DUAL WAN WEB YÖNLENDİRME
-
sevgili arkadaşlar
iki adet wan adsl ile çalışan 2.1 release pfsense de istenilen bir siteyi sadece wan1 den çıkarmak için yapılması gerekeni anlatacak bir kişi varsa rica ediyorum
-
bu konuda kimse calışmadımı :(
-
Benzerleri defalarca sorulup, cevaplanmış bir konu olduğundan, insanlara bıkkınlık gelmiş olabilir.
-
usdat slm
aynı başlıkta bir yazı bulamadığım için yazdım rica etsem örnek yada var olan bir başlık paylaşabilirmisiniz tşk ederim
-
Örneğin ben, www.wetransfer.com sitesi için senin istediğin şekilde kullanıyorum.
Proxy Server - Custom Options bölmüne aşağıdaki şekilde yazabilirsin. (istediğin bilgilere göre düzenlersin. "tcp_outgoing_address" kısmına hangi WAN' dan çıkmak istiyorsan, pfsense bacağındaki ip' sini yazmalısın)
acl wtr dstdomain .wetransfer.com;tcp_outgoing_address 192.168.2.11 wtr;
-
Üsdat slm
Biraz daha aciklayici yazabilirmisiniz örneğin bir kactane web sayfasi var bunlari wan2 den ciksin nete diger geri kalanlar ise wan1 kullansin gib bir kurgumuz var simdiden tsk ederim -
2 adet WAN' ın olduğunu varsayarak yazıyorum.
Örneğin:
WAN 1 ip (pfsense bacağın, interfaces bölümündeki wan1 için verdiğin ip): 192.168.1.2
WAN 2 ip (pfsense bacağın, interfaces bölümündeki wan2 için verdiğin ip): 192.168.0.2Routing bölümünden WAN1' i default gateway olarak belirle.
Proxy aktif iken ,normal şartlarda herkes WAN1' den çıkar. Proxy Server Custom options kısmına aşağıdaki metni kopyala ve test*.com' ları WAN 2' den çıkmak istediğin siteler ile editle.
acl wan2out dstdomain .test1.com .test2.com .test3.com .test4.com;tcp_outgoing_address 192.168.0.2 wan2out;
-
devrim üsdat bilgi için tşk ederim
test dedikleriniz sanırım gidilmesini istediğimiz url ler çok güzel fakat benim istediğim şey her iki sistemi dengeli bir şekilde interneti yüklenmeleri bunun yanında test dediğimiz url lere bağlanmak istediklerinde sadece wan1 den o urle lere bağlansın normal internet hem wan1 den hem wan2 den dengelli bir şekilde int çalıssın acıklayabildimmi acaba şimdiden tşk ederim