Pfsense Hosttan Statik olarak yapılandırdığım makinelerimi göremiyorum
-
ne arp table da ne de dhcp leases menüsünde
elle ip verdiğim hostlarımı
göremiyorum
önerisi fikri olan ? -
ayrı bir sorun
deny unknown clients dediğimde bile cihaz üzerinden sabit ip li cihazlar (fotokopi makinesi , nas server , parmak izi cihazı gibi ) networke bağlanabiliyor
static mapping yapmadığım halde2.1.3-RELEASE (amd64)
built on Thu May 01 15:52:13 EDT 2014
FreeBSD 8.3-RELEASE-p16 -
ne arp table da ne de dhcp leases menüsünde
göremiyorum
önerisi fikri olan ?makinede gidip elle verdiğin ipleri göremezsin.
status - dhcp leases ten elle verdiğin sabitlediğin ip leri dhcp server den ve dhcp leases tende görürsünayrı bir sorun
deny unknown clients dediğimde bile cihaz üzerinden sabit ip li cihazlar (fotokopi makinesi , nas server , parmak izi cihazı gibi ) networke bağlanabiliyor
static mapping yapmadığım haldedeny unknown clients
bu seçeneğin çalışmaması çok garip
DHCP ayarlarının ekran görüntüsünü paylaşır mısın
bide hangi paketler yüklüne arp table da ne de dhcp leases menüsünde
göremiyorum
önerisi fikri olan ?elle ip yi pfsense den sabitlemeyip bilgisayar başında elle mi verdin?
-
32 bit kullanırken arp table de ister hosttan statiklediğim ister pfsense üzerinden statiklediğim tüm cihazlarımı görüyorum.
makine bozuldu ve 2.1.3 64 bit kurdum şu an aynı ağda çalışıyor yeni makinemakinede gidip elle verdiğin ipleri göremezsin.
status - dhcp leases ten elle verdiğin sabitlediğin ip leri dhcp server den ve dhcp leases tende görürsün
: makinede elle verdiğim ipleri en azından arp table da görebiliyordum bu sayede bu ip leri pfsense üzerinden de statiklemiştim hatta deny unknown u kaldırdığımda dhcp leases olarak da görünüyorlardıdeny unknown clients
bu seçeneğin çalışmaması çok garip
DHCP ayarlarının ekran görüntüsünü paylaşır mısın
bide hangi paketler yüklü: bence de baya garip . ilk 2 resim dhcp yapılandırmam
3 ncü resim ise şu anda arp table ve statik mapping yapmadığım 2 adet ip biri 11 biri 100
100 nolu ip hosttan statik olarak yapılandırılmış
ama 11 nolu ip bir apple ve statik ayarı olmadığına eminim
ayrıca 111 ip li fotokopi makinem görülüyor fakat 98 nolu ip li fotokopi makinem görülmüyor arp debunun gibi 105 ve 110 ip arasında da i1 nas server 5 adet ap var statik yapılandırılmış kendi üzerlerinden ama yine aynı görünmüyor.
paket olarak kurulum yeni
arpwatch - nmap ve ntop kurulu
-
bide ilk resimin en üstündeki ünlem işaretli mesaj ne anlatmaya çalışıyor ?
-
statik ip leri gösterir diye uyarı veriyor. aşağıda sadece statik olarak ayarlarıdıgınız ip leri gösterir diyor.diğer ip leri göremezsiniz gibi anlama geliyor.
2.1.3 32 bit kullanıyorum sistemde pfsense de değilde cihazın üzerinden elle ip verilen 2 dvr 1 adette parmak izi okuyucu cihaz var.
bu cihazları hiç bir şekilde ne arp table da nede dhcp leases ta göremiyorum.makinede elle verdiğim ipleri en azından arp table da görebiliyordum bu sayede bu ip leri pfsense üzerinden de statiklemiştim hatta deny unknown u kaldırdığımda dhcp leases olarak da görünüyorlardı
pclerde değilde diğer network cihazlarında bu tür durumlar olabiliyor.
arp tables anlık verilere bakıyor çok güvenilir değil
bazen mac ler gelir hostname gelmez bi süre sonra bakarsın gelir vs.vs.
deny unknown u kaldırıp pfsense i restart edip (bazen shcp server işaretini kaldırıp tekrar işaretlemende yeterli olur)
cihazlarıda kapatıp açıp tekrar leases tan görebilirsin. + system log dhcp deki loglarada bakabilirsin. -
peki deny unknown clients seçili olduğu ip alabilen statik ip siz 11 ip si hakkında düşünceniz nedir ?
-
50-51 arası ip dağıtıyorsun
11 i alması imkansız
o cihazda ağ ayarlarını sıfırlayıp tekrar ip almasını dener misin.
bazen pc dhcp den aldığı ip üzerinde iken dhcp serveri kapatsan bile cihaz o ip yi bırakmıyor
cihazı kapatıp açarsan kendine geliyor.