Squid Kuruluyken sitelere giremiyorum
-
arkadaşlar pfsense de düz kurulumunda clientlerden nete çıkabiliyorum ama squid paketini (proxy server) kurduğumda;
örneğin google da arama yapıyorum lakin siteye tıkladığımda (tüm siteler için geçerli) hata sayfasıyla karşılaşıyorum.
büyük bir ihtimalle modemin bridge ve route olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. modemim router modda. modemi bridge yapsam pfsenseyide pppoe olsa sorun çözülürmü? -
arkadaşlar daha doğrusu şunu düzelteyim: squid paketini kurduktan sonra modemi bridge moduna mı almalıyım? çünkü hiç bir siteye giremiyorum (acaba modem proxy server a mı izin vermiyor) nedeni ne olabilir??
-
arkadaşlar daha doğrusu şunu düzelteyim: squid paketini kurduktan sonra modemi bridge moduna mı almalıyım? çünkü hiç bir siteye giremiyorum (acaba modem proxy server a mı izin vermiyor) nedeni ne olabilir??
Hocam bendede Squid aktif modemler Bridgede değil. Sanırım ayarlarınızda bir sorun var. Kendi ayarlarımı yazayım.
General
Proxy Interface : Lan
Allow users on interface : Seçili
Transparent proxy : Seçili
Proxy port : 3128Access Control
Allowed subnets : 10.0.0.4/24Bu kısım önemlidir. Benim Modemler 192.168.1.1 ve 192.168.2.1 subnetlerinde. Pfsense DHCP server ayarımdada Lan IP lerim 10.0.0.5 ten başlatıyorum. Allowed subnets i kendi lan IP nize göre ayarlamanız gerekecek.
-
LiderWeb hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. doğru söylüyorsunuz galiba modemin bridge veya router mod da olmasıyla bir ilgisi yok.
Ben 1 adet modem kullanıyorum. Modem ip'm 192.168.1.1 (Kullandığım Pfsense sürümü :2.0.1)
sizden ricam squid ayarlarınızın screenshotlarını bana gösterebilir misiniz? Ben ayarlar konusunda bir yanlışlık yapıyorum herhalde. Birde 2.0.1 sürümü için modemi bridge moda aldığımda ve wan bağlantısını pppoe olarak yapılandırıp ttnet adsl adımı girdiğimde net bağlantım gidiyor. aranızda bu sorunu yaşayan var mı? ya da ben nerede yanlış yapıyorum ? -
LiderWeb hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. doğru söylüyorsunuz galiba modemin bridge veya router mod da olmasıyla bir ilgisi yok.
Ben 1 adet modem kullanıyorum. Modem ip'm 192.168.1.1 (Kullandığım Pfsense sürümü :2.0.1)
sizden ricam squid ayarlarınızın screenshotlarını bana gösterebilir misiniz? Ben ayarlar konusunda bir yanlışlık yapıyorum herhalde. Birde 2.0.1 sürümü için modemi bridge moda aldığımda ve wan bağlantısını pppoe olarak yapılandırıp ttnet adsl adımı girdiğimde net bağlantım gidiyor. aranızda bu sorunu yaşayan var mı? ya da ben nerede yanlış yapıyorum ?Hocam yukarıdaki yazdıklarım sadece extra bir ayar yok :) Bende Modemler Bridge değil normal DHCP modda. Yani modemden sadece IP alıp nete giriyor. Extra birdige ppoe ayarı yapmaya gerek kalmıyor. Bu arada bende 2.01 kulanıyorum.
-
hocam squid varsayılan olarak tüm bloke geliyor. kurallardan deny i iptal etmen gerekiyor.