PFSense Ghost Hot Spot Modülü Kurulumu ve İlk Ayarlar
-
Tamamdır hocam, tek tek yapmaya çalışmıştım ama demekki start komutunu atlamışım. Sonraki adımları da gerçekleştirdim. Sms ayarlarını da yaptım fakat ne sms ile gelen şifre ile nede manuel oluşturduğum şifre ile giriş yapamadım hotspot sayfasında. Captiveportal ayarlarını defalarca kontrol ettim. Aynı anlattığınız gibi, radius da öyle.
En son sürüm pfsense de denedim bunu ve ilgili işlemleri yapmama rağmen tc kimlik doğrulama da çalışmadı. Sistemimde bir uyumsuzluk mu var acaba
Hocam son sorum, kullanıcılara hız limiti nasıl koyabilirim. Yeni üyeler direk bu hıza taabi olsun istiyorum.
Pro versiyon için fiyat bilgisini özelden yollarsanız çok iyi olur.
İyi çalışmalar
Eğer pfSense 64 bit kullanıyorsanız Soap 64 bit paketini kullanmanız gerekir.Eğer girişle ilgili bir problem yaşıyorsanız TCKimlik ile giriş yapamamanızda normaldir zaten.
Başlık üzerinde sizin gibi sorun yaşayan arkadaşlara neden kaynaklanacağı belirttiğim mesajlarım bulunmaktadır.Ama tekrar hatırlatmak gerekirse ;
CaptivePortal ile Radius sunucunuzun konuştuğundan emin olunuz. (Services->Freeradius üzerinde bir user oluşturun ve giriş yapmayı deneyin.Eğer giriş yapamazsanız Nas/Client tabında oluşturduğunuz bilgilerin captiveportal tarafındaki bilgilerle eşleştiğinden emin olunuz.)
Şuanki pisikolojime dayalı olarak aklıma başka birşey gelmiyor.Teamviewer verirseniz uzaktan bağlanıp bakabilirim.
Hız sınırını CaptivePortal ayarlarından belirleyebilirsiniz.(Bütün kullanıcıları kapsar.) User bazlı bir bandwitdh yönetimi sağlamak isterseniz bunun için ellerinizi sıvayıp kod tarafında kendinize göre bazı özelleştirmelerde bulunmak zorundasınız.
Fiyati size özel mesaj olarak ilettim. Kolay gelsin.
-
Samet usta,
2.1.3 32 bit versiyonda kurulum yazdığın gibi harfiyen çalışıyor. 2.1.4 versiyonda 64 bit için aşağıdaki satırların kurulum karşılığı nedir? Bu iki satır haricindeki satırlarda 64 bit kurulum komutlarında değişecek yer var mı? Teşekkürler
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
pkg_add -rfi http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/i386/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
-
…
-
Merhabalar,
Kurulumları sorunsuz yaptım fakat, Yeni kullanıcı oluştur dediğimde ,
Save.php?id=Newhours kısmında kalıyor yani explorer ekranı beyaz oluyor. Kullanıcı oluşturamıyorum.
Yardımcı olabilirmisiniz.
Bu arada,
System Log da
Access denied for user 'radius'@'localhost' ('using password: YES')
Couldn't connect socket to MySQL Server radius@localhost:radiushataları veriyor servisleri restart ettiğimde
ne yapabilirim, -
Benim gibi acemi arkadaşlar dosya aramasınlar diye ölü paketlerin linklerini paylaşmak istedim.
MYSQL 5 5 21
pkg_add -r http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/old-releases/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbzNANO 2 2 6
pkg_add -r http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/old-releases/i386/8.3-RELEASE/packages/editors/nano-2.2.6.tbzSOAP 5 3 10
pkg_add -rfi http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/old-releases/i386/8.3-RELEASE/packages/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
Soap için -rfi kullanmayı unutmayın yoksa sistemi baştan kurmanız gerekir.Diğer adımları aynı şekilde izlerseniz sorunsuzca kurulum yapabilirsiniz. Emeği Geçen arkadaşlara teşekkürler.
-
squid paketi olmadan ghost çalışırmı
-
Squid paketi olmadan çalışır veysi bey.
Bu arada yeni versiyon geliyorlar arkadaşlar arayüzü biraz değiştirdim bir kaç özellik ekledik. 1-2 haftaya publish olur sanırım…
-
@Samet:
Squid paketi olmadan çalışır veysi bey.
