Pfsense Ghost ile hotspot modülü kurulumu hakkında yardım.
-
Merhaba arkadaşlar,
Bir yıldan fazladır mikrotik 450G cihaz ile iki hat hat birleştirip tek çıkış ile 16 Mbps olarak internetin % 90 wiraless olarak paylaşım yapmaktayım. Kullanıcı sayısı 40 olan sistemi pc kasası üzerine pfsense kurarak aranıza katıldım. Aşağıdaki noktalar hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.
Mikrotikte kullandığım yöntem ve PFsense üzerinde geldiğim nokta,
1- Mikrotik iki hattın birleştirerek tek hat çıkışı ( PFsense ile Multiwan yöntemi ile hatlar birleştirildi. )
2- Mikrotik Hotspot paneli kullanıyorum ( PFsense Captive portalı aktif edildi. İndex vb. sayfalarını yükleyerek kullanıcılar bağlandıklarında login panele yönlendirilmesi sağlandı. )
3- Hotspot panelinde yardıma ihtiyacım olanlar
A- Kullanıcı tanımlamaları ( PFsense ile forumda anladığım kadarı ile user manager buraya kullanıcı ekleniyor. Fakat bu kullanıcı adı ile giriş yaptığımda kayıt bulunamadı diyor ama oluşturulan Vouncher şifresi ile giriş sağlanıyor sorunu çözemedim. 2.1 Yüklediğimde üzerinde user manager vardı bir şey yüklemedim yüklemem gerekir mi?
B- Download- Upload Limit Yapılandırma ( PFsense ile nasıl yapılıyor bulamadım )
C- Süre tanımlaması ( PFsense ile kullanıcılar için 1 gün 1 ay vb gibi süre paketleri oluşturdum. Ama user manegerde A kullanıcı 1 gün B kullanıcı bir ay kullansın yapılandırmasının yöntemini bulamadım. )
D- Mikrotikte Baypass yani şifresiz giriş tanımlamaları: Direk internete bağlanacak acsess pointlere verdiğim sabit ip adresleri ve bunların mac adreslerini baypass ederek direk internete çıkmaları ( PFsense ile nasıl yapılıyor bulamadım. )
Yukarıdaki yardıma ihtiyacım olan konuların karşılarına PFSENSE karşığı budur derseniz bende didiklemeye başlarım.
Uzun bir yazı oldu umarım canınızı sıkmamışımdır.
Saygılarımla,
Ekipmanlarım,
1 Adet Mikroıtik 450G
1 Adet UBIQUITI Airmax Sector 2G-120-15 dBi B 2.4 GHz Sector Anten
1 Adet UBIQUITI Rocket M2 2.4 GHz Powerful UBNT 2x2 MIMO AirMax
1 Adet UBIQUITI AirMax NanoStation M2
2 Adet UBIQUITI AirMax NanoStation Loco M2
1 Adet UBIQUITI BULLETM2-HP Outdoor 2.4 GHz Access Point
1 Adet D-Link ANT24-1500 15dBi -
bu konu tam senlik.
çok detaylı şekilde anlatmış samet arkadaşımız.
biraz araştır takıldıın yerler olursa dönersin
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=72260.0
-
@Serdarism Teşekkürler
Verdiğininiz linkte dediğiniz gibi Samet arkadaşımız döktürmüş. Orayı incelerken başta aldığım bir hata sonraki aşamaları tetiklediği için sağlıklı yürümüyor. Dosya adını değiştrirken aşağıdaki hatayı alıyorum. Sanırım dosyanın yolunu bulamıyor.
Not: Resimde İkinci ethetnet kablosu çıkmış sanırım onla alakalı bir sorun yok akşam takılı ilken de o hatayı görüyorum. Şuan işten eve bağlıyım kabloya müdahil olamıyorum :(
-
Sil baştan kurulum yaptım.
Aşağıdaki noktaya kadar sorunsuz yüklediğimi düşünüyorum çünkü hata mesajı almadım..
Burada mysql –p –u radius radius < /usr/local/www/ghost/ghost.sql komutu ardından devam etmiyor ama dosyalar sistemde mevcut görünüyor.
Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/local/www/ghost/Auth.php on line 13 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /usr/local/www/ghost/Auth.php:13) in /usr/local/www/ghost/Auth.php on line 22
Bu sorun veya sorunlar neden kaynaklanıyor alabilirim arkadaşlar.
-
Selamlar ;
Kusura bakma yazıyı duzenlediğim için oradaki < işaretin yerine karakter bozukluğu yapmış.Umarım çok uğraşmamasındır komutu aşağıdaki gibi düzenlermisin.
mysql –p –u radius radius < /usr/local/www/ghost/ghost.sql
-
Selamlar,
Sizin uzun zaman bu sistemi oturmak için uğraşıyorken benim ufak bir hatadan dolayı biraz uğraşmam önemsizdir.
Ghost paneline giriş yaptım teşekkürler.
Kurcalamaya devam :)
-
Rica ederim. İyi günlerde kullanın.
-
G-host panelini biraz daha özellikleri bir araya toplayabilirseniz mükemmel olacağı ve çok bunu panelin yaygınlaşması çok daha hızlı olacağına inanıyorum. Aşağıda kullandığım panelin özelliklerini içeren bilgilerin ghostta uygulanabilirliliği olabilir mi? Askerden gelince muhtemelen yapılabilir ya da yazılımı editleyecek diğer yetkili arkadaşlarda olabilir.
1- Rad Reply Attribute menüsü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi seçilebilir halde olabilirse güzel olacaktır. Bu menüdeki paketler oluşturulduktan sonra da kullanıcılar bu paketleri seçebilme olanağı sağlanırsa güzel olacaktır.
İyi çalışmalar.
-
G-host panelini biraz daha özellikleri bir araya toplayabilirseniz mükemmel olacağı ve çok bunu panelin yaygınlaşması çok daha hızlı olacağına inanıyorum. Aşağıda kullandığım panelin özelliklerini içeren bilgilerin ghostta uygulanabilirliliği olabilir mi? Askerden gelince muhtemelen yapılabilir ya da yazılımı editleyecek diğer yetkili arkadaşlarda olabilir.
1- Rad Reply Attribute menüsü aşağıdaki resimde görüldüğü gibi seçilebilir halde olabilirse güzel olacaktır. Bu menüdeki paketler oluşturulduktan sonra da kullanıcılar bu paketleri seçebilme olanağı sağlanırsa güzel olacaktır.
İyi çalışmalar.
Resimde gösterdiğiniz herşey yapılabilir. Gruplandırma yapılabilir,İnternet paketleri oluşturulabilir (saatlik,günlük) kullanıcılara veya kullanıcı girişlerine ayrı ayrı bandwith paketleri,internet süre paketleri belirlenebilir.Kullanıcıların yönleneceği URL Ghost üzerinden belirlenebilir.Toplu,Bilet ve birçok senaryo üretilerek çok başka sistemler yapılabilir.Kota Paketleri eklenebilir kullanıcılara kota paketleri belirlenebilir….
ve aklınıza gelmeyecek bir çok şey yapılabilir ve yapacaklardır.Ama iş paylaşmaya geldiği zaman paylaşılacağını zannetmiyorum....
-
Değerli Samet arkadaşım,
Paylaşım konusunda artık neden bu kadar hep ticariye dönük olunduğuna ya da işini görenin bir daha foruma uğramadığına paylaşımın körelmesine kızmıyor değilim.
On yıldan fazla süre card share ile uydu sektöründe gbox, Newcamd cccam oscam vb. uygulamalarda aktif olarak bilgi aldım paylaştım. Hiçbir çıkar gözetmeksizin Türkiye'nin en büyük uydu satıcılarından birinin cihazlarının arge ekbinde cihaz testeri olarak ta görev aldım sadece GURUR duydum.
Benim yazılım bilgim malesef yok. Ubuntu kullandığım için pfsense çok uzak değil. Uygulama ve bunu kullanıcılarla paylaşma yanım iyidir.
Bilgi ve ugulama alanında paylaşımda sizlerin yanındayım. Pfsense konuları okuyorum sayfa sayfa okuyan soran işini halleden çıkıp gitmiş malesef. Ama çok değerli sayısı az olan sizlerin gibi paylaşımcıların da olması gerçekten içimde ufak bir umut ışığı olarak görünüyor. Umarım yanılmıyorumdur.
Saygılarımla.
-
On yıldan fazla süre card share ile uydu sektöründe gbox, Newcamd cccam oscam vb. uygulamalarda aktif olarak bilgi aldım paylaştım. Hiçbir çıkar gözetmeksizin Türkiye'nin en büyük uydu satıcılarından birinin cihazlarının arge ekbinde cihaz testeri olarak ta görev aldım sadece GURUR duydum.
Paylaşım duygunuz hiçbir zaman bitmez inşallah.
Aslında ticari düşünülmesine kızmadım ama siz biraz daha farklı açıdan bakıyorsunuz. Biliyorsunuz ki, Türkiye'de bir çok kurum IT Elemanlarına gereken değeri vermiyor ve insanlar bu konuda aç olunca kendilerince yaptıkları şeyleri başkalarıyla paylaşıp kendilerine sektör'de bir rakip doğurmamak veya seçilme konusunda bir fark yaratabilmek adına bunu paylaşamamaya mecbur kalıyorlar.
Ama gel gör ki, Ticari düşünüp çok iyi paralar kazanan insanların bu foruma gelip " Paylaşım " naraları atıp, arkasından yaptığı hiçbirşeyi paylaşmaması insanı sinirlendirmiyor değil.
Paylaşma demişken, illa bir ürün değil. Bir fikir bile yeterli…
-
Bakış açılarımız farklı olsa da ortak noktamız paylaşım tarafı aynı :). Dediğinize çok katılıyorum o manada dedim ki sayfalar dolusu okudum ve okumaya da devam edeceğim.
Birçok insan buradaki çalışmalardan faydalanmış ve paylaşımını da sunarak birçok kişinin bundan yararlanmasını da sağladığını gözlemliyorum. Fakat paylaşımların devamında da soru yöneltilmiş paylaşımcı arkadaş büyük ihtimal işinin yoğunluğundan olduğundan konular açıkta kaldığı görülüyor (Sonuna kadar devam eden konular var onlardan faydalanmak güzel) .
Bu forumun siz ve değerli birçok kişi ile bakış açılarının farklı fikirlerin ortak olduğu noktasında birleşeceğini umuyorum.
Saygılarımla.