Ip Loglama (TIB İmzalama Programı) Otomatik İmza Sorunu Hk
-
Merhaba,
Sanal Bilgisayarda (vmware 9 workstation) xp sp3 yükledim tib.gov.tr den ip log imzalama yazılımını indirdim ve sisteme kurdum, ayarlardan Dosya eklendiğinde seçeneğini seçtim ve imza klasörünü TIB_Log olarak seçtim ve ayarları kaydet diyorum, sorun yok ancak imza dosyaları klasöre eklendiği zaman otomatik olarak imzalamıyor acaba bu bir sorun mudur evet ise aynı sorunla karşılaşıp çözebilenler oldumu konu hakkında arama çubuğundan yardım istedim aynı sorunla karşılaşanlar oldu mu diye ancak bir sonuç bulamadım bu sebeple yardımlarınızı bu başlık altından takip edeceğim şimdiden teşekkür ederim.Edit// Ayarlarda dosya eklendiğinde imzala seçeneği seçili ama imzalama yine gerçekleşmiyor bu bilgiyi yukarıda deklare etmiş olabilirim ancak aklıma gelen bir durum ayarlarda hiç bir değişiklik yapmadan (imza dosyası bakıyorum klasörün içerisinde) ayarları kaydet diyorum imza programını açıp (hiç bir seçeneği değiştirmeden bir bakıyorum imzayı gerçekleştirmiş, logları incelediğimde elle imzala dersem kaydı manuel olarak imzalanmış yazıyor, ancak ayarları kaydet diyip imzalarsam bu kez imzalandı diyor.) belki forum ile ilgili bir durum değildir ancak aynı sorunla karşılaşanlar içinde kaynak olması amacıyla buraya açtım tib'e de aynı yazıyı göndermek istedim ancak sitesinde iletişim adresi göremedim sadece telefon ve web adresi bilgisi var.)
-
yarın telefonla görüşelim hallederiz.
iyi çalışmalar…
-
Merhabalar,
Logları PFSense'den alıyorum ve IP Log yazılımının kurulu olduğu bilgisayardaki ilgili klasöre atıyorum, "Hemen İmzala" dersem bir problem yok, ya da "Ayarları Kaydet" dersem problem yok, imzalamayı gerçekleştiriyor ama diğer türlü "Dosya eklendiğinde" seçiliyken ister elle ekleyeyim, ister log dosyası otomatik atılsın herhangi bir işlem yapmıyor.
Durumu çözen varsa yardımlarını bekliyoruz.
EDIT: arkadaşlar kendimce problemi çözdüm, anladığım kadarıyla programla ilgili bir problem var, varsayılan "IP Log Imzalayici\data" klasörünü kullanınca problemim çözüldü, logşar firewall tarafından atılır atılmaz imzalanarak "signed_files" klasörünün altına geldi.
-
ben böyle bir sorun hiç yaşamadım. hangi klasör ü gösterdiysem direk (dosya boyutuna bağlı biraz zaman alabiliyor) imzalama gerçekleşti. Bu windows kopyanız ve iplogimzalayıcı arasındaki uyumsuzluk veya klasör izinleri ile ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir.
saygılar.
@ipsec16 verdiğim kopya ile sorunun giderildi mi?