Sürüm 2.1 için 5651 loglama dosyaları[Çözüldü]
-
arkadaşlar merhaba.
Şu log lama işini günlerdir çözemiyorum. Lütfen elinde sorunsuz çalışan bir pfsense olan var ise ya paketleri ile birlikte link versin yada pfsense sin (sanaldaysa) disk dosyalarını benimle paylaşsın. Forumda birkaç çeşit yöntem var ancak samba, talloc gibi paketlerin sürümlerini tam bulamadığım için sorun veriyor ve sürekli hata alıyorum Artık LÜTFEN diyerek sizlerden bunu rica ediyorum.
Dediğim gibi disk imajda olabilir FTP açarım dosya boyut sıkıntısı yok
Cevaplarınızı buradan veya PM den bekliyorum.
sorunsuz halledersem dosyaları benimle paylaşana 1 yıllık orta boyutta bir hosting paketi hediye edeceğim.
Saygılar.2.1 için çözüm http://forum.pfsense.org/index.php/topic,70877.msg387566.html#msg387566 deki mesajdadır.
-
Yasirf yardimci olmak icin sanalda filan yeni bir kurulum yapip deneyebilir misiniz acaba su loglama isini. Gercekten cok sinir oldum artik… yapamamak asıl sorunum oldu.
-
Merhaba fotocum,
Aşağıdaki link'tekileri yapıp paketi yüklersen sorunsuz loglama sistemin çalışacaktır. Paketi yükledikten sonra repo URL 'yi eski haline getirirsen global paketleri eskisi gibi görüp kurabilirsin..
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,63869.0.html
-
Yalnız paketler 2.0.1, 2.0.2 ve 2.0.3 RELEASE sürümleri içindir 2.1 versiyonunda çalışmamaktadır.
-
Merhaba fotocum,
Aşağıdaki link'tekileri yapıp paketi yüklersen sorunsuz loglama sistemin çalışacaktır. Paketi yükledikten sonra repo URL 'yi eski haline getirirsen global paketleri eskisi gibi görüp kurabilirsin..
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,63869.0.html
Şu anda 2.1 üzerinde bu paketleri çalıştırdım. loglama 1 kb olarak geliyordu. muhtemelen log lama kapalıydı. ama ben farklı bir şey denemeye çalışırken pfsense si uçurdum :) neyse sonuç olarak herhalde bu linkteki çözüm 2.1 üzerinde çalışıyor. Şimdi tekrar deniyorum. 2.1.üzerindeki sonucunu burada yazarım arkadaşlar.
-
Evet arkadaşlar, sürüm 2.1-RELEASE (i386) üzerinde loglama sorunsuz çalıştı. yüklemeniz gereken ek kurulum paketlerinin komutlarını aşağıda paylaşıyorum. Lazım olan var ise kullanabilir.
Öncelikle PfSense içerisine atacağımız yapılmış dosyalar (var ve sbin klasörlerine)
http://yadi.sk/d/dz13Goo5FKq56
Sonra linuxumuza elle kuracağımız dosyalar :
talloc :```
pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/talloc-2.0.8.tbzsamba :``` pkg_add -r http://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8-stable/All/samba36-smbclient-3.6.18.tbz
smtp :```
pkg_add -r ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/old-releases/i386/8.1-RELEASE/packages/Latest/p5-Net-SMTP-TLS.tbzpaketi hazırlayan ve konu içinde yorumları ile birşeyler katan herkese teşekkürler. Not: paketler yine forum içerisinden alınmıştır. sadece bir kopyasını yayınlıyorum. her türlü hakkı/sorumluluğu editörlerinindir. yanlış anlaşılmasın.
-
ve aklıma gelmişken bir öneri daha. tabiyki uzmanlar için değil kişisel tecrubelerimden :)
Eğer loglama yapacağınız makina(gerçek veya sanal farketmez) Pfsense altında çalışıyorsa mac adresinden tanımlama yaparak ve dhcp serverdan static ip vererek log ların windows makinaya ip değişmesi sorunu ile kopyalanmamasını engellemiş olursunuz.
Ayrıca (yine konu içinde geçen) windowstaki dosyaların adının sonuna $ işareti ile dosyaların ağ da görünmesini engelleyerek sadece dosya adını bilenlerin ulaşmasını sağlayabilirsiniz. (basit anlamda) -
ve aklıma gelmişken bir öneri daha. tabiyki uzmanlar için değil kişisel tecrubelerimden :)
Eğer loglama yapacağınız makina(gerçek veya sanal farketmez) Pfsense altında çalışıyorsa mac adresinden tanımlama yaparak ve dhcp serverdan static ip vererek log ların windows makinaya ip değişmesi sorunu ile kopyalanmamasını engellemiş olursunuz.
