PfSense 2 Modemin hangisi müsait ise onu kullanma hk.
-
Herkese Merhaba,
Öncelikle daha önce pfSense hiç kullanmayan biriyim daha önce, Şirketimizde dışarıdan destek aldığımız bilgisayarcı arkadaş tarafından kurulmuş. Şimdi bizm burada yapmak istediğimiz birşey var. Ama işin içinden çıkamadık ikimizde bu işin nasıl yapıldığı konusunda yardımcı olabilir misiniz? Yapmak istediğimiz şu;
2 Adet modemimiz var ve genel olarak internet hızımızda bir yavaşlık söz konusu ve eğer bir modem çok fazla yük altındaysa internete çıkarken otomatik olarak hangi modem müsait ise ona yönlenmesini istiyoruz bu nasıl mümkün olur?
Birde bu yavaşlık sizce neden olabilir şöyle söyleyeyim internet dışında normal ağ işlemlerinde çok yavaşlama yok gibi sanki, ancak internetimiz bazen çok fazla yavaşlıyor şuanda da öyle mesela. Ancak ben direk gidip modemden direk kablo ile internete çıkarsam hız gayet normal. Nereleri kontrol etmem gerekiyor sizce?
İyi çalışmalar…
-
Öncelikle sisteminizi tanımayanlar için bir grafik oluşturunuz.
Burada açıklamalar var : https://forum.pfsense.org/index.php?topic=27028.0
Sonra sisteminizde kurulu paketleri söyleyin.
Sonrasında Loadbalance ile ilgili konulara göz atın (forumda sabit başlıklarda mevcuttur.)
Eğer Squid gibi cache yapan bir eklentiye sahipseniz Squid ile Load balance yapacaksınız Onu da Sabit Başlıklarda bulabilirsiniz.
Takıldığınız yerlerde forumda açıklayıcı olarak sorununuzu dile getirirseniz çözüme ulaşmanız kolaylaşacaktır.
İyi günler dilerim.
-
Cevabınız için teşekkür ederim, sistemi ben kurmadığın için ve bu konuda bilgim yeterli olmadığından ekteki şekillerde anlatmaya çalıştım.
Load Balance ı Services -> Load Balancer kısmından mı oluşturacağız?
Teşekkürler…
-
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=62334.0 linkinden loadbalance konularına bakın demek istemiş arkadaş sanırım oncelikli olarak.
-
Merhaba,
Cevaplar için teşekkürler, arkadaşın demek istediğini anladım ancak ben farklı bir konu üzerinden gittim sanırım, ingilizce foruma yönlendiriyordu sizin gönderdiğiniz konuda ilk başlık çalışıyor ve youtube üzerinde de bir video gördüm inceliyorum.
Teşekkürler ilginiz için.İyi Günler…