Acil ! load balance tplink cihazı gibimi yoksa sadece yedekleme mi ?
-
Merhaba pfsense teki load balance sisteminde 2 adet 20 mbit i 40 olarak kullanma mantığı varmı , yoksa sadece birbirini mi yedekliyor ?
yani bende 1 adet superonline ve 1 adet uydunet var
ikiside 20 mbit.
ben dosya indirirken 40 ile indirebilirmiyim ?
yada şöyle söyliyim
kullanıcılar 50 kişi ve bazen 20mbitin üzerinde çekiyor
ben istiyorumki 20nin üzerine çıkınca yani ihtiyacı olunca uydunetin 20 sinden çeksin ihtiyacı olduğu kadar.
bunu tplinkin TP-LINK 4 Port 488T Load balancing Router 4 Wan 1 lan Port modeli cihazı yapıyor
pfsense te bu mümkünmü ?
uzaktan destek ile yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim acil lazım . -
Merhaba pfsense teki load balance sisteminde 2 adet 20 mbit i 40 olarak kullanma mantığı varmı , yoksa sadece birbirini mi yedekliyor ?
yani bende 1 adet superonline ve 1 adet uydunet var
ikiside 20 mbit.
ben dosya indirirken 40 ile indirebilirmiyim ?Selamlar;
Her iki senaryoyouda gerceklestirebilirsiniz.
System: Routing: Gateways: Groups
kismina bakin,orada tier(oncelik) ve Trigger Level.yada şöyle söyliyim
kullanıcılar 50 kişi ve bazen 20mbitin üzerinde çekiyor
ben istiyorumki 20nin üzerine çıkınca yani ihtiyacı olunca uydunetin 20 sinden çeksin ihtiyacı olduğu kadar.
bunu tplinkin TP-LINK 4 Port 488T Load balancing Router 4 Wan 1 lan Port modeli cihazı yapıyor
pfsense te bu mümkünmü ?
uzaktan destek ile yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim acil lazım .Mumkun;ayni sekilde;
System: Routing: Gateways: Groups
altinda iki hat için group tanimalamlarıyla yapabilirsiniz.
-iki hatta aynı tier degerini verirseniz 20+20 = 40 mbit bandwitdh elde edersiniz fakat bu durumda https trafigini mutlaka bir hattan cikartmaniz lazim.(banka sitelerinde vs..problem oluyor, forumda gerekli ayrintilar var.)kolaylıklar.