Proxy'den Proxy'ye yönlendirme ?
-
Merhaba, Proxy yönlendirme sorusu sormak istiyorum ama olayıda tam anlatayım istedim. Bir sektördeki şirketler şubelerine statik ip ler aldırıp kullanıcı adı-sifre veriyor ve farklı ipden girişi yasaklıyor. biz ise bu ip engelini aşarak şirketlerin web sitelerine 3. şahıslarında ulaşmasını istiyoruz dolayısı ile şubelere proxy sunucu kurup 3. şahısların ip engeline takılmamasını istiyoruz.
Fakat bizde 2 farklı şube var ve her 2side başka başka şirketlerle anlaşmalı. yani amaç aslında bu 2 şubenin ayrı ayrı erişimlerini tek çatı altında toplamak hatta personelin evden ve cepten de malum sitelere girişlerini sağlamak.
Örneğin:
A şubesi (ip:222.333.222.444) Y,Z,X şirketinin şubeliğini yapıyor ( web adresleri : y.com,z.com,x.com )
B şubesi (ip:232.344.343.555) A,B,C şirketlerinin şubeliğini yapıyor ( web adresleri : a.com, b.com, c.com )şimdi ben 2 şubeye de proxyi ayrı ayrı kurdum. ama bu 3. şahıslar proxy ayarı mayarı bilmez girmek istedikleri siteye göre proxy ona göre yönlendirsin istiyorum bunu nasıl çözebiliriz ?
yani a şubesinden b.com a erişilmek istendiğinde, tarayıcının otomatik olarak a şubesinin proxysine yönlenmesini istiyorum.
bu yönlendirmeyi nasıl yapmalı ? girilmek istendiğinde o proxy diğer proxye yönlendirebilirmi ? nasıl çözerim bu işi? windows host ile yada bir chrome eklentisi vb. bu arada telefondanda girilmesini istiyoruz ne yapacağımı bilemedim arkadaşlar…
yada diyorum bir web sitesi yapsak o web sitesi üstünden mi yönlense bu proxy sunucusu yönlendirmeleri? nasıl yapabilirim bu konuyu nasıl araştırıcağım bilgisi olan varmı ?şimdiden teşekkür ederim.
-
iki ofise de birer server kurun. serverlara ayarları yap personeller uzak oturum ile çalışsınlar. :)
hocam bahsettiğiniz iş öyle kolay bir iş değil. burada da bedava uzman desteği sağlamıyorlar. boşuna beklemeyin. siz en iyisi kendinize iyi bir network uzmanı bulun, parasını verin ve bırakın o işi halletsin. adamda yıllarını harcamanın karşılığını alasın.
öyle düşünmekle ne yazıkki bazı şeyler olmuyor, olsa da yol tutmuyor…Saygılar.
-
-
Cevap için çok teşekkür ederim lakin vpn bağlantıyı yorar hatta kaldırmaz. ipsec ile bağlayıp şu sitelere şu pfsenseden çık şu şu sitelerede bu pfsenseden çıkış yap diye bir ayar yapılamazmı proxy ile yapsam ?
aşağıdaki linkte anlatılan ile dediğim şeyi yapabilirmiyim ? yani proxy ile aşağıdaki şekilde olurmu ?
https://forum.pfsense.org/index.php/topic,72222.0.html