Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

5651 libz.so.6 share hatası yardım

Turkish
    2
    4
    1163
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • J
      JesusOfSuburbia last edited by

Merhaba,
      Bülent Beyin yayınladığı TİB kurulumundan faydalanıyorum.
      bu kurulumları yaparken kaldır kur sayesinde sistem hep çöküntüye uğradı ve tekrar kurmak zorunda kaldım.
      daha önceki kurulum kaldırıp kurmalarımda samba yuklu olanları kaldırıken talloc ve gettext gıbı paketlerıde kaldırdıgımda sistemimde kurulu olan freeradius sunucularımıda pasıf hale gelmesıne neden oluyor 0dan kurulu bir sistemde bile hep çöküntülere neden oldu.
      Başla bir durum daha var Bülent beyin yayınında samba36-smbclient-3.6.7.tbz  kulumu yapmamız ıcın link var ben bunu kurmak istediğimde bana hep samba36-smbclient-3.6.22 bunu kuruyor yanı istediğim paketi kuramıyorum
      su anda mail gönderiminde bir sorun yok ve mail gönderimi nasıl olduysa sağlandı.
      baska bir durum daha var bunu libz.so hatasından önce aldım ve şöyle çözdüm bazı arkadaslar halen bu tarz konuları upluyorlar
      hata şöyle
      win 7 yada server sunuculu pcye logları attırmak ıstedıgımızde
      Domain=[KEREM-PC] OS=[Windows 7 Home Premium 7601 Service Pack 1] Server=[Windows 7 Home Premium 6.1]
      putting file Tib5651-20130307-115900.tar.gz as \Tib5651-20130307-115900.tar.gz (1857.8 kb/s) (average 1857.8 kb/s)
      şeklinde uyarı alıyorlar ve bende aldım şu şekilde çözdum bir forumda gordum

pcdekı paylasım ayarlarında

parololı paylasıma aç seceneği

ev grubu bağlantılarında
      windowsun ev grubu bağlantılarına yönetilmesine izin ver

bunları tum ağ bağlantı çeşitlerinde ev iş ve ortak ağlarda aktıf ettiğinizde yukarıdakı sorun çözülecektir
      not:win server 2008 r2 de denemiş sorun ortadan kalkmıştır ve benım başımın belası libz.so.6 hatası başlamaktadır.

sistemim 2.0.3 i386 8.1 reales intel (r) pentium (r) 4 cpu 2.80 ghz

iyi çalışmalar

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • O
        oguzbey25 last edited by

hocam libz.so.6 hatasının sebebi böyle bir dosya olmayışından. Çözüm ise çok basit muhtemelen libz.so dosyası vardır.  o dosyayı pcnize indirip libz.so.6 şeklinde değiştirin ve tekrar yükleyin sorun ortadan kalkar ancak bu seferde başka dosya hataları ortaya çıkar. Çözüm ise o .so uzantılı dosyaları aynı şekilde indirip istenilen uzantı şeklinde yeniden adlandırdktan sonra sisteme yüklerseniz tüm sorunlar ortadan kalkar. Birkaç dakika uğraşmanız gerekiyor sadece…
        Umarım yardımcı olmuşumdur. :)

• J
          JesusOfSuburbia last edited by

@oguzbey25:

hocam libz.so.6 hatasının sebebi böyle bir dosya olmayışından. Çözüm ise çok basit muhtemelen libz.so dosyası vardır.  o dosyayı pcnize indirip libz.so.6 şeklinde değiştirin ve tekrar yükleyin sorun ortadan kalkar ancak bu seferde başka dosya hataları ortaya çıkar. Çözüm ise o .so uzantılı dosyaları aynı şekilde indirip istenilen uzantı şeklinde yeniden adlandırdktan sonra sisteme yüklerseniz tüm sorunlar ortadan kalkar. Birkaç dakika uğraşmanız gerekiyor sadece…
          Umarım yardımcı olmuşumdur. :)

bu dosyayı sız kendı pcnızde bakabılırmısınız boyle bır dosya varmı eger varsa burdan yada mail yoluyla bana gonderebılırmısınız bu sekılde bır test yapalım?
          mail: tolgahizli@windowslive.com

• O
            oguzbey25 last edited by

hocam ssh dosya transfer programıyla pfsenseye bağlanın ve lib klasörünün içine girin o klasörde libz.so dosyası mevcut onu indirip ismini değiştirin ve yükleyin.

• First post
              Last post