Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Pfsense 2.1.1 LB FO Squid Çalışıyor!

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    13 Posts 4 Posters 2.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Y
      yaniq
      last edited by

Evet bugün 2.1.1 versiyona upgrade ettim sistemi ve Failover, Load Balance ve squid çalıştığını gördüm. Hayırlı olsun!

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • tuzsuzdeliT
        tuzsuzdeli
        last edited by

Failover çalıştığını nasıl test ettiniz?

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• Y
          yaniq
          last edited by

PPEO Wan bacağını disconnect edip denediğimde diğer Wan dan girdiğini gördüm internete.. Fakat şu sıkıntıyla karşılaştım yine.. Limit çalışmıyor..

• Y
            yaniq
            last edited by

Hızlıca yaptığım incelemede squid yerine squid-dev kurduğumda bahsettiğim özellikler çalışıyor ve tabi limiter da.. Hayırlı olsun diyelim.

Uzun zamandır beklediğim için heycanla yazıp atladığım şeyler olabilir kusura bakmayın.

Düzeltme:

Limiter çalışmıyor. Bende bunun üzerine Captive Portal üzerinden limitledim. Fakat Load Balance çalışıyor mu emin değilim.

• Y
              yaniq
              last edited by

Captive Portal yükledim evet limitleme çalışıyor ama bu ne yavaşlık arkadaş bütün sistemi etkiledi captive portal. Pfsense arayüzü bile yavaş açılıyor. Bunu yaşayıp çözüm bulan kimse var mı?

• technicalT
                technical
                last edited by

@yaniq:

Evet bugün 2.1.1 versiyona upgrade ettim sistemi ve Failover, Load Balance ve squid çalıştığını gördüm. Hayırlı olsun!

Eğer failover çalışıyorsa yapılandırmanızı paylaşırmısınız ? (resimlerle)

Necati Selim GÜNER
                IT Technician

• Y
                  yaniq
                  last edited by

Kusura bakma anca farkettim mesajı,

Routing ayarları forumda anlatıldığı gibi tek fark, Squid Custom kısmına herhangi bir şey yazmadım default bıraktım.

• F
                    firatnemis
                    last edited by

@yaniq:

Kusura bakma anca farkettim mesajı,

Routing ayarları forumda anlatıldığı gibi tek fark, Squid Custom kısmına herhangi bir şey yazmadım default bıraktım.

Forumda hangi konuda anlatıldığı gibi , yani 2.0.3 versiyonunda ki aynı ayarlar mı geçerli ? Squid Custom Options'a hiç bir şey yazmıyormuyuz

• Y
                      yaniq
                      last edited by

https://forum.pfsense.org/index.php/topic,35959.0.html Burdaki anlatıldığı gibi, ayrıca Squid Custom Options' a tcp_outgoing_address 127.0.0.1 bunu eklemeden çalıştığını farkettim. Deneyip sonucu yazarsanız menun olurum.

• F
                        firatnemis
                        last edited by

@yaniq:

https://forum.pfsense.org/index.php/topic,35959.0.html Burdaki anlatıldığı gibi, ayrıca Squid Custom Options' a tcp_outgoing_address 127.0.0.1 bunu eklemeden çalıştığını farkettim. Deneyip sonucu yazarsanız menun olurum.

2.1.2 de denedim aynı orada anlatıldıgı gibi ancak calısmamıstı ben squid custom options'a ekleme yapmıstım belki ondandır …

Deneyip dönüş yapacağım ...

https://forum.pfsense.org/index.php?topic=76467.0 arkadaşta buradaki konuda 2.1.3 de çalışıyor demiş ancak hangi ayarla nasıl ne durumda belirtilmemiş eğer belirtirse onu bekliyorum açıkcası hemen deneme yapacağım .

Teşekkürler,

• Y
                          yaniq
                          last edited by

Hocam yeni versiyon demek kaba tabirle "taş gibi" çalışıyor demek değil, forumda bahsedilen en stabil versiyon hangisiyse onu kullanmanı tavsiye ederim. 2.1.1 den menundum ben ama sadece test amaçlı 2.1.2 kurdum ama bazı özellikleri feda ettim.

• tuzsuzdeliT
                            tuzsuzdeli
                            last edited by

aslında 2.1.3'ün düzeltme listesine bakınca, bu konu ile ilgili bir geliştirme yaptıklarına dair birşey ben göremedim.
                            Son zamanlarda çıkan sık güncellemelerin sebepleri daha çok güvenlik ile ilgili.

2.1.3'de squid aktif iken failover sorunu olmayan bir konfigürasyon paylaşılırsa pek makbule geçer.
                            Onda sonra gelsin SSL filtering :)

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• Y
                              yaniq
                              last edited by

Evet düzeltme listesinde çoğunlukla güvenlik güncellemesi yapıldığı görülüyor. Ama yapılan bu versiyon güncellemeleri bazı özellikleri etkiliyor mu bilmiyoruz.

Ben 2.1.1 den sonraki 2.1.2 de limiter sorunu yaşadım ama 2.1.1 e dönemiyorum da SSL düzeltmesi yüzünden. 2.1.4 gelecek gibi bence yakın zamanda o zaman tekrar upgrade edip deniyceğim.

• First post
                                Last post
                              Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.