PFSense Ghost Hot Spot Modülü Kurulumu ve İlk Ayarlar
-
arkadaşlar mrb;
pfsense 2.1.2 64 bit versiyonda database yükledim sorun yok ama php5-soap-5.3.10_1 paketini yüklediğimde web arayüzüne ulaşamıyorum. sıkıntı ne olabilir acaba. php versiyon 5.3.28
-
pfsense 2.1 i386 sorunsuz çalışıyor. dikkatimi çeken 2.1 versiyon soap yüklerken sadece soap paketini kuruyor ama 2.1.2 versiyonda soap kur dediğinizde php yi yeniden kuruyor üzerinde gelen default php 5.3.28 iken soap paketini yüklediğinizde php 5.3.10 düşüyor ve yönetim paneline giremiyorsunuz.
-
pfsense 2.1 i386 sorunsuz çalışıyor. dikkatimi çeken 2.1 versiyon soap yüklerken sadece soap paketini kuruyor ama 2.1.2 versiyonda soap kur dediğinizde php yi yeniden kuruyor üzerinde gelen default php 5.3.28 iken soap paketini yüklediğinizde php 5.3.10 düşüyor ve yönetim paneline giremiyorsunuz.
Merhaba Shell'e bağlanıp aşağıdaki çıktıları verebilirmisiniz. ?
php -v
Shell üzerinde koşturduğunuz soap yükleme komutunu paylaşabilirmisiniz. ?
-
Loglar arada sapıtıyor sanırım. Bağlı olduğu süre 24855 gün 3 saat 14 dk olarak gözüküyor. Normalde her 30 dk'da bir kullanıcı girişi yapması lazım.
Bu arada samet hocam yazılıma ilgi duyanlar çok az, diğerleri de pek paylaşımdan yana durmuyor anladığım kadarıyla. Ben de yavaştan kursa başladım, Java öğretiyorlar daha sonra da PHP dersleri var sanırım ama bir script geliştirmek için daha önümde çok yol var sanırım. :D
Hakkında hayırlısı kardeşim inşallah başarılı olursun. Bu arada 192.168.5.1 ip adresi lan interface'in ip adresimi ? Büyük ihtimal giriş yaptıktan sonra testleri yaparken 192.168.5.1:8000 adresine manual girdin ve giriş yaptığını test ettin.Doğal olarak Radius sapitti : )
-
samet bey 2.1.2 koşturduğum soap yükleme satırı aşağıdaki gibidir.
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz bu işlemi yapmadan php - v dediğimde php 5.3.28 iken komutu koşturunca php yide yeniden yüklediği için php -v çıktısında php 5.3.10 oluyor
-
samet bey 2.1.2 koşturduğum soap yükleme satırı aşağıdaki gibidir.
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz bu işlemi yapmadan php - v dediğimde php 5.3.28 iken komutu koşturunca php yide yeniden yüklediği için php -v çıktısında php 5.3.10 oluyor
Komutu aşağıdaki şekilde koşturun.
pkg_add -rfi ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
touch /etc/php_dynamodules/php-soap
-
samet bey arasındaki fark pkg_add -rfi parametrelerimi sadece
-
samet bey arasındaki fark pkg_add -rfi parametrelerimi sadece
Fark sadece -rfi parametresi eğer php eklentilerinde -rfi parametresini kullanmazsanız php sürümünüde günceller bu sefer PFSense tarafında webgui patlar.Onun için -rfi parametresini kullanıp sadece soap extension'u php ekliyoruz.
-
tşk ederim samet bey
-
Merhaba Samet Kardeşim;
Ben Aşağıda ki Bölüme Kadar Geldim Fakat pfSense Package Manager Bölümünde Hangi Paketlerin Kurulacağını Belirtmemişsiniz. Yada Belirttiniz Fakat Ben Göremedim. işlemi Yaparken de Herhangi Bir Bölüm Atlamak ta istemedim. Hangi Paketleri Kurmam Gerekiyor Acaba ? Birde Ben Bu Paketleri WebConfigurator Üzerinden Bakıyorum. Yanlış Yere de Bakıyor Olabilirim.
–---
Eğer hala bir hatayla karşılaşmadıysanız sizi tebrik ediyorum ve PFSense Package Manager kısmından aşağıdaki paketlerin kurulumlarını sırasıyla yapmanızı istiyorum.
Eğer oluşturduğunuz MySQL Veritabanına dışarıdan ulaşmak isterseniz aşağıdaki komutu koşturmanız gerekir. (3306 portunu PFSense’nin lan bacağına natlamayı unutmayın.)mysql –u root –p
GRANT ALL ON radius.* TO 'radius'@'%' IDENTIFIED BY 'radpass';
–---
Teşekkürler
-
Merhaba Samet Kardeşim;
Öncelikle Yaptığın Çalışma için Sana Ne Desem Az Kalır. Bir Çok Kişinin Bu işi Parayla Yaptığı Bir Dönemde Dahi Ücretsiz Kodları Veriyor Olman, Resimli Desteğini Veriyor Olman Ve Bir Teşekküre Dahi Razı Geliyor Olman Gerçekten de Takdire Şayan Bir Davranış.
