RDS IPv6
-
Rulez versiunea 2.1 x86 finala si nu-mi functioneaza adresarea IPv6 - ISP RDS.
Aveti vreo idee?
Voua va merge?merci
-
Salut, fara nici un fel de configurare mie imi functioneaza IPV6 pe RDS fiberlink 1GB
ng0: flags=88d1 <up,pointopoint,running,noarp,simplex,multicast>mtu 1492 inet6 fe80::230:18ff:fe4a:f9fd%ng0 prefixlen 64 scopeid 0x6 inet 79.xxx.11.40 --> 10.0.0.1 netmask 0xffffffff</up,pointopoint,running,noarp,simplex,multicast>
In ce oras esti?
-
Salut,
Sunt din Bucuresti.
Ce ai tu acolo e IPv6 auto-config cu care poti comunica doar in reteaua locala si nu in internet.
La fel imi apare si mie.Merci de raspuns
-
salut,
azi i-am dat si eu de capat si merge
sper sa-ntelegi.![setari ipv6 rds.png](/public/imported_attachments/1/setari ipv6 rds.png)
![setari ipv6 rds.png_thumb](/public/imported_attachments/1/setari ipv6 rds.png_thumb) -
6to4 nu e ipv6 de la rds.
poate fi de la oricine…
problema cu aceasta configuratie este rutarea aleatorie adica desi ai ipv6 in Ro e posibil sa ai default gw cum ar fi in Ungaria adica comunici cu cineva din Ro prin Ungaria... -
pt ipv6 nativ am folosit asa:
pe interfara WAN :
IPv6 Configuration Type : DHCP6
Use IPv4 connectivity as parent interface X
Request only a IPv6 prefix X
DHCPv6 Prefix Delegation size 64
Send IPv6 prefix hint xPe interfata LAN
IPv6 Configuration Type Track Interface
IPv6 Interface WAN
IPv6 Prefix ID 0Restartati apoi masina de pfsense , dupa restart ar trebui sa aveti assignat un ipv6 public pe interfata lan , de altfel orice masina conectata va face request de ipv6 va primi unul din clasa assignata de RDS pe pfsense .
Sper sa va fie de folos .
Testat pe 2.1.2 i386 pe in alix APU
-
Salutare,
Cum fac IPV6 din pfsense pus dupa ONT-ul de la RDS? Am pfsense 2.4.4-RELEASE-p3.
-
Salutare,
Dupa ceva timp petrecut sa fac cutia mea de PfSense sa imparta adrese IPv6, am ajuns la urmatoare configurare pentru tipul de conexiune PPPoE Rezidential de la RDS:
Interfata WAN:
- IPv6 Configuration Type: DHCP6
DHCP6 Client Configuration: - Checkmark: Use IPv4 connectivity as parent interface
- DHCPv6 Prefix delegation size: 64
- Checkmark: Send IPv6 prefix hint
Interfata LAN:
- IPv6 Configuration Type: Track Interface
- IPV6 Interface: WAN
- IPv6 Prefix ID: 0 (nu ma testat daca valoarea asta face vreo diferenta)
Services: DHCPv6 Server & RA
DHCPv6 Server
- Checkmark: Enable DHCPv6 server on interface LAN
- Range: ::1000 to ::2000 (Orice valoare de care aveti nevoie. Valorile sunt exprimate in HEX. ::1000 la ::2000 ofera 4097 de adrese utilizabile)
- Prefix Delegation Size: 64
Router Advertisements
- Router Mode: Managed
- Router Priority: High
Firewall: Rules - LAN
Avem nevoie de o regula pe interfata de LAN ca trafficul IPv6 sa poata trece.
Interfata LAN- Address Family: IPv6
- Protocol: Any
- Source: Any
- Destination: Any
Versiunea mea de PfSense 2.4.4-RELEASE-p3.
- IPv6 Configuration Type: DHCP6
-