Ayrıca (yine konu içinde geçen) windowstaki dosyaların adının sonuna $ işareti ile dosyaların ağ da görünmesini engelleyerek sadece dosya adını bilenlerin ulaşmasını sağlayabilirsiniz. (basit anlamda)Merhabalar fotocum önerilerin için teşekkür ederim bu dosyaları hangi programla gönderiyoruz pfsenseye yardımcı olabilir misin winscp ile denedim ancak başarılı olamadım
-
Merhabalar fotocum önerilerin için teşekkür ederim bu dosyaları hangi programla gönderiyoruz pfsenseye yardımcı olabilir misin winscp ile denedim ancak başarılı olamadım
merhaba,
başarılı olamaman için tek neden ssh ı açmamış olmandır. pfsense makinanın arayüzünden (şu seçeneklerin olduğu siyah ekran) 14 ü seçerek "y" demen gerekiyor. sonra program bağlanacaktır.
unutmadan kullanıcı adını "root" girmezsen dosya büyük hatası veriyor. buralardayım yardımcı olabilirim. -
python dhcplogger/py/dhcplogger.py komutunu çalıştırdığımda,
/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libutil.so.9" not found, required by "python"
hatasını alıyorum. Kurulu paketler aşağıdaki gibi. Sorun nerden kaynaklı olabilir.Ayrıca http://yadi.sk/d/dz13Goo5FKq56 içeriği boş.
[2.1-RELEASE][root@test]/root(5): pkg_info
bsdinstaller-2.0.2013.0911 BSD Installer mega-package
gettext-0.18.3 GNU gettext package
libexecinfo-1.1_3 A library for inspecting program's backtrace
libiconv-1.14_1 A character set conversion library
python27-2.7.5_1 Interpreted object-oriented programming language
samba36-smbclient-3.6.17 Samba "ftp-like" client
talloc-2.0.8 Hierarchical pool based memory allocator
tdb-1.2.12,1 Trivial Database
tevent-0.9.18 Talloc based event loop library[2.1-RELEASE][root@test]/root(6): python dhcplogger/py/dhcplogger.py
/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libutil.so.9" not found, required by "python" -
Merhabalar,
öncelikle üstteki link düzeltilememiştir. (mesaj için düzenle yok)
YENİ LİNK:
http://yadi.sk/d/7fl-s2DZJ6ATF
ve benim vermiş olduğum paketler phyton versiyonu baz alınarak yapılmamıştır.
Saygılar…
-
Arkadaşlar selam,
Yukardaki hatayı bende almaktayım. Sürüm 2.1, Python ile.
Birçok denemeler yaptım, sıfırdan kurdum, başka paketler yükledim/kaldırdım v.b. sonra bıraktım 2 gündür öylece duruyor.Burda daha genel bir konudan bahsetmet istiyorum.
Şimdi, forumda görüyoruz ki, 5651 le ilgili 2-3 tane çözüm, 10 larca başlık, 100 lerce soru var, popüler bir konu.
Ancak bu scriptleri sahipleri ortalıkta yok! Destek verecek kişiler 2-3 kişiyi geçmiyor!
Kimi scriptin yüklendiği yer kapanmış, kiminin hiç açılmıyor..
Artık bu işi bir standarta bağlamak gerektiğini düşünüyorum.Bu 5651 scriptini yazanlara önerim;
Bir shell script yazın, sistem sürümüne baksın, ona göre uygun paketleri internetten indirsin kursun.
Bu kadar basit. Yıl olmuş 2014 biz hala onda-bunda-şundadır denemeleriyle uğraşıyoruz.
Eğer bunu yapamıyorsanız, insanların soru/sorunlarına cevap/destek veremiyorsanız, ortaya "5651 Yaması Yazdım" diye çıkmayın.
İnsanlar bir şekilde kendi çözümlerini bulurlar ama siz insanları boşuna uğraştırmayın.Saygılar.
-
bunun için üye olup ilk postunu böyle atmana gerek yoktu..
beğenmiyorsan git uğraş kendin yap…ve dhcp ile ilgili yapılanlar 2.0.3 sürümüne kadar destekliyor
2.1 de ciddi sistem değişikliği olduğu için çalışmamakta bunları yazan arkadaşlar 2.1 e uyarlamak zorunda değil vakti varsa isterse yapar isterse yapmaz
bu kadar istiyorsan birazda sen kafa patlat yıl 2014 sen hala onun bunun yaptığına muhtaçsın...ayrıca yazılım vb hiçbir şey gerektirmeyen yöntemlerde var git onları araştır.
-
Evet Arkadaşlar saygılı olalım, burda bu işleri yapan insanlar bizlere faydalı olmak için yapıyorlar, herhangi bir maddi çıkarları yok, ve bazıları çalışıyor mesailerinden ayırıyorlar bazıları mesai sonrası kendi vakitlerinden ayırıyorlar, öyle böyle bu sistem çalışmasa bile biz bunu yaparken gördüklerimizle bir şey öğreniyoruz, ve bize bir şey öğretene en azından bir vefa göstermeliyiz. Saygılar.
-
Öncelikle scripti yazanlara, destek verenlere, moderatörlere saygımı buradan belirtiyorum. Bu konuda bir sıkıntı yok.
