Isgkatip.com güvenilir sitelere eklenmiş ancak yinede site açılmıyor
-
Merhaba değerli arkadaşlar pfsense de www.isgkatip.com adresini güvenliir listeye ekledim ancak yinede pfsense ile internete çıktığımda Protection died IPs active, this IP range is not allowed ! hatası veriyor konuyla ilgili yardım edebilecek bir arkadaşımız var mı?
-
Bu kadar az bilgi ile soru sorulmaz.
Yapı nasıl ?
Squid'e mi eklediniz ?
Squidguard a mı ? -
Services linkinde
proxy server alt bağlantısında
(squid oluyor sanırım çünkü diğer belirteceğim bölümde squidguard yazısı var)
Access Control Tabında
White List var buraya ekliyorumProxy filter yazan (squidguard sanırım öyle yazıyor) yerde zaten bir white list yok sadece blacklist adında bir tab var
bu sebeple eksik soru sorduğum için özür dilerim ancak bu bilmediğimden ötürü kaynaklanıyor bunuda belirtmeliyim.
sorunuza yanıt olarakta sanırım squide eklemiş oluyorum. squid guardda beyaz liste göremedim ben
-
squidguard'da yasakladığınız kategoriler varsa, onları devreden çıkarıp dener misin
-
squidguard'da yasakladığınız kategoriler varsa, onları devreden çıkarıp dener misin
yanıt için teşekkür ederim @tuzsuzdeli ancak yinede sorunum düzelmedi bu siteye ancak transparend modu kapattığım zaman çalıştırabiliyorum
pfsense 2.1
–->Services (linkinde)
------> Proxy Filter (alt linkinde)
General sekmesi var buradaki transparend mod yanındaki onay kutusunu tıklayıp onayı kaldırdığımda save diyorum ve hata veren isgkatip.com sitesi açılmaya başlıyor -
konuyla ilgili bilgi verebilecek arkadaş yok mu acaba halen aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum ek, olarak hiç bir kısıtlama olmamasına rağmen (squidguardda common acl Target Rules List (click here) bölümünde webradio ve buna benzer listeler allow olarak işaretli) ancak yinede radyolar dinlenmiyor blocklama olmadığı halde neden böyle bir sorun oluyor bilginiz varmı hiç bir filtrelemede bulunmuyor
-
Hiç bir kısıtlama yoksa, neden squidguard var ?
Öncelikle squidguarda devrede değilken bu problemleri yaşamıyorsanız, ortada farkında olmadığınız bir kısıtlama var demektir.squidguard loguna baktınız mı ?
Orada hangi engele takıldığı yazar
bkz:ekran görüntüsü
-
merhabalar @tuzsuzdeli açıkçası çok ihtiyacım olmayabilir diye block loglarını kaydetmemiştim sizin önerinizle log tutmayı açtım block ve filtre loglarını tutmaya başladım ancak deneme için oyun kelimesine filtre uyguladım (block kuralı) mynet.com a girdiğimde oyun ile ilgili kısımları blockladığını log dosyasına yazdı ancak isgkatip.com u yazdığımda herhangi bir block logu çıkmadı bunun sebebide şu blockladığında yasak sayfası yada pfsense in yasakladığını bildiren sayfa çıkıyor ve sayfa bunu loglayabiliyor ancak sizinde gördüğünüz gibi isgkatip.com daki hatayı pfsense den daha çok isgkatip.com veriyormuş gibi algılıyorum pfsene den bir şey gelmiyor
diğer filtre ve gui loglarına baktığımda burada da herhangi bir log kaydı göremedim.
-
merahaba,
squid' de transpenr proxy nin altında bypass proxy var onu işaretleyip destination kısmına 66.147.244.90 yazıp dener misin?