Otomatik kapanma
-
Arkadaşlar merhaba,
Şöyle bir ihtiyacım var;
Bir script ile farklı bir bilgisayardan makinemi kapatmak istiyorum. Yani pfsense kurulu olan cihazımı bir script veya programcık çalıştırarak güvenli kapatmayı sağlamak istiyorum.
Bu acaba mümkün müdür? Nasıl yapabilirim.
Değerli yardımlarınız ve düşünceleriniz için şimdiden teşekkürler.
-
Arkadaşlar merhaba,
Şöyle bir ihtiyacım var;
Bir script ile farklı bir bilgisayardan makinemi kapatmak istiyorum. Yani pfsense kurulu olan cihazımı bir script veya programcık çalıştırarak güvenli kapatmayı sağlamak istiyorum.
Bu acaba mümkün müdür? Nasıl yapabilirim.
Değerli yardımlarınız ve düşünceleriniz için şimdiden teşekkürler.
merhaba , menüde direk kapatma tuşu olsa benim yöntemim gibi yapardın ama varmı bilmiyorum ben uzaktan başka şehirden yada başka internetten sabit ip ile modem yönlendirmesi ile (dmz ayarı) pfsense arayüzüne bağlanıp hem ayar yapıyor hemde yeniden başlatıyorum ama kapatma tuşu görmedim menüde.Şuan için aklıma gelen tek şey şu ; fazla ip girip çıkmıyosa ara ara yedek al pfsenseten.bozulma ihtimaline karşı ve bi adet zaman saati al , ayarını yap istediğin zaman kapansın çat diye.ama dediğim gibi yedek al ilerde bozulma ihtimali var.yada sim kartlı zaman saatleri var (vestel klimalardaki gibi) msj yada çağrıya göre açıp kapat.tabiki kapatmak mümkün zaman saati ile ama açmak için anakartlarda bi ayar var biosta.elektrip kesilip gelince yada elektriği gördüğü anda otomatik kendini açması için bi ayar yapman lazım power ile başlıyan bi menüydü.ben şahsen tüm pfsense lerde anakartta mutlaka bu ayarı yaparım.elektrik gitse bile ups olmasına rağmen bişe olur falan diye elektrik gelince kendini otomatik açar bütün pc ler.destek istersen bu fikir hakkında seve seve yardımcı olurum.kolay gelsin
-
web arayüzünden
Diagnostics: Execute command 'a girip komutla kapatmayı deneyen oldu mu ? -
Arkadaşlar aslında şöyle ki kasanın power düğmesine bas çek yapıldığında sistem otomatik olarak kapat komutunu uyguluyor. Web arayüzünde Halt system var. Onun ile yapılması mümkün. (Uzaktan sisteme bağlanılarak)
Fakat benim tam olarak yapmak istediğim şu sistemimde iki adet sunucum var mesai saati ile başlar mesai saati bitimi ile kapatılır. Windows 'da açılış ve kapanış ekranlarında ekstra uygulama çalıştırmanız mümkün. Amacım Windows tabanlı bir sunucuma kapat komutu verildiğinde bu sunucunun pfsense 'de kapat komutunu başlatması ve eş zamanlı cihazların kapatılması.
-
cron job yap shutdown komutu ile istediğin saatte çalıştır ?