Vodafone K3773 3g vodem bağlanamama sorunsalı
-
Arkadaşlar merhaba,
Elimde Vodafone k3773 3g modem bulunmakta. Cihaz https://doc.pfsense.org/index.php/Known_Working_3G-4G_Modems destek listesinde yok. Ürün huawei patentli vodafone için üretilmiş sadece; lakin ekstra bir ürün bilgisine ulaşamıyorum.
Kabataslak elimdeki verileri paylaşıp, sorulara geçeyim;- Cihazın olduğu lokasyonda en iyi 3g performansını Vodafone sağlamakta (Ürün vodafone ile çalışması gerekiyor)
- Cihazı usb ile bağlayıp "dmesg | grep Vodafone" dediğimde görüyor
- Bir dikkatimi çeken olayda, "ls /dev/cua*" dediğimde "/dev/cuau0 ve /dev/cuau1" listeleniyor. Anlatımlarda https://forum.pfsense.org/index.php?topic=37021.0 "/dev/cuaU0.0 ve "/dev/cuaU0.1" listeleniyor. "all port busy" hatası veriyor. (Driver olmadığı için tanımadığını düşünüyorum)
- Ürünün Windows, linux ve mac driverları mevcut (bsd yok maalesef)
Şimdi bu cihazı tanıtmak mümkünmüdür? Eğer değilse bu özelliklerde uyumlu cihazı nasıl temin edebilirim. Benim için önemli olan upload 5mb destekleyen bir cihaz olması. Destek listesindeki cihazlar eski ürünler, upload verileri 2mb civarı. Vodafone sayfasındaki K4505 ürünü var ama onuda vodafone shoplardan bulamadım.
Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. İyi çalışmalar.
-
Yokmu hiç 3g modem kullanan ?
-
Hiç uygun bir uslup olmamış zaten forumda bilgisi olupta bu konuyu okuyan kişiler bilgi paylaşımında istekli ise bu başlık altına cevap yazacaklardır tahminimce.
Bence sabredip biraz bekleyin.
-
Hocam saygısızlık yapmak istemem ama uslupta ne var Allah aşkına?
Sırf bu cevabı yazmak için post göndermek ilginç. Kişi kendine dikkat etmeli, sonra başkasına.İyi çalışmalar dilerim.
Hiç uygun bir uslup olmamış zaten forumda bilgisi olupta bu konuyu okuyan kişiler bilgi paylaşımında istekli ise bu başlık altına cevap yazacaklardır tahminimce.
Bence sabredip biraz bekleyin.
-
Ben huawaiyi e180 kullanıyorum. pfsenseyi destekeleyn modem türleri vardır sitede.. onların ikinci ellerini bulabilirsiniz. Tavsiyem eski modeller ile denemeniz.
Ben bu şekilde çalıştırabildim :) -
huavei için verndor ve provid değiştirerek birşeyler yapılabilir. raspbery için uygulamıştım
usb_modeswitch ile yapılıyordu
usb_modeswitch –vendor 0x12d1 --product 0x1446 şeklinde uygulanıyor ve o modemi uygun modeller gibi tanıtıyorsun
biraz kaynak bulmak gerekebilir
kolay gelsin