Navigation

Netgate Discussion Forum
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search

Pfsense yerel ağı kasarmı_acil yardım

Turkish
    3
    3
    693
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kardanadam last edited by

Arkadaşlar merhaba;

Pfsense yerel ağı yavaşlatırmı internet hariç ağdaki ticari program kullanımını (tigerplus kullanıyoruz) etkilermi, yerel ağda sıkıntı yaşadım programa giremez olduk firewallı devre dışı bırakıp (fişini çektim) yerel ağ ip yapılandırmasını eski hale çevirdim (modemi switch'e taktım ordan alıyor) sorun ortadan kalktı bilgisi olan yazabilirmi, pfsense internet dışında yerel ağ trafiğinide etkiliyormu, teşekkürler..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeli
        tuzsuzdeli last edited by

etkilemez.
        konfigürasyonda bir hata yapmış olabilirsiniz.
        dns vs

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• H
          huseyinyi287it last edited by

merhaba

öncelikle ağ yapınızla ilgili bilgi verirseniz daha net birşey söyleyebilirim fakat anlattığınız üzere PFSENSE kesinlikle iç networkünüze etki etmez fakat ip yapılandırmanızda dns yapılandırmanızda sorun varsa nete cıkmanızda sorun olabilir
          anlatmadınız ama sanırım söyle bir yapınız var ticari programın kurulu olduğu bir serveriniz var ve diğer kullanıcılar aynı networkten bu programı kullanıyor diye düşünüyorum böyle bir durum varsa makine ismi çözümlemekle uğraştırmadan ip bazlı map yaparsan daha sağlıklı çalışırsın diye düşünüyorum.

• First post
            Last post