Tarif Ettiğin Herşeyi Anlayabildiğim Kadarıyla Gerçekleştirdim. Senin Bu Sunumu Yaptığın pfSense Sürümüyle Şuan ki Mevcut Sürüm Farklılıklarından Dolayı Sadece Bazı Menüler Farklı Yerlerde Hepsi Bu. Şifre Karşılama Ekranından Tut Panele Kadar Herşey Çalışıyor. Fakat Kullanıcılar Sisteme Login Olamıyorlar Buda Sanırım Services Kısmında Free Radius Server’ı Bir Türlü Çalıştıramadığımdan Olsa Gerek.
Servisi Başlat Dediğimde Servis Çalışıtırılıyormuş Gibi işlem Yaptığı Görünüyor Sonra “radiusd has been started. ” Yazısını Getirdiği Halde Altta Radius Server Kırmızı Çarpı Şeklinde Çalışmıyor Gibi Görünmekte.
Nerede Yanlış Yapmış Olabilirim Diye Tüm Kayıtları Tekrar Tekrar Gözden Geçirdim Fakat Hatayı Göremedim. Yardımcı Olabilirsen Memnun Olurum Gerçekten.
-
Merhaba Samet Kardeşim;
Öncelikle Yaptığın Çalışma için Sana Ne Desem Az Kalır. Bir Çok Kişinin Bu işi Parayla Yaptığı Bir Dönemde Dahi Ücretsiz Kodları Veriyor Olman, Resimli Desteğini Veriyor Olman Ve Bir Teşekküre Dahi Razı Geliyor Olman Gerçekten de Takdire Şayan Bir Davranış.
Tarif Ettiğin Herşeyi Anlayabildiğim Kadarıyla Gerçekleştirdim. Senin Bu Sunumu Yaptığın pfSense Sürümüyle Şuan ki Mevcut Sürüm Farklılıklarından Dolayı Sadece Bazı Menüler Farklı Yerlerde Hepsi Bu. Şifre Karşılama Ekranından Tut Panele Kadar Herşey Çalışıyor. Fakat Kullanıcılar Sisteme Login Olamıyorlar Buda Sanırım Services Kısmında Free Radius Server’ı Bir Türlü Çalıştıramadığımdan Olsa Gerek.
Servisi Başlat Dediğimde Servis Çalışıtırılıyormuş Gibi işlem Yaptığı Görünüyor Sonra “radiusd has been started. ” Yazısını Getirdiği Halde Altta Radius Server Kırmızı Çarpı Şeklinde Çalışmıyor Gibi Görünmekte.
Nerede Yanlış Yapmış Olabilirim Diye Tüm Kayıtları Tekrar Tekrar Gözden Geçirdim Fakat Hatayı Göremedim. Yardımcı Olabilirsen Memnun Olurum Gerçekten.
Açıkcası yazdıklarınıza ne cevap versem bilemedim. Çok büyük birşey değil sadece elimden geleni sizlerlede paylasmak istedim.Umarım işinize yarar.Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Sorunuza gelince Radius'un başlamasının bir çok sebebi olabilir. Öncelikle şunu yapalım. Status-> System Logs menüsüne gelin ve Clear Log tıklayın loglar temizlensin.Arkasından Status -> Services menüsüne gelin radius'u tekrar başlatın.Sonra tekrar Status- > System Logs bölümüne gelin ve logları buraya yazın bakalım neden kaynaklanıyormuş .
-
@Samet:
Merhaba Samet Kardeşim;
Açıkcası yazdıklarınıza ne cevap versem bilemedim. Çok büyük birşey değil sadece elimden geleni sizlerlede paylasmak istedim.Umarım işinize yarar.Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Sorunuza gelince Radius'un başlamasının bir çok sebebi olabilir. Öncelikle şunu yapalım. Status-> System Logs menüsüne gelin ve Clear Log tıklayın loglar temizlensin.Arkasından Status -> Services menüsüne gelin radius'u tekrar başlatın.Sonra tekrar Status- > System Logs bölümüne gelin ve logları buraya yazın bakalım neden kaynaklanıyormuş .
Sorunu Buldum Üstadım RAIUS Server'ın IP Adresini Aynı Bloktan Ama pfSense'in IP'sinden Farklı Yazmam Gerekiyor Sanıyordum. O Yüzden pfSense'in Bloğunda Farklı Bir IP Yazmıştım Ondan Kaynaklanıyormuş. Firewallın IPsini Yazınca Düzeldi.
