PFSense Ghost Hot Spot Modülü Kurulumu ve İlk Ayarlar
-
rica ederim kardeşim.
Database işi için geri dönmedin. Lazım mı halen?
-
rica ederim kardeşim.
Database işi için geri dönmedin. Lazım mı halen?
Evet serdar hala ariyorum bulamadım. : )
-
Tckimlik numarası ve adı soyadı doğum tarihi ile ile girenler hangi tabloya kaydoluyor.Tabloların içinde bulamadım.Acaba tutulmuyormu
-
Tckimlik numarası ve adı soyadı doğum tarihi ile ile girenler hangi tabloya kaydoluyor.Tabloların içinde bulamadım.Acaba tutulmuyormu
Selamlar ;
RadCheck tablosunda tutuluyor.
-
Warning: mysql_connect(): [2002] Socket operation on non-socket (trying to connect via unix:///tmp/mysql.sock) in /usr/local/www/ghost/inc/db_settings.php on line 17 Warning: mysql_connect(): Socket operation on non-socket in /usr/local/www/ghost/inc/db_settings.php on line 17 Veritabanı bağlantısı yapılamadı !
Hatası neden kaynaklanıyor olabilir? sorunsuz çalışıyordu. Kullanıcılar vs. sorunsuz eklendi. şuan bu hatayı veriyor.
-
Warning: mysql_connect(): [2002] Socket operation on non-socket (trying to connect via unix:///tmp/mysql.sock) in /usr/local/www/ghost/inc/db_settings.php on line 17 Warning: mysql_connect(): Socket operation on non-socket in /usr/local/www/ghost/inc/db_settings.php on line 17 Veritabanı bağlantısı yapılamadı !
Hatası neden kaynaklanıyor olabilir? sorunsuz çalışıyordu. Kullanıcılar vs. sorunsuz eklendi. şuan bu hatayı veriyor.
MySQL Server stop etmiş olabilir mi ? Büyük ihtimal sanalda deniyorsunuz ve ram'i minimum seviyede olduğu için MySQL şişti ve stop etti.Tekrar çalıştırmaya çalıştığınızda sorun verecektir.Şöyle yapabiliriz.Çalışan MySQL prosesleri kill edip arkasından tekrar stop start yapabiliriz.
Öncelikle " top " komutunu koşturup çalışan mysql proseslerinin PID numaralarını alalım ve CTRL+C yapıp shell ekranına düşelim aşağıdaki komutla kill edelim.
kill -9 pidnumarasi
Örneğin;
kill -9 1453
MySQL Server'i restart edelim.
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server.sh restart
-
Merhaba
Ghost Hot Spot'u ticariye dükülmüş.
http://www.kdsltech.com/wi-log#5 -
Merhaba
http://www.kdsltech.com/wi-log#5Merhaba ;
Haber verdiğin için teşekkür ederim.Ticari olarak satılmasında bir sıkıntı yok, keske biraz geliştirip burada herkesle paylaşıp katkıda bulunsalardı ama teşekkür bile edemeyen kişilerden paylaşımda bulunmasını beklemek büyük bir aptallık olur heralde : )
-
@Samet:
Merhaba
Haber verdiğin için teşekkür ederim.Ticari olarak satılmasında bir sıkıntı yok, keske biraz geliştirip burada herkesle paylaşıp katkıda bulunsalardı ama teşekkür bile edemeyen kişilerden paylaşımda bulunmasını beklemek büyük bir aptallık olur heralde : )
Samet kardeşim, verdiğin cevap ve erdemlik için seni kutlarım.
Ben olsam bu tepkiyi verebilirmiydim? emin değilim. -
@Samet:
Merhaba
Samet kardeşim, verdiğin cevap ve erdemlik için seni kutlarım.
Ben olsam bu tepkiyi verebilirmiydim? emin değilim.Rica ederim.Eminim sizde bana benzer bir yaklaşım sergilemiş olurdunuz.Çok iyi PHP bilgimin olduğunu zannetmiyorum ama elimden geldiğince PFSense tarafındaki bu açığı fark edip hem kendimin hemde sizlerin kullanabileceği birşeyler ortaya çıkarmak istedik ve sanırım başarılı da olduk.Zaten script'i insanların istediği gibi değiştirmesini,satabileceklerini belirtmiştim ama en azından forum'da veya mail yoluyla teşekkür edilmesi insanlık adına güzel olurdu diye düşünüyorum.Hepsini geçtim, Serdar arkadaşımızın yaptığı gibi ufak bir değişklik yapıp insanlarla paylaşılması daha hoş ve güzel olurdu.