İlk postumu yazsam da, uzun zamandır forumu takip ediyorum, herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor.Bahsettiğim konu (belirttiğim gibi) bu işin daha düzenli, derli toplu yapılması.
Foruma 5651 ile ilgili dosya linki konulmuş, hosting kapanmış.
Açılan dosyada <yanlişlikla>boşluk bırakılmış, çalışmıyor.
En son denediğim perl script ise logu windows makinaya alıyor, dosya içeriği boş…
Görünen o ki, 5651 ile ilgili genel bir sıkıntı var.hoscakal, "beğenmiyorsan git uğraş kendin yap..." , "sen hala onun bunun yaptığına muhtaçsın" ne demek ?
İnsanlara bu şekilde mi yardımcı olacaksınız ?</yanlişlikla> -
Öncelikle scripti yazanlara, destek verenlere, moderatörlere saygımı buradan belirtiyorum. Bu konuda bir sıkıntı yok.
İlk postumu yazsam da, uzun zamandır forumu takip ediyorum, herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor.Bahsettiğim konu (belirttiğim gibi) bu işin daha düzenli, derli toplu yapılması.
Foruma 5651 ile ilgili dosya linki konulmuş, hosting kapanmış.
Açılan dosyada <yanlişlikla>boşluk bırakılmış, çalışmıyor.
En son denediğim perl script ise logu windows makinaya alıyor, dosya içeriği boş…
Görünen o ki, 5651 ile ilgili genel bir sıkıntı var.hoscakal, "beğenmiyorsan git uğraş kendin yap..." , "sen hala onun bunun yaptığına muhtaçsın" ne demek ?
İnsanlara bu şekilde mi yardımcı olacaksınız ?</yanlişlikla>5651 ile ilgili en son bizim oluşturduğumuz repo mevcut. forumda konu başlıklarında ararsan bulursun 2.0.3 te sorunsuz tek tık ile paketleri kuruyor ve sorunsuz stabil çalışıyor..
2.1 versiyonu için çalışma yapmaya vakit bulamıyorum aksi taktirde vaktim olsa yapıp ücretsiz olarak paylaşmaktan çekinmezdim.
hoşcakal orada bir bakıma haklı insanlar hep çıkarlarını düşünüyorlar malesef. -
Öyle oldu böyle oldu diyerek boşa vakit kaybetmektense, daha iyisi nasıl olur ona odaklanmak gerek.
Şimdiye kadar arkadaşların yazıp yayınladıkları şeylerde eksikler hatalar olabilir. Sonuçta açık kaynak dünyası böyledir.
Burada temel problem, bu işi yapan arkadaşlara hemen hemen hiç kimsenin yardımcı olmaması.
Tek linke tıklayalım, her şey yüklensin ve çalışsın bizde isteriz, ama kolay değil.Bu tip hızlı ve daha net çözümler isteniyorsa, ticari ürünlere yönelinmeli.
Burada yayımlanan çözümleri kullanan arkadaşların, yaşadıkları problemleri sistematik bir şekilde geri bildirim yapması, gerekiyorsa açıp kodu okuması biraz buna kafa patlatması gerekiyor. Ben bu işlerden anlamam deyip kenarda durmak marifet değil. Bi ucundan başlanır. IOS'u jailbreakleyen adam bir jinekolog mesela :)
-
Ben bu işlerden anlamam deyip kenarda durmak marifet değil. Bi ucundan başlanır. IOS'u jailbreakleyen adam bir jinekolog mesela :)
Adam fena kurcalamış demekki :D
-
hoscakal, "beğenmiyorsan git uğraş kendin yap…" , "sen hala onun bunun yaptığına muhtaçsın" ne demek ?
İnsanlara bu şekilde mi yardımcı olacaksınız ?bu yazı senin tavrına göre yazılabilecek kibar şekilde yazmaya çalıştım ki daha ağırda yazabilirdim… söylediğin şeylerin farkında değilsin...
https://forum.pfsense.org/index.php/topic,54119.0.html
burada ki linkteki işlemi yaparsan ki alt tarafı bir program ile belirli bir klasöre sadece dosyalar atacaksın. istersen ftp istersen windows klasörüne atarsın istersen usb'ye atarsın
windows klasörüne atmak istiyorsan smb client paketini kuracaksın geri kalanı için birşey yapmana gerek yok.
buradaki yöntemi yapan da benim yapamazsan takıldığın yerde sor yardımcı olayım. 2.1'de test yapmadım... (onu da yaptım çalışıyor ftp ve usb olarak denedim smb kurmadım onu da deneyince yazarım)
-
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Kusura bakmayın 5651 de karşılaştığım sorunlar nedeniyle biraz fevri davrandım.2.1 sürümü, python script ile dhcp logları windows makinaya alındı, sorun yok.
cron kısmında bir problem gözüküyor ona bakıyorum.edit : 5651 log dosyasında ip ve mac lerin sağ tarafta çıkmasıyla ilgili problemi script dosyasına bir satır ekleyerek giderebilirsiniz;