Training / Cursus PFsense in Nederland • Goedendag,

  Ik vroeg mij af zijn er ook personen of bedrijven die trainingen geven in pfsense? Ik heb inmiddels een Pfsense Firewall draaien en heb ook het boek Pfsense The Definitive Guide.

  Veel heb ik aan de praat gekregen door Self Learning mbv Internet. Toch heb ik soms het idee dat ik de Firewall niet volledig benut en vroeg mij dus af of er zulke dingen zijn? • Hier heb ik ook wel interesse in.
  Ik heb namelijk veel vragen onbeantwoord op het moment :-)
  Ik gebruik pfsense nu al firewall, maar ook als captive portal inclusief mysql+freeradius server • Ik weet inmiddels 1001 dingen. Ze willen alleen maar niet samen hangen tot een geheel  ;D ;D ;D

  Het probleem is een beetje dat je eigenlijk al het nodige van netwerken en firewalls en ids-en etc moet weten, voor je die - dan algemene - kennis kunt relateren aan pfSense. Nu ben ik gehandicapt als econoom in dat opzicht, dus ik mis het grote plaatje af en toe  :-\ • Wat zouden jullie verwachten van een pfSense training en dan vooral welke onderwerpen zouden behandeld moeten worden?
  Er is erg veel mogelijk met pfSense maar dan zou het (in mijn ogen) wel wat moeten toevoegen aan je setup.

  Ik werk zelf voornamelijk met apparatuur van de grote jongens (Cisco, Juniper, SourceFire, F5, Checkpoint) en voor de hobbyprojecten en voor thuis heb ik pfSense. Ik heb in het verleden redelijk wat pfSense oplossing geimplementeerd die ook nog steeds draaien, allemaal met een ander soort config. • @UberPrutser:

  Wat zouden jullie verwachten van een pfSense training en dan vooral welke onderwerpen zouden behandeld moeten worden?
  Er is erg veel mogelijk met pfSense maar dan zou het (in mijn ogen) wel wat moeten toevoegen aan je setup.

  Ik werk zelf voornamelijk met apparatuur van de grote jongens (Cisco, Juniper, SourceFire, F5, Checkpoint) en voor de hobbyprojecten en voor thuis heb ik pfSense. Ik heb in het verleden redelijk wat pfSense oplossing geimplementeerd die ook nog steeds draaien, allemaal met een ander soort config.

  Daar plak ik dit tegen aan:

  @Hollander:

  Ik weet inmiddels 1001 dingen. Ze willen alleen maar niet samen hangen tot een geheel  ;D ;D ;D

  Het probleem is een beetje dat je eigenlijk al het nodige van netwerken en firewalls en ids-en etc moet weten, voor je die - dan algemene - kennis kunt relateren aan pfSense. Nu ben ik gehandicapt als econoom in dat opzicht, dus ik mis het grote plaatje af en toe  :-\

  ;D

  Want eerlijk: de GUI van pfSense is goed, dat is het probleem niet. En ik doe al 'puters sinds eind jaren '80, maar ik ben en blijf econoom. Dat wil zeggen: ik kan je veel vertellen over hyperinflation accounting en de verschillende GAAP's, maar OSI7 ken ik nog steeds niet. En hoe een firewall en een switch denken, dat is nog steeds af en toe een big black box voor me.

  Het echte probleem zit hem in de goede docent, of dat nou een boek is of een mens van vlees en bloed: een IT-er is doorgaans nogal niet getraind in begrijpelijk uitleggen, en degene die daar wel in getraind is is doorgaans geen IT-er  ;D • Want eerlijk: de GUI van pfSense is goed, dat is het probleem niet. En ik doe al 'puters sinds eind jaren '80, maar ik ben en blijf econoom. Dat wil zeggen: ik kan je veel vertellen over hyperinflation accounting en de verschillende GAAP's, maar OSI7 ken ik nog steeds niet. En hoe een firewall en een switch denken, dat is nog steeds af en toe een big black box voor me.

  Het echte probleem zit hem in de goede docent, of dat nou een boek is of een mens van vlees en bloed: een IT-er is doorgaans nogal niet getraind in begrijpelijk uitleggen, en degene die daar wel in getraind is is doorgaans geen IT-er  ;D

  Whaha ik als redelijk doorgewinterde Java programmeur vind jou onderschrift anders redelijk on-economisch ;-) (of is dat geen woord?)

  Maar een training is dan wellicht overdreven, maar zoiets als een vragenmiddag? Ik heb namelijk zoals ik al zei wel eens wat problemen met PfSense instellingen. Dit komt waarschijnlijk omdat ik ook geen doorgewinterde OSI lagen specialist ben maargoed ik probeer PfSense wel professioneel in te zetten dus een verrijking van mijn kennis kan wellicht geen kwaad.

  Iemand wellicht tips rondom 'leesbare' boeken die goed aansluiten bij de PfSense The Definitive Guide? • @michel2013:

  Whaha ik als redelijk doorgewinterde Java programmeur vind jou onderschrift anders redelijk on-economisch ;-) (of is dat geen woord?)

  Nederlanders, bijen, en de A12. • @Hollander:

  Nederlanders, bijen, en de A12.

  Volgens mij begrijp ik het niet helemaal… • Ik heb zelf get boek van Pfsense liggen en heb inmiddels 3 firewalls draaien, voor zover ik het nodig hebt draaien deze firewalls prima. maar zoals ik al eerder zei ik denk niet dat ik de pfsense boxen 100% benut.

  Zo zou ik bijvoorbeeld willen weten welke packages interessant zijn, hoe zetten jullie de firewall op in bepaalde situaties. (Bridge)

  Ik heb altijd de DELL Sonicwalls gehad en nog steeds heb ik daar een aantal van draaien.

  Maar een cursus zou ik zeker voor openstaan. Mocht iemand ooit wat tegen komen hou ik me zeker aanbevolen. • @webroy:

  Ik heb zelf get boek van Pfsense liggen en heb inmiddels 3 firewalls draaien, voor zover ik het nodig hebt draaien deze firewalls prima. maar zoals ik al eerder zei ik denk niet dat ik de pfsense boxen 100% benut.

  Zo zou ik bijvoorbeeld willen weten welke packages interessant zijn, hoe zetten jullie de firewall op in bepaalde situaties. (Bridge)

  Ik heb altijd de DELL Sonicwalls gehad en nog steeds heb ik daar een aantal van draaien.

  Maar een cursus zou ik zeker voor openstaan. Mocht iemand ooit wat tegen komen hou ik me zeker aanbevolen.

  De heren hebben inmiddels de pfSense university opgetuigd zag ik. Wellicht iets voor jou? Duur, maar als de baas het betaalt (en een trip naar de USA  ;D ). • had iets anders in gedachte ;-)


Log in to reply