Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

254 ten fazla ip adresi nasıl alabilirim

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    10 Posts 6 Posters 3.2k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      delet
      last edited by

merhaba arkadaşlar oldukça geniş bir ağ yapımız var  kameralar bilgisayarlar yazıcılar  çalışanların cep telefonları hepside tek ağ üzerinde ve şuan ip sorunu yaşamaktayız boşta ip adresi kalmadığı zaman bağzı cihazlarımız ip alamamakta pfsense ile bu sorunu nasıl çözebilirim

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sametyilmaznet
        last edited by

Subnetinizi genişletmeniz ve vlanlarını PFSense tanıtmanız gerekmektedir. Daha sonra ilgili vLanlar için scopeler oluşturmalısınız.

Daha önce yapmadım ama mantıken böyle olması gerekir diye düşünüyorum.

Samet YILMAZ
        Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
        Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
        E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• O
          ondokuz
          last edited by

internetten subnetcalculator ile subnet hesaplatıp dhcp sunucuna ip dagittigi araligi genisletmeni tavsiye ederim.
          bunun olmama ihtimalinde ise ikinci bir ethernet kartı takip farklıbir lan bacagı daha takıp  ikinci landanda dhcp aktif edip otarafada farklı ip dagitabilirsin. ama ikinci lan icinde birinci lan ile haberlesmesi icin kural yazman lazım

• H
            hoscakal
            last edited by

@Samet:

Subnetinizi genişletmeniz ve vlanlarını PFSense tanıtmanız gerekmektedir. Daha sonra ilgili vLanlar için scopeler oluşturmalısınız.

almadılar mı seni askere hala buralardasın ?

• O
              ondokuz
              last edited by

@hoscakal:

@Samet:

bence yazıcı yaptılar  askerde :P

• S
                sametyilmaznet
                last edited by

@hoscakal:

@Samet:

@ondokuz:

internetten subnetcalculator ile subnet hesaplatıp dhcp sunucuna ip dagittigi araligi genisletmeni tavsiye ederim.
                bunun olmama ihtimalinde ise ikinci bir ethernet kartı takip farklıbir lan bacagı daha takıp  ikinci landanda dhcp aktif edip otarafada farklı ip dagitabilirsin. ama ikinci lan icinde birinci lan ile haberlesmesi icin kural yazman lazım

Malesef abi kurtulamadınız benden : ))) Mayıs tertiplerle beraber gidecekmişim öyle kafama göre askere gidemezsin dediler Deny kuralını verip geri gönderdiler. : )

Ondokuz bu arada ethernet kartı takması sakıncalı olur düşünsene 2.ethernetin down olduğunu bütün network uçar 254'e yaklaşan bir network'te büyük ihtimal Managament Switch kullanmışlardır.Benim dediğim gibi vlan uygulaması daha sağlıklı olmaz mı ?

Samet YILMAZ
                Blog : http://www.sametyilmaz.com.tr
                Facebook Grup : https://www.facebook.com/groups/pfsenseturkey
                E-Posta : sametyilmaz[at]yandex[dot]com

• Q
                  Qbilay
                  last edited by

Merhaba

http://www.subnet-calculator.com/ adresinden B sinifi bir Ip grubu kullanarak isini gorebilirsin. Tabi sisteminde sabit IP (Guvenlik kamerasi icin kayit cihazi, print server, ag yazicisi v.b.) kullanan cihazlarinda IP adreslerini degistirmeyi unutma :)

Saygilar.

• D
                    delet
                    last edited by

Hepinize Teşekkür ediyorum Peki Pfsense Dışında Modemin DHCP serverini B Sınısı up gurubu alarak pfsense den bağımsızda gerçekleştirmemde bir sorun yaşarmıyım

• Q
                      Qbilay
                      last edited by

@delet:

Hepinize Teşekkür ediyorum Peki Pfsense Dışında Modemin DHCP serverini B Sınısı up gurubu alarak pfsense den bağımsızda gerçekleştirmemde bir sorun yaşarmıyım

B sinifi IP dagitabilen bir DSL modemle karsilasmadim hic. zannetmiyorum.

• S
                        sogutlulu_54
                        last edited by

254 ten fazla Ip aldırmayı lan bacağı ıpsını örneğin 10.0.0.1/16 olarak ata ondan sonrada dhcp server'dan start ıp 10.0.0.2/10.0.10.254 yap ve toplam 2540 kişi ağa dahil edebilrsin pfense ile…

• First post
                          Last post
                        Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.