Pfsense Kurulum Dosyalarına Erişme
-
Merhaba ben vmware'a pfsenseyi kurdum sorun yok allaha şükür çalışıyor geçen forumda performans artırmayla ilgili bir takım seyler söylemişler yalnız o performans artırımını yapabilmek için sanırırım pfsense kurulu makinaya erişim sağlayıp ordan ayarlama yapılması gerekiyor diye biliyorum ben sanal pcdeki pfsense dosyalarına nasıl erişirim vinscp ile yapabilirmiyim bunu bir diğer durum bilgisayarlara elle dns vermek için pfsense kısmında yapılacak ayarlamalar nerden ve nasıl olmalı tesekkurler simdidden
-
Aynı ağ üzerindeki bir bilgisayrdan winscp ile ulaşabilirsiniz. Bunun için önce pfsense'de SSH erişimini açın.
Bilgisayarlara elle dns vermek için pfsense'de yapacak birşey yok. Siz sadece bilgisayrların üzerinde dns adresini değiştirin yeterli. -
tesekkur ederım bilginiz icin isime yaradı dns ile ilgili forumda paylasım gormustum pfsenseye herkesin sıklıkla kullandıgı dns adresi elle girilip ayarlama yapılabılıyormus ama ben o dedıklerı kısıma girdiğimde yapamamıstım eger dns sorununuda cozebılırse bılen arkadaslar hersey daha guzel olacak
-
tesekkur ederım bilginiz icin isime yaradı dns ile ilgili forumda paylasım gormustum pfsenseye herkesin sıklıkla kullandıgı dns adresi elle girilip ayarlama yapılabılıyormus ama ben o dedıklerı kısıma girdiğimde yapamamıstım eger dns sorununuda cozebılırse bılen arkadaslar hersey daha guzel olacak
ilan panosuna : "DNS ayarlarınız otomatik olacak " yazın olsun bitsin. ben işin içinden çıkamadım ve en son çare bunu yazdırdım altına da yönetim yazmayı unutma :)
not: bende o anlatımlar ile yapamadım nedense… daha kolay ve kesin bir çözümü 4 gözle bekliyorum...