Neyse konunun daha fazla uzamasını istemem KDSLTECH'in bu konuda ticari bir çalışma içersine girmesinin benim tarafimdan herhangi bir sorun teşkil etmiyor.Kendilerine hayırlı satışlar dilerim.Sonuç itibariyle hepimiz bir şekilde karnımızı doyurmalıyız onlarda bunu ticari olarak kullanmaları en doğal hakkı.
Ama en azından birileri geliştirdiği şeyleri artık şu forum'da paylaşsın yoksa forum ömür boyu ölü olarak kalacak.(Sözüm meclisten dışarıya…)
-
Loglar arada sapıtıyor sanırım. Bağlı olduğu süre 24855 gün 3 saat 14 dk olarak gözüküyor. Normalde her 30 dk'da bir kullanıcı girişi yapması lazım.
Bu arada samet hocam yazılıma ilgi duyanlar çok az, diğerleri de pek paylaşımdan yana durmuyor anladığım kadarıyla. Ben de yavaştan kursa başladım, Java öğretiyorlar daha sonra da PHP dersleri var sanırım ama bir script geliştirmek için daha önümde çok yol var sanırım. :D
![Ekran Al?nt?s?.JPG](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG)
![Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb](/public/imported_attachments/1/Ekran Al?nt?s?.JPG_thumb) -
arkadaşlar mrb;
pfsense 2.1.2 64 bit versiyonda database yükledim sorun yok ama php5-soap-5.3.10_1 paketini yüklediğimde web arayüzüne ulaşamıyorum. sıkıntı ne olabilir acaba. php versiyon 5.3.28
-
pfsense 2.1 i386 sorunsuz çalışıyor. dikkatimi çeken 2.1 versiyon soap yüklerken sadece soap paketini kuruyor ama 2.1.2 versiyonda soap kur dediğinizde php yi yeniden kuruyor üzerinde gelen default php 5.3.28 iken soap paketini yüklediğinizde php 5.3.10 düşüyor ve yönetim paneline giremiyorsunuz.
-
pfsense 2.1 i386 sorunsuz çalışıyor. dikkatimi çeken 2.1 versiyon soap yüklerken sadece soap paketini kuruyor ama 2.1.2 versiyonda soap kur dediğinizde php yi yeniden kuruyor üzerinde gelen default php 5.3.28 iken soap paketini yüklediğinizde php 5.3.10 düşüyor ve yönetim paneline giremiyorsunuz.
Merhaba Shell'e bağlanıp aşağıdaki çıktıları verebilirmisiniz. ?
php -v
Shell üzerinde koşturduğunuz soap yükleme komutunu paylaşabilirmisiniz. ?
-
Loglar arada sapıtıyor sanırım. Bağlı olduğu süre 24855 gün 3 saat 14 dk olarak gözüküyor. Normalde her 30 dk'da bir kullanıcı girişi yapması lazım.
Bu arada samet hocam yazılıma ilgi duyanlar çok az, diğerleri de pek paylaşımdan yana durmuyor anladığım kadarıyla. Ben de yavaştan kursa başladım, Java öğretiyorlar daha sonra da PHP dersleri var sanırım ama bir script geliştirmek için daha önümde çok yol var sanırım. :D
Hakkında hayırlısı kardeşim inşallah başarılı olursun. Bu arada 192.168.5.1 ip adresi lan interface'in ip adresimi ? Büyük ihtimal giriş yaptıktan sonra testleri yaparken 192.168.5.1:8000 adresine manual girdin ve giriş yaptığını test ettin.Doğal olarak Radius sapitti : )
-
samet bey 2.1.2 koşturduğum soap yükleme satırı aşağıdaki gibidir.
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz bu işlemi yapmadan php - v dediğimde php 5.3.28 iken komutu koşturunca php yide yeniden yüklediği için php -v çıktısında php 5.3.10 oluyor
-
samet bey 2.1.2 koşturduğum soap yükleme satırı aşağıdaki gibidir.
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz bu işlemi yapmadan php - v dediğimde php 5.3.28 iken komutu koşturunca php yide yeniden yüklediği için php -v çıktısında php 5.3.10 oluyor
Komutu aşağıdaki şekilde koşturun.
pkg_add -rfi ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
touch /etc/php_dynamodules/php-soap
-
samet bey arasındaki fark pkg_add -rfi parametrelerimi sadece
-
samet bey arasındaki fark pkg_add -rfi parametrelerimi sadece
Fark sadece -rfi parametresi eğer php eklentilerinde -rfi parametresini kullanmazsanız php sürümünüde günceller bu sefer PFSense tarafında webgui patlar.Onun için -rfi parametresini kullanıp sadece soap extension'u php ekliyoruz.
-
tşk ederim samet bey