PFSense Ghost Hot Spot Modülü Kurulumu ve İlk Ayarlar
-
samet bey ghost yeni versiyonu dört gözle bekliyoruz
-
@Samet:
/tmp/mysql.sock dosyasını silin pfSense yeniden baslatin tekrar deneyin.Son olarak 32 bit makineye 64bit mysql kurmuş olabilirmisiniz ?
Sanmıyorum çünkü bazen dosya mevcut değil diyor ki o klasörde o dosyayı göremiyorum. Benim tahminim versiyon kaynaklı. Çünkü daha önce 2.03 versiyonda sorunsuz kullanıyordum. Şu an tekrar 2.1.5 versiyonu kuruyorum. Bütün işlemleri tekrar yapacağım. Eğer olmazsa 2.03 versiyonu denemeyi düşünüyorum. Sonucu bildiririm.
Teşekkürler. ;)Ek:Tamamdır hallettim. Büyük ihtimalle sizin söylediğiniz gibi 64 yüklemişim sanırım. Problem ondan kaynaklı. Tekrar teşekkür ederim.
-
samet bey merhaba;
elektrik kesintisinden sonra mysql çalışmaz oldu forumda anlatığınız gibi freeradius sql ayarlarında şifreyi yanlış girip kaydetim sonra şifreyi düzeltip freeradiusu yeniden başlattım ama hala mysql.sock dosyası yok diyor. bu sorunu nasıl çözebiliriz
-
pfSense yeniden başlatin : )
-
yeniden başlattım yine olmadı
-
Teamviewer 8 (Sekiz kesinlikle) ID ve Pass bilgilerini özel mesaj olarak iletirmisiniz bakalım.
-
gönderdim samet hocam
-
Samet bey sizi tebrik ediyorum çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık bizimle paylaştığınız içinde çook teşekkürler.
Ufak bir sorum olacak Ayrıntılı log sayfası hep boş görünüyor neden olabilir acaba birde 5651 resmi olarak nasıl imzalatabiliriz logları. -
Yaptım hatayı buldum sorun çözüldü teşekkürler
Freeradius - interfaces kısmında Interface Type yanlış yapmışım.
-
merhabalar.
emeği geçen herkese teşekkürler. samet yılmaz ın sitesinden faydalanarak kurulumları sorunsuz bir şekilde yaptım her şey çalışıyor fakat TC kimlik no ile doğrulamayı hiç bir şekilde başaramadım.
ilave olarak vouchers kodu ile bağlanabliyorum fakat ghost loglarında vouchers kullanıcılarının detaylarını göremiyorum bununla ilgili bir log kısmı göremedim.
tc kimlik no doğrulama ile ilgili ve vouchers logları nı görme ile ilgili ne yapabilirim.
teşekkürler. -
Merhaba carmageddon63,
TC Kimlik doğrulamayla ilgili bende sorun yaşamıştım ( 2.1.5 sürüm ).
Sorun /usr/local/lib altında libxml2.so.5 dosyasının olmamasıydı.
Bu dosyanın olduğunu bir kontrol et istersen. -
Soap Kurulumu
pkg_add -rfi http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/
uname -m
/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbztouch /etc/php_dynamodules/php-soap
-
bahsettiğiniz libxml2.so malesef görünmüyor. libxml2.so ve libxml1.so olarak faklı dosyalar mevcut.
Bu arada samet bey cevabınız sitenizde de var pfsense 2.1.5 8.3 relase kurulu. birebir yazdığı gibi yapıyorum fakat soap extensions eklenmiyor. php-m ile hiç bir şekilde göremiyorum. farklı versiyon varyasyonları denedim fakat o zamanda pfsense i açamıyorum yada panele erişemiyorum gibi hatalar oluyor.
alternatif olarak ne çözüm tavsiye edersiniz ? -
Merhaba,
300'e yakin kurulum yapmisimdir soapla ilgili hiç bir sorun yaşamadım.Sizlerin bu konuda sorun yaşaması beni şaşırtıyor açıkcası paket sisteminden direk kullandığım paketin URL ve komut bilgisini paylaştım ama yine olmadığını söylüyorsunuz. Teamviewer 8 ve ID , Pass paylasirsaniz sizin yaptıgınız seylerin aynısını yaparak cozum üreteceğime inanıyorum.
-
tekrar merhaba. tahmin ediyorum biraz anlaşılmaz geliyordur fakat bizim tarafımızdan da durum aynı şekilde anlaşılmaz. Farklı repo lardan bire bir yazdığınız versiyonlarla da farklı versiyonlarda da defalarca denedim fakat bir türlü sonuç alamadım. evet bu kadar kişi sonuç almış işte kafa karışıklığıda burdan kaynaklanıyor… benzer hataları alanlarda olmuş fakat sanıyorum kendi başlarına çözdüler ve forumlarda paylaşılmadı. özelden mesaj atacağım.
kolay gelsin. -
@Samet:
Soap Kurulumu
uname -m
/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbztouch /etc/php_dynamodules/php-soap
samet hocam sadece bu komutlarla bende çalıştıramadım ama
pkg_add -rfi http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/i386/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
touch /etc/php_dynamodules/soap
/etc/rc.php_ini_setup
/etc/rc.restart_webguikomutlarını koşturunca çalıştı
-
@Samet:
Soap Kurulumu
uname -m
samet hocam sadece bu komutlarla bende çalıştıramadım ama
pkg_add -rfi http://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/i386/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
touch /etc/php_dynamodules/soap
/etc/rc.php_ini_setup
/etc/rc.restart_webguikomutlarını koşturunca çalıştı
/etc/rc.php_ini_setup yazıp aşağıdaki hatayı alanlar için ;
Shared object "libxml2.so.5" not found, required by "soap.so" ne alaka diyebilirsiniz fakat bende 4 günün sonunda çalıştırabildim.
killall php
ile tc kimlik doğrulamayı yaptım. Saop Hatası alan arkadaşlar deneyebilirler. yanlız şöyle bir durum var. makinanızı restart ettikten sonra yine aynı sorun devam ediyoru. killall php yazıyorsunuz sorun düzeliyor. killall php yi açılışta çalıştırırsam bu sorunuda aşmış oluruz diye düşünüyorum.
kilall php yi açılışa eklemek için yada schedule şeklinde çalıştırmak mümkün mü ? forumda bir yerde bilgi vardı fakat sonuç alamadım konuyuda hortlatamadım. çok eski tarihliydi.kolay gelsin
-
merhabalar,
pfsense 2.1.5 php5-soap5.4.13 versiyonu yuklu ghost calısıyor fakat tc kımlık ıle kayıt bır turlu olmuyor sureklu bılgılerınız dogrulanamadı hatası alıyorum kafayı yemek uzereyım yaw acaba sorun nerde _? -
CAPTİVE PORTAL DA ZONE İÇİNE GİR BİLGİLERİ Bİ KONTROL ET EĞER SORUN GÖZÜKMÜYORSA SAVE DE… SONRA YENİDEN DENE...
BENİM TC DE PFSENSE REBOOT ETTİKTEN SONRA ÇALIŞMIYOR ZONE HİÇBİRDEĞİŞİKLİK YAPMADAN SAVE DİYORUM DÜZELİYOR.. Bİ DENE DERİM -
malesef denedim ama olmadı tc kımlık no ıle kayıt et dedıgımde bılgılerınız dogrulanamadı deyıp kalıyor