Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense freeradius Limit

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    3 Posts 3 Posters 1.1k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      cinlop
      last edited by

Merhabalar;
      Pfsense üzerinde kurduğumuz freeradius2 üzerine tanımlanabilen kullanıcı sayısı limitinin ne kadar olduğu hakkında bilginiz varmı.En son 2.03 versiyonunda 500 kullanının üzerinde freeradius2 çakılıyordu.
      Diğer bir konuda 2.1 versiyonunda lan bacağının subnetini 8 verirsem diğer vlanlardan pfsenseye ulaşamıyorum.Ama 2.03 ve eski versiyonlarda ulaşabiliyordum.mecbur 24 lü subnet vermek zorunda kalıyorum ve rules kısmında öbür vlanlardan geçişe izin veriyorum.Bu seferde traffic graphda diğer vlanların trafiğini göremiyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • X
        xxpl
        last edited by

bende de aynı sorun vardı subnet 16 kullanıyordum o subnetten 24 bacagına erişemiyordum. rulesten hallettim..

• F
          fotocum
          last edited by

ilk sorunuz için 500 kayıt a ulaşacaksanız ve bunlarla ilgili kurallar koşturacaksanız bence ayrı bir makina üzerinde tabloyu tutun. Çnkü pfsense üzerine fazladan yük bindirmiş olacaksınız. Kişisel fikrim bu.500+ kullanıcıya hitap edecek kurum eminim bir tane sql server temin edebilir.

saygılar.

• First post
            Last post
          Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.