinede olumlu sonuç alamadım.

    turker'in yazdığı gibi lan ve wan bacakları üzerinde IP6V conf. devre dışı bıraktım. ama yinede olmadı.

    video da console dan attığım google.com ping lerinden ilk seferinde başarılı oluyor, lan içindeki pc ye ping atıyor. wan gw ping atıyor… tekrar google.com ping'i atmak istediğimde cevap alamıyorum.

    arkadaşlar nerede hata olduğunu uzman arkadaşlar video ya bakarak söyleyebilirlerse çok müteşekkir kalacam...



  • Arkadaşlar yanlış yönlendirmiş olmayayım, konu hakkında uzman değilim. Bende böyle oluyordu. Belki bir işe yarayabilir diye yazdım.



  • Sayın Hocam: Çıkamazsınız zaten videoda da google.com erişemiyor sonra yahoo ya cıkmaya calısıyor olmuyor.. çünkü pfsense gatway 192.168.138.1 yerine 192.168.131.1 yazıyor :)) videoyu ceken arkadaşda orayı farkında olmadan yanlış yazmış 192.168.138.1 olacak



  • Videoyu izleyemedim ama sanala kurmakla ilgili hala sorun var ise yardımcı olabilirim. Pm ile haberleşebişiriz. Çözümü buraya yazarız.



  • @ipsec16:

    bende fiziksel bir makineye kurdum pfsenseyi ancak aynı bahsettiğiniz gibi pfsense internete çıkabilirken ve lan ayağındaki bilgisayara ping atabiliyorken client bir türlü internete bağlanamıyor sorunu bir türlü çözemedim.

    Services > Proxy Server > Access Control
    buradaki Allowed Subnets kısmına lan ip blogunuzu yazın.
    Örneğin : 192.168.1 ile başlayan lan ip blogu kullanıyorsanız bu kısıma 192.168.1.0/24 yazdığınızda sorunun düzelmesi gerekiyor.