Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

IP loglarım imzalanmıyor

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    9 Posts 2 Posters 2.4k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      manavgat07
      last edited by

Arkadaşlar merhaba. Otelimizde firewall olarak pfsense 2.0.3 kullanıyorum. pfsense logları server makinaya atıyor onda sıkıntımız yok lakin ip log imzalayıcı dosyaları imzalamıyor. "internet zamanı alınamadı dosyalar imzalanmayacak" diye bir uyarı veriyor. makina server 2008 ve pfsense altında çalışıyor.server 2008 in güvenlik duvarından 123 nolu udp portlarını hem gelen kurala  hemde giden kurala ekledim. ip log imzalayıcının exe dosyasınıda aynı şekilde ekledim ama sorun devam ediyor.Pfsenseye ne gibi bir geçit vermem gerekiyor? Şimdiden Teşekürler.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • F
        fotocum
        last edited by

serverin mac cadresini services–> captiva portal -->passtrought MAC listesine eklersen serverine kullanıcı denetimsiz internet erişimi açmış olursun. Bu sayede internet saatini direk alabilirsiniz.

• M
          manavgat07
          last edited by

Captive Portalı Kullanmıyoruz. başka neden olabilir. herhangi bir kural eklemem falan gerekiyormu server için ?

• F
            fotocum
            last edited by

yani serverin 80 portu ile innternet erişimi  var.

neyse geçtiğimizgünlerde 2.0.3 ile aynı port sorununu bir arkadaş daha aşamadı. tavsiye 2.0.1 veya 2.1 kurmanız.

saygılar.

• M
              manavgat07
              last edited by

Evet internet erişimi var. Bazen dışarıdan uzak masaütü yapmamız gerekiyor.ondada sadece bir kaç ip den gelenleri kabul ediyor.
              Neyse 2.1 de sorun düzelecekse direk update yapsam acaba sorun yaşarmıyom hazır çalışan kurallarda. loglamada kısıtlamada ve multiwan kullanıyoruz.

• F
                fotocum
                last edited by

kesinlikle yedekleme yapın. sanaldaysa screenshot alın. sonra birdaha uğraşmak çok can sıkıcı oluyor. daha geçen hafta aynı sorunla 2.1 ile aştı yine buradan bir arkadaş. 2.0.3 kurulu diyince bende kendisine buradaki arkadaşlar hep 2.0.1 kullanıyor ya onu yada 2.1 i kur demiştim. o da 2.1 ile hallletmişti.

• M
                  manavgat07
                  last edited by

2.1 e update yaptım ama sorun devam ediyor. multiwan bozuldu ama o önemli değil onu hallederim. en önemli sorun logların imzalanmaması

• F
                    fotocum
                    last edited by

eğer imkanın var ise temiz kurulum yap 2.1 ile çok bir zamanını almaz indirmesi filan..

• M
                      manavgat07
                      last edited by

Olmadı otele gidince öyle yapıcam artık. Uzaktan bu kadar oluyor. Yardımların için teşekkür ederim arkadaşım.

• First post
                        Last post
                      Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.