Bu arada yeni versiyon geliyorlar arkadaşlar arayüzü biraz değiştirdim bir kaç özellik ekledik. 1-2 haftaya publish olur sanırım…
Merhaba Samet,
yeni pakette umarım transparan modda çalışan squid bypass olayını çözümlersin..
-
Ghost modülle kullanıcılara hız limiti tanımlayabilirmiyiz.
-
Portal.rar dosyasının içinde "captiveportal-islem.php" yok ekleme şansınız varmı ?
-
Eskiden o dosyayı kullanıyorduk ama şuan kullanmıyoruz.Yaşadığınız sorun nedir ?
-
merhaba,
sanal olarak kurulumlar ayarlar denemeler hepsi başarılı emeği geçen arkadaşlara teşekkürler
işi fiziksel'e dökmeden önce 2 sorum var
1. Şimdi virtualbox'a 1 pfsense 2 tane ayrı mac'li xp kurdum fakat 1 kullanıcı şifresi ile 2 makinadanda internete çıkabiliyorum bu normal mi? normalse bunun önüne geçebilirmiyiz.?
2. Network yapım şu şekilde;
Modem=switch=8 adet ayrı ayrı "AP" bağlı ve hepsi kendi ipsi ile DHPC ile ip dağıtıyor. 192.168.3.1 , 192.168.4.1, 192.168.5.1 , ….. şeklinde devam etmekte pfsense bu durumda herhangi bir sıkıntı yaşatır mı ? sonuçda "AP" ler PFSENSE'sin DHPC sinden ip alacaklar fakat geri dönerken her kullanıcı bağlı olduğu "AP" den aldıkları iple geri dönecekler "AP"de PFSENSE den aldığı iple geribildirimi yapacak doğal olarak loglar ve bizim ghost hotspot'umuzda sanki sıktılara yol açacak gibi nasıl bu durumu aşarız?
umarım derdimi anlatabilmişimdir. -
aynı network içinde, aynı mac adresi birden fazla varsa, eninde sonunda mutlaka o mac adrese sahip makineler sorun yaşayacaktır zaten…
-
@Samet:
Eskiden o dosyayı kullanıyorduk ama şuan kullanmıyoruz.Yaşadığınız sorun nedir ?
Samet Bey,
TC kimlik yada herhangi bir giriş yönteminde aşağıdaki hatayı alıyorum
"Bilgileriniz doğrulanamadı, Lütfen tekrar deneyiniz."
-
samed hocam merhaba;
php bilgim olmadığı için sizden ricam ghost için sadece kullanıcı adı ve şifreyle login olacak şekilde bir index dosyası ayarlamınız mümkün müdür.
-
Merhaba
Aşağıdaki kodu index.html'nin içeriğiyle değiştirip yükleyiniz.Yakında yeni sürüm'de geliyor OpenSSL 5651 Modülü ile birlikte…
![](captiveportal-logo.png) # Kullanıcı Girişi İnternet erişimleriniz 5651 sayılı kanun gereğince kayıt altına alınmaktadır.
-
samet bey ekranda hala sms ve tc kimlik şıkları duruyor.
-
samet bey ekranda hala sms ve tc kimlik şıkları duruyor.
Yukarıdaki kodlari index.html dosyası olarak kaydedip captiveportal ayarlarından yüklemeniz gerekmektedir.Eğer yükleme yapmanıza rağmen gözüküyorsa ki böyle birşey yukarıdaki kod ile imkansız belki cache almış olabilir sizi : ) veya bir yerde yanlış yapıyorsunuz.
-
Daha önce defalarca kurulum yapmama rağmen bu sefer hata verdi. Hem de MySql'i kurarken. Mysql şifremi girerken```
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)![](http://i.hizliresim.com/66VMNE.jpg) Sanırım diğer sayfada da bu osrundan bahsetmişler. @samet php sürümlerinden demiş ama ben temiz bir kurulum yaptım. Ardından bu hatayı verdi. Neden oldu bilmiyorum. Dediğim gibi belki pfsense sürümünden kaynaklanan bir sorun olabilir.
-
Daha önce defalarca kurulum yapmama rağmen bu sefer hata verdi. Hem de MySql'i kurarken. Mysql şifremi girerken```
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)![](http://i.hizliresim.com/66VMNE.jpg) Sanırım diğer sayfada da bu sorundan bahsetmişler. @samet php sürümlerinden demiş ama ben temiz bir kurulum yaptım. Ardından bu hatayı verdi. Neden oldu bilmiyorum. Dediğim gibi belki pfsense sürümünden kaynaklanan bir sorun olabilir.