Netgate Discussion Forum
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Search
    • Register
    • Login

Enterasys C3G124-24 ayarı hakkında yardım

Scheduled Pinned Locked Moved Turkish
    6 Posts 3 Posters 1.5k Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hasan_ozbay
      last edited by

Arkadaşlar enterasys C3G124-24 modelinde elimde swtich var bunun yapılandırmasını ekte ki resim  gibi nasıl yapabilirim.

http://i.hizliresim.com/p4P0Wn.jpg

Yapmak istediğim 4 ayrı vlanı tek switch ten 4 ayrı şubeye ip dağıtmak. 4 ayrı şube fiber ile merkeze bağlı. Merkez de bulunan switch in 4 sfp portundan ayrı ayrı vlan oluşturup şubelere ip dağıtmak istiyorum.
      tagged komutlarını bilmiyorum.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hasan_ozbay
        last edited by

Yardım edecek kimse yok mu ?

• E
          Eniqma27
          last edited by

bu swichleri hiç kullanmadım ama muhammet arkadaşımız çok güzel bi anlatımını buldum.

Buradan

• H
            hasan_ozbay
            last edited by

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben bu linki daha önce incelemiştim ama nasıl tagged yapıldığını bulamadım. Benim  yapmak istediğim ; Pfsense de 1 wan 4 vlan var. switchte 1. porta vlan 1 bağladığımda 21 nolu sfp portundan çıkış yapmak istiyorum. switchin 2. portuna vlan 2 bağlayıp 22 nolu sfp portundan çıkış yapmak istiyorum. Yapmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

• tuzsuzdeliT
              tuzsuzdeli
              last edited by

bu bahsettiğiniz konu pfsense ile ilgili değil, sizin donanımıza özgü spesifik bir konu.
              Buradan cevap bulma ihtimaliniz çok düşük, donanımızın destek sitesine veya varsa forumuna sorarsanız daha hızlı cevap alırsınız.

Çözümün bir parçası değilsen, sorunun bir parçasısındır.

• H
                hasan_ozbay
                last edited by

bununla ilgili internette araştırma yaptım ama bulamadım maalesef. bu konuyu Pfsense ye açma sebebim bu tarz uygulama muhakkak yapılmıştır yada yapılmamışsa yapacak olanlara yardımcı olur. hp switch ile yapılmış ama enterasys ile ilgili bir şey bulamadım.tavsiye edeceğiniz site veya doküman varmıdır ?

• First post
                  Last post
                Copyright 2025 Rubicon Communications LLC (Netgate). All rights reserved.