-
Birde Bu Sistemi Geliştirmek Adına Şöyle Birşey Yapabilirmiyiz ?
Mesela Benim Çalıştığım Otelde 3 Farklı Network Var
10.0.0.X Personel Networkü
20.0.0.x Otomasyon Networkü
30.0.x.x Müşteri NetwörküBen Bu Sistemi Sadece 30'lu Blokta Çalışacak Şekilde Ayarladım.
Müşterilere Şifre Verme işlemlerini de Resepsiyondaki Arkadaşlar Gerçeklşeştiriyor. Fakat Burda Resepsiyonistler Şifre Vermekten Kafayı Yemek Üzereler :)
Ben Burada ki Bazı Seçenekleri Kaldırmak istiyorum Mesela;
Kullanıcı Adı Ve Şifre ile Giriş (Pasaport No ile Kayıt Olabilirse Kaldıracağım)
Sms ile Giriş (Bu Menüyü Kaldırdım)
Vouncher Kodu ile Giriş (Bu Menüyü Kaldırdım)Bunu Yerine Sadece;
TC Kimlik No ile Kayıt
Pasaport No ile Kayıt.TC Sorgulama Var Zaten Bunu Biliyoruz. Pasaport Sorgulama Bölümüde Yapılabilir mi Acaba ? Böyle Sorguların Yapılabildiği NVi Gibi Bir Kurum Varmıdır Acaba ?
-
Birde Bu Sistemi Geliştirmek Adına Şöyle Birşey Yapabilirmiyiz ?
Mesela Benim Çalıştığım Otelde 3 Farklı Network Var
10.0.0.X Personel Networkü
20.0.0.x Otomasyon Networkü
30.0.x.x Müşteri NetwörküBen Bu Sistemi Sadece 30'lu Blokta Çalışacak Şekilde Ayarladım.
Müşterilere Şifre Verme işlemlerini de Resepsiyondaki Arkadaşlar Gerçeklşeştiriyor. Fakat Burda Resepsiyonistler Şifre Vermekten Kafayı Yemek Üzereler :)
Ben Burada ki Bazı Seçenekleri Kaldırmak istiyorum Mesela;
Kullanıcı Adı Ve Şifre ile Giriş (Pasaport No ile Kayıt Olabilirse Kaldıracağım)
Sms ile Giriş (Bu Menüyü Kaldırdım)
Vouncher Kodu ile Giriş (Bu Menüyü Kaldırdım)Bunu Yerine Sadece;
TC Kimlik No ile Kayıt
Pasaport No ile Kayıt.TC Sorgulama Var Zaten Bunu Biliyoruz. Pasaport Sorgulama Bölümüde Yapılabilir mi Acaba ? Böyle Sorguların Yapılabildiği NVi Gibi Bir Kurum Varmıdır Acaba ?
Pasaport sorgulama değilde kullanmış olduğunuz yazılımla entegrasyonlu çalıştırabilirim.Lakin bu ücretli bir işlem olur. Özel'den ulaşabilirsiniz.
-
Konu ile ilgili Özel Mesaj Gönderdim…
-
MSSQL,Firebird,XML,TXT,Oracle veya herhangi bir veritabanı kullanan / dışarıya xml,txt aktarabilen bütün Otel,Yurt yazilimlariyla Ghost entegrasyonu yapılabilir. Entegrasyon'dan kastim Otel Müşterilerinin bilgileri Otel Yazilimina kayit girildikten sonra otomatik olarak Ghost gider veritabanında TC veya Pasaportunu alıp kullanıcı adı yapar şifreyide oda numarasi olarak belirler.
Yalnız entegrasyon işlemleri ücrete tabidir : ))
-
Öncelikle böyle bir paylaşım için teşekkürler.
Anlatılanları aynen uyguladım ve 2.1.3-RELEASE (i386) sistemde de çalışıyor.
Benim sadece tek bir problemim var detaylı kullanıcı logları kısmı boş geliyor.Sanırım bi yeri atladım.acaba sebebini bilen var mıdır?
-
Rica ederim.
Services -> Freeradius -> Interfaces tabında oluşturduğunu interfacelerin Accounting ve Auhtentication olduğundan emin olunuz. Ayrıca SQL Segmentinde illk 4 seçeneğin Enable olduğundan emin olunuz.
-
@Samet:
Rica ederim.
Services -> Freeradius -> Interfaces tabında oluşturduğunu interfacelerin Accounting ve Auhtentication olduğundan emin olunuz. Ayrıca SQL Segmentinde illk 4 seçeneğin Enable olduğundan emin olunuz.
çok teşekkürler ilgin için.Gözden kaçırmışım.şimdi raporlar geliyor :)