Freeradius a toplu kullanıcı ekleme
-
Merhaba arkadaşlar,
freeradius ile doğrulama ayarladım. kullanıcı sayısı yüksek olduğu için bir kısayol buşmaya çalışıyorum. freeradius içerisinden de görülebilen users (/usd/pbi/freeradius-i386/etc/raddb/users ) dosyaya elle yaptığım eklemeleri kabul etmiyor. daha doğrusu görmüyor. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
-
ben once bakcup ile freeradius yedeğini almıştım.
sonra yedek dosyasını inceleyip excel ile ufak makro hazırlayıp
750 kullanıcıyı eklemiştim.
sonra makro kullanıcıları yedek dosyasına uygun sekilde düzenlemisti.
txt çıktısını yedek olarak kaydedip, backup tan geri yükledim 750 kullanıcı 10-15 dk icinde eklenmişti.Şİmdi hatırladım daha önce
http://forum.pfsense.org/index.php/topic,62054.msg334945.html#msg334945
burada yazmıştım. -
Merhabalar,
Bende bir dosyaya birkaç elle ekleme yaptım ancak sonuç alamadım. Sonra eski yönteme geri döndüm. exel ile bir makro = kullanıcı adları ve şifreleri oluşturdum. Sonrada emektar ve her işe yarayan "macro recorder" programı ile 1 tanesinin yapılışını kayıt ettim. Sonra da bıraktım kendi haline :)
Bahsi geçen kayıtların yeraldığı dosyamız /etc/inc/config.lib.inc midir?
Saygılar…
-
Merhabalar,
Bende bir dosyaya birkaç elle ekleme yaptım ancak sonuç alamadım. Sonra eski yönteme geri döndüm. exel ile bir makro = kullanıcı adları ve şifreleri oluşturdum. Sonrada emektar ve her işe yarayan "macro recorder" programı ile 1 tanesinin yapılışını kayıt ettim. Sonra da bıraktım kendi haline :)
Bahsi geçen kayıtların yeraldığı dosyamız /etc/inc/config.lib.inc midir?
Saygılar…
Hayır ben /etc/inc/config.lib.inc den bahsetmiyorum.
Düzgün çalışan pfsense+cp+freeradius2 sistemde;
pfsense > diagnotics > backup/restore gelerek backup alırsanız freeradius kullanıcıları XML formatında gorebilirsiniz.
bu xml üserine elle kullanıcıları eklerseniz sonra aynı menuden restore diyerek elle editlenmiş XML i geri yüklerseniz toplu kullanıcı eklemiş olursunuz. -
doğrudur o şekilde hızlı bir öüçözüm ürettim. dosyayı sanki başka bir konuda söylemiştiniz ondan yazmıştım. en kolayı backupı değiştirmek dediğiniz gibi.
saygılar.
-
Radius manager kullanıcı listesini ve ayarlarını aşağıdaki dosya içerisinde tutuyor.
/usr/pbi/freeradius-i386/etc/raddb/users
Burada örnek bir kullanıcı için oluşturduğunuz kaydı inceleyerek onlarca kullanıcı ekleyebilirsiniz.
Örneğin:
"mck" Cleartext-Password := "123", Login-Time := "Al0600-1800" WISPr-Bandwidth-Max-Up := 262144, WISPr-Bandwidth-Max-Down := 1048576, Exec-Program-Wait = "/bin/sh /usr/pbi/freeradius-i386/etc/raddb/scripts/datacounter_auth.sh mck daily"
-
Radius manager kullanıcı listesini ve ayarlarını aşağıdaki dosya içerisinde tutuyor.
/usr/pbi/freeradius-i386/etc/raddb/users
Burada örnek bir kullanıcı için oluşturduğunuz kaydı inceleyerek onlarca kullanıcı ekleyebilirsiniz.
Örneğin:
"mck" Cleartext-Password := "123", Login-Time := "Al0600-1800" WISPr-Bandwidth-Max-Up := 262144, WISPr-Bandwidth-Max-Down := 1048576, Exec-Program-Wait = "/bin/sh /usr/pbi/freeradius-i386/etc/raddb/scripts/datacounter_auth.sh mck daily"
@fotocum, bu dosyaya user ekleniyor ancak "FreeRadius > Users" kısmında eklenen kullanıcı çıkmıyor.
Login olurken de bu eklenen kullanıcı ile girilemiyor. Yoksa atladığımız birşey mi var ? -
hımm o zaman yine iş ilk kullandığımız yönteme döndü. yine backup alıp o dosyada oynamalar yapacağız. Ama backup dosyasını geri yüklerken paketleri filan tekrar kuruyor vs vs sadece kullanıcı geri yükleyebilsek güzel olurdu.