Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Python 5651 DHCP Loglama Programı (Tamamlandı)

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    18 Posts 8 Posters 6.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      selimakpinar
      last edited by

Ben dosyaları notepad++ programı ile açınca düzgün bir şekilde çıkıyor ancak notepad ile açınca sizin resminizdeki gibi çıktıyı gösteriyor.
      log imzalama programı dosyayı imzaladıktan sonra asıl dosyayı siliyor log imzalama programına bakarsanız kayıtları orada görebilirsiniz.
      O sorun samba programından kaynaklanıyor ancak ayrıntıları bilmiyorum

Ads?z.png
      Ads?z.png_thumb

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • C
        cenkata
        last edited by

Elinize sağlık emek vermişsiniz. Ancak ben bu loglama olayının windows yada extra bir cihaza atılması taraftarı değilim. Tek cihaz ile çözülmesi bence en iyi çözüm olacaktır. Openssl ile yapılabilse çok güzel olurdu. Bence bunun üzerinde çalışılmalı, söylediklerim kesinlikle yanlış anlaşılma yada çok bilmişlik gibi algılanmasın.

Saygılar.

• I
          ipsec16
          last edited by

@selimakpinar:

Ben dosyaları notepad++ programı ile açınca düzgün bir şekilde çıkıyor ancak notepad ile açınca sizin resminizdeki gibi çıktıyı gösteriyor.
          log imzalama programı dosyayı imzaladıktan sonra asıl dosyayı siliyor log imzalama programına bakarsanız kayıtları orada görebilirsiniz.
          O sorun samba programından kaynaklanıyor ancak ayrıntıları bilmiyorum

yanıtınız için teşekkür ederim cron ile ilgili sorunu giderebildiniz mi acaba selim bey bir güncelleme gelecek mi

• S
            selimakpinar
            last edited by

Openssl ile ilgili fazla bilgim yok ancak program için güzel bir özellik olabilir -listeye ekledim :)-. Kesinlikle çok bilmişlik olarak algılamadım hatta bana bu mesajınız için çok teşekkür ederim.
            Cron ile ilgili sorunun programdan kaynaklandığını düşünmüyorum ancak bir çözümde bulabilmiş değilim yakın zamanda foruma bir konu açıp topluluktan yardım isteyeceğim.

Programla ilgili düşüncelerinizi de çekinmeden yazın lütfen  ne kadar kötü olursa olsun. Bu yazdığım ilk geniş kapsamlı program o yüzden birazda geri dönüş konusu benim için çok önemli.

• B
              Bulo
              last edited by

Merhaba

5651 yasası gereği, arkadaşlarımızın faydalanması için çalışmalarınızdan dolayı sizi kutlarım.

Openssl ile ilgili biraz kendi düşüncelerimi belirtmek isterim.

Elbette logları pfsense üzerinde openssl ile imzalayıp işlemleri pfsense üzerinde bitirebilirsiniz. Biraz incelemenin sonucunda esasen bunu TIB üzerinden dağıtılan IP log imzalayıcı yazılımı ile yapılmasının daha doğru olduğu kararına vardım.

Openssl ile pfsense üzerinde logları imzalamak yazılım ve kullanım açısından şık olmasına karşılık, bir hukuki durum olduğunda openssli kullanarak imzalama işlemini yapan yazılımın doğru ve güvenli olup olmadığı ilgili makamlarca teyidinin yapılmasının isteneceği kanaatini taşımaktayım. Dolayısı ile TIB üzerinden yüklenecek olan IP log imzalama yazılımı resmi bir kurumun yazılımı olup yine ilgili makamlarca doğru ve güvenli olarak kabul edileceği düşünmekteyim. Bize biraz zahmet getiren bir iş gibi gözükse de log imzalamasını devletin resmi bir kurumunun hemde ücretsiz yayınladığı bir yazılım tarafından yapılması daha doğru olacaktır.  Karar sizlerin

Selam ve Sevgierimle
              Bülent ÖZKAN

Topic: TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)

• S
                selimakpinar
                last edited by

Bu özelliği programa eklesem bile openssl sadece bir seçenek olacak önceki gibi program dosyaları windows'a göndermeye devam edecek.

• H
                  hoscakal
                  last edited by

@Bulo:

Merhaba

5651 yasası gereği, arkadaşlarımızın faydalanması için çalışmalarınızdan dolayı sizi kutlarım.

Openssl ile ilgili biraz kendi düşüncelerimi belirtmek isterim.

Elbette logları pfsense üzerinde openssl ile imzalayıp işlemleri pfsense üzerinde bitirebilirsiniz. Biraz incelemenin sonucunda esasen bunu TIB üzerinden dağıtılan IP log imzalayıcı yazılımı ile yapılmasının daha doğru olduğu kararına vardım.

Openssl ile pfsense üzerinde logları imzalamak yazılım ve kullanım açısından şık olmasına karşılık, bir hukuki durum olduğunda openssli kullanarak imzalama işlemini yapan yazılımın doğru ve güvenli olup olmadığı ilgili makamlarca teyidinin yapılmasının isteneceği kanaatini taşımaktayım. Dolayısı ile TIB üzerinden yüklenecek olan IP log imzalama yazılımı resmi bir kurumun yazılımı olup yine ilgili makamlarca doğru ve güvenli olarak kabul edileceği düşünmekteyim. Bize biraz zahmet getiren bir iş gibi gözükse de log imzalamasını devletin resmi bir kurumunun hemde ücretsiz yayınladığı bir yazılım tarafından yapılması daha doğru olacaktır.  Karar sizlerin

Selam ve Sevgierimle
                  Bülent ÖZKAN

Topic: TIB5651Tr yazılımı (Static-Dynamic-Elle girilen kayıt dışı IP Raporlama)

bu yoruma tamamen katılıyorum.
                  Open SSL ile imzalayacağınız dosyaların geçerliliği var mı yok mu bilmiyoruz bu yüzden TIB'in hazırlamış olduğu program üzerinden imzalanınca bize hata payı kalmıyor log çıktısı doğru
                  imzalayan TIB al dosyaları ne yapıyorsan yap :)

şimdilik bu yoldan şaşmayın benim kişisel tavsiyem…

• S
                    selimakpinar
                    last edited by

Şu an için bu şekilde devam edeceğim ancak hala programı otomatik olarak çalıştırabilmiş değilim  :(

• technicalT
                      technical
                      last edited by

Konu sabit "Kullanıcılardan gelen eklentiler & özel düzenlemeler" başlığı altında 5651 ile ilgili olan bölüme yerleştirilmiştir.

Necati Selim GÜNER
                      IT Technician

• tuzsuzdeliT
                        tuzsuzdeli
                        last edited by

İçerik değiştiğinden konu şu başlıkta devam edecektir

http://forum.pfsense.org/index.php/topic,71446.0.html

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.