PfSense Ghost Hotspot Kurulumu Hata (Baştan Sona Adım Adım Yaptıklarım)
-
pfSense Ghost Hotspot kurulumunu bu konuya yazarak aynı anda adım adım gerçekleştiriyorum.
1GB ramli 80GB harddisk li makine üzerinde 2 adet ethernet kartı mevcut ve pfSense-LiveCD-2.1.3-RELEASE-i386-20140501-1552.iso ile kurulum yapıldı.
WAN tarafında modemden 10.0.2.15/24 olarak IP aldı ve makine ping kabul ediyor yani internete bağlı.
LAN tarafında ise pfsense 192.168.1.1/24 olarak bağlandı ve client olarak bağladığım bilgisayardan pfSense arayüzüne ulaşabiliyorum.Ghost Hotspot kurulumu için hazır hissediyor ve başlıyorum.
pfSense makinenin ekranına 14 komutu vererek SSH erişimini açıyorum. (İşlem sorunsuz gerçekleşti)
Client makina üzerinden Putty ile 192.168.1.1 ipsine SSH ile bağlantı kurmaya çalıştım. (İşlem sorunsuz gerçekleşti)
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
Kodu ile MySQL Server ve MySQL client yazılımlarını kuracağım. Şuan "Fetching.."
Server ve Client Fetching ler Done oldu ve kurulumlar tamamlandı sanıyorum ki şu çıktıyı verdi:
Fetching ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz... Done. Fetching ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/All/mysql-client-5.5.21.tbz... Done. ===> Creating users and/or groups. Creating group 'mysql' with gid '88'. Creating user 'mysql' with uid '88'. ************************************************************************ Remember to run mysql_upgrade (with the optional --datadir= <dbdir>flag) the first time you start the MySQL server after an upgrade from an earlier version. ************************************************************************</dbdir>
/usr/local/bin/mysql_install_db --basedir=/usr/local
Bu kodu yazdım ve aşağıdaki çıktıyı aldım. Olumlu mu olumsuz mu bilmemekle beraber başarılıymış gibi devam edicem.
[2.1.3-RELEASE][admin@pfSense.localdomain]/root(11): /usr/local/bin/mysql_install_db --basedir=/usr/local Installing MySQL system tables... OK Filling help tables... OK To start mysqld at boot time you have to copy support-files/mysql.server to the right place for your system PLEASE REMEMBER TO SET A PASSWORD FOR THE MySQL root USER ! To do so, start the server, then issue the following commands: /usr/local/bin/mysqladmin -u root password 'new-password' /usr/local/bin/mysqladmin -u root -h pfSense.localdomain password 'new-password' Alternatively you can run: /usr/local/bin/mysql_secure_installation which will also give you the option of removing the test databases and anonymous user created by default. This is strongly recommended for production servers. See the manual for more instructions. You can start the MySQL daemon with: cd /usr/local ; /usr/local/bin/mysqld_safe & You can test the MySQL daemon with mysql-test-run.pl cd /usr/local/mysql-test ; perl mysql-test-run.pl Please report any problems with the /usr/local/scripts/mysqlbug script!
chmod 777 /var/db/mysql
Komutu verdim. Başarılı
mv /usr/local/etc/rc.d/mysql-server /usr/local/etc/rc.d/mysql-server.sh
Komutu verdim. Başarılı
Bende nanoya alışık olduğum için nano kuruyorum.
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/editors/nano-2.2.6.tbz
Başarılı
nano /usr/local/etc/rc.d/mysql-server.sh
Kodu ile dosyayı açıp "${mysql_enable="NO"}" deki NO yu YES yapıp CTRL+X yapıp Y ile kaydettim. Başarılı
nano /usr/local/lib/php.ini
komutu ile dosyayı açıp "extension=mysql.so" kodunu ilgili yere yapıştırım kaydettim. Başarılı
/usr/local/etc/rc.d/mysql-server.sh start
Kodunu koşturdum ve aşağıdaki çıktıyı aldım.
[2.1.3-RELEASE][admin@pfSense.localdomain]/root(20): /usr/local/etc/rc.d/mysql-server.sh start Starting mysql.
Başarılı
/usr/local/bin/mysqladmin -u root password 123456aaa
Kodunu koşturduğumda ise burada kalıyorum. İlgili çıktı;
Enter an option: ^C[2.1.3-RELEASE][admin@pfSense.localdomain]/root(21): /usr/local/bin/mysqladmin -u root password 123456aaa /usr/local/bin/mysqladmin: connect to server at 'localhost' failed error: 'Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)' Check that mysqld is running and that the socket: '/tmp/mysql.sock' exists! [2.1.3-RELEASE][admin@