Video dosyalari cachelemek istiyorum.
-
Merhaba arkadaslar. basit bir sorunum var ama oncelikle tecrubeye danismak istedim. Kucuk oğlum sebebiyle her ayin daha ortasinda AKK ya takiliyorum. kullanimin tamamı youtube. tablette veya telefonlarda surekli youtube videolari ve isin kotu tarafi nerdeyse hep ayni videolar 50gb trafige sebep oluyor.
eve pfsense kurup sadece youtube u cache letmen istiyorum. sadece o olmasi sart degil ama özellikle youtube olmali :(
Bunun icin ozel bir komut girilebilir mi?
yoksa direk sadece video dosyalari mi cachelendirilme gibi birsey yapabilir miyim?
yada son care bodoslama 100gb cache acip 30 gunluk saklama suresi mi kurayim?Saygilar…
-
squidin yeni versiyonunda dynamic cache diye bir seçenek var. Ancak ben test ettiğimde youtube'da cacheleme yapmamıştı.
Kullanan arkadaşlar son durumu paylaşırlarsa güzel olur.Bunun dışında youtube ve benzeri pek çok site dynamic içerik kulandığından, cachelenemiyor.
Squid ile Lusca diye de bir çözüm var. Ben bir defa denediğimde sürekli 100% işlemci kullanımı sebebi ile, kullanamamıştım, muhtemelen konfigürasyonda hata yapmışımdır :)
Google'da aratıp onun üzerine de gidebilirsiniz. -
Dediğnizden yola çıkarak böyle bir tool buldum. Aslında tam da istediğimi yaptığını söylüyor ama sadece 240p çözünürlüğe yönlendiriyor ve bunu cache liyormuş. Bu çok yıkıcı bir handikap. çünkü videolar en az 480 de birşeye benziyor. Neyse aramaya devam…
-
Hocam size bir ipucu vereyim. Tahhütünüz yok isefarklı bir firmaya geçiş yapın. Çift hattım var. Birisi sınırsız AKK siz 16 mbit. Diğer 8mbitie kadar olan AKK li. 1 Senedir kullanıyorum. 8 mbit olan aylık 300GB den aşağı düşmüyor. 3mbite sabitlendiğini daha görmedim bile :) TTnet yerine farklı firmalar kullanmanızı öneririm. Şayet bu 3mbite sabitlemeyi diğer firmalarda TTnet santraline yaptırıyorlar. Uğraşmamak için sanırım hiç sabitleme olmuyor :)
-
Merhabalar,
Ne yazıkki "biz" kapattığımız için bulunduğum noktada AKK sız bir altyapı kalmadı. Biz akk sınırlaması yapmıyorduk. Şu an SOL kullanıyorum ve adamlar ek hız paketi sattıkları için anında hız düşümü yapıyorlar. tt nin son durumunu bilmiyorum zaten taahhüdüm de var sol e :(
squid3 in içinde youtube hazır eklenmiş var. şimdi onu deniyorum bakalım ne olacak…
-
Evet squid ile gelen hazırı denedim. ilk denememde sorunsuz çalıştı.
Telefondan ilk izlediğimde wan ve lan aynı grafiği çizdi. Devamında ayarlardan telefonun cache sini silip tekrar denediğimde wan sabit duruken lan data aktarımını çizdi. Ama bilgisayardan aynı video yu açtığımda ne yazıkki tekrar wan üzerinden transfer başladı. sonraki dnemelerimde de bir daha başarılı sonuç alamadım.Denemeye devam…
-
Telefondan ilk izlediğimde wan ve lan aynı grafiği çizdi. Devamında ayarlardan telefonun cache sini silip tekrar denediğimde wan sabit duruken lan data aktarımını çizdi. Ama bilgisayardan aynı video yu açtığımda ne yazıkki tekrar wan üzerinden transfer başladı. sonraki dnemelerimde de bir daha başarılı sonuç alamadım.Denemeye devam…
Hocam ozaman birde uzantı bazlı deneyin. youtube videoları cdn üzerinden oynattığı için subdomainler değişiyor. direk squid cacheye youtube.com yazın uzantı olarak (mp4|flv) şeklinde yapın bir. Bir ara flash oyun sitelerinin swf ve flv lerini cacheletiyordum bu şekilde.
-
Mobil ve masaüstü bilgisyaar video datası ayrı yerlerden geliyor olabilir.
İlk telefondan açılanı bir başka telefondan cache'den alıyorsanız
ve İlk PC'den açılanı başka bir PC'de cacahe'den alıyorsanız, olay tamamdır :)Bunları deneyip sonucu yazar mısınız ?