Cron ile python scripti çalışmıyor
-
Sabit konularda bulunan Python 5651 DHCP Loglama Programı (Tamamlandı) başlıklı python scriptini bir türlü otamatik olarak çalıştıramadım.
pfSense 2.1 release :
Denediğim yöntemler ekteki resimde mevcut (Saatlere takılmayın test amaçlı değiştirmiştim)
-
kodu aşağıdaki şekilde yazarmısınız?
phyton /sbin/dhcplogger.py
-
Resimde de göründüğü gibi o kodu yazmama rahmen çelışmadı.
-
selim bey komutun çalışmaması ihtimal dahilindedir ama normal koşullarda genelde karşılaşmayız. Bu yüzden öncelikle son satırdaki kodu silin. ardından komutu el ile verin.
yani putty ile bağlanın ve komut satırına phyton /sbin/dhcplogger.py yazıp enterlayın. Sonrada sonucun ekran görüntüsünü burada paylaşın.
Bu herkes için çok daha yardımcı olacaktır. Ayrıca mevcut phyton yüklemesini de kontrol edebilirsiniz. paketi kaldırıp yeniden kurun bence.
daha olmaz ise 2.1 üzerinde çalışan loglama için benim yazımı kontrol eddebilirsiniz. çalışan paketlerin linkleri ile forumda mevcut. -
Yazdığınız komutu putty ile çalıştırınca sıkıntı olmuyor zaten ancak aynı komutu cron ile otomatik çalıştıramıyorum.
-
Merhaba, eski bir konuyu hortlatmak gibi olacak ama şuan tam olarak aynı problemi yaşıyorum. Phyton komutunu shell üzerinden elle girdiğimde kod çalışıyor ve işlemler yapılıyor fakat cron a eklediğimde otomatik yapmıyor.
Ekran görüntüsü: http://prntscr.com/d46e3k
-
Merhaba
Cron tanımlamarınızdaki komutlar için Full Path giriniz.
Example: /usr/local/bin/php /usr/local/www/test.php
Which komutuyla full path öğrenebilirsiniz.
-
Merhaba, phyton2 nin tam konumunu nasıl öğrenebilirim? Which argumanını nasıl yazmam gerekir?
–-----------
edit: buldum. 2.2.6 sürümündeyim "/usr/local/bin/python2 /sbin/dhcplogger.0.2.2.py" bu şekilde komut satırından çalıştı. umarım cronlada çalışır.
-
Cron loglarına ulaşabileceğim bir dizin varmı acaba? Tutuyormudur hataları vs. Hala bir hareket olmadı. Eğer zaman farkından kaynaklı değilse cron yine çalışmadı demektir.
-
Merhaba, maalesef cron bu şekliylede hiç çalışmamış.
Denediğim varvasyonlar;
phyton2 /sbin/dhcplogger.0.2.2.py ```
/usr/local/bin/python2 /sbin/dhcplogger.0.2.2.py
/usr/local/bin/python2.7 /sbin/dhcplogger.0.2.2.py
Bu komutları komut satırından elle çalıştırdığımda sorunsuz çalışıyor ama cronla hiçbişekilde çalışmıyor. Ne yapılabilir?
-
2.2.6 sürümünde bir türlü yapamayınca 2.3.2 yüklü sanal makinede denedim fakat hiçbir değişen yok elle çalışsada cronla çalışmıyor.
Nasıl yapıldığını bilen yokmu?
–------------------------------------------------------
edit: kurcalarken böyle birşeyle karşılaştım;
sonra tablodaki diğer cronlara baktım;
acaba cron dosyada bir sıkıntı mı olabilirmi. her sürümündemi olur. cron çalıştıran varmı toplulukta?
-
Flood gibi olacak ama sorun hala güncel. 3 gündür bunla uğraşıyorum.
-
Çok fazla kurcaladım, artık makineyi yeniden başlattığımda internet gelmiyor ve pfsense arayüzüne erişilmiyor. Konsoldan reset webconfigurator deyince arayüze erişilebiliniyor. Burdan eski tarihli bi xml yapılandırması yüklediğimde internet geliyor. Ama yeniden başlatırsam yine herşey gidiyor ve bu işlemleri baştan yapmak gerekiyor.