Limiter Problemi
-
Herkese Merhaba Arkadaşlar,
Bir problemi paylaşmak istiyorum. Başlıktada görüldüğü gibi limit sorunu yaşıyorum. "PfSense 2 Rc1 Load-Balance ve Squid aynı makine üzerinde nasıl ayarlanır?" konusundaki gibi sistemimi ayarladım. Kendi yorumum olan bazı değişikliklerde yaptım. Ekran görüntülerimi sizlerle paylaşıyorum. Trafik Shaper da yaptığım Limitleme neden çalışmıyor bu konuda yardımınızı bekliyorum.Sistem özelliklerim aşağıdaki gibidir. Herkese şimdiden teşekkürler.
Interface
–-------------------------------Limiter Ayarı
–-------------------------------
Nat Ayarı
–-------------------------------Rules -> Floating (Floating kısmındaki kurala Alias port ekledim.)
–-------------------------------Rules -> Lan (Lan kısmındaki kurala Alias port ekledim.)
–-------------------------------
Yazılım Bilgisi
Pfsense Ver. : 2.0-RC1 (i386)Kurulu Paketler
Lightsquid 1.8.2 pkg v.2.33
squid 2.7.9 pkg v.4.3.3
squidGuard 1.4_4 pkg v.1.9.5Hardware:
İşlemci: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
Ram: 4GB
Disk: 500GB -
Resimleriniz aşırı karışık. :) Ancak anlaşıldığı kadarı ile Trafic Shapere eklediğiniz in ve out kuralını Ruleste Lan kısmına kural olarak eklemeniz lazım. Forumda youtube ve video site limitleme diye aratın. Orada anlatılanları uygulayın yeterlidir.
-
Selam,
Lan kısmındaki Ruleda ekledim In ve Out olarak . Fakat traffic graph dan izlediğimde koyduğum limit örneğin 500 kb max olması gerekirken 1,5 mb a kadar çıktığını görüyorum kullanıcıların. :( ve bu gerçekten çok sıkıcı, tabii ki kaçırabilir sistem ama devamlı olarak bu sorunu görünce, buradan Traffic Shaper in çalışmadığını anlıyorum.
-
Merhabalar,
İstersen her iki kurala In ve Out 500kb olarak verebilirsin çalışıp çalışmadığını test için.
Birde kısıtlama kurallarını rules üzerinde ters olarak eklemiş olabilir misin ?
-
Cevabın için teşekkürler.. Hem Floating kısmında hem de Lan/Rules kısmında limit kuralını uyguladım varyasyonlarını da denedim ama olmadı malesef.
-
Load Balance - Failover - Squid - Traffic Shaper şu dördünü kullanan bir Allahın kulu yokmu?
-
2.0.3 de kullanıyorum.
Birkaç ufak detay hariç düzgün çalışıyor. -
Abi mümkünse konfigurasyonunu paylaşabilir misin?
-
2.1'de failover çalışmıyor diye biliyorum, ona dikkatini çekeyim.
2.0.3 ile ilgili hiçbir özel şey yapmadım.
Forumdaki nasıl yapılır başlığındaki standart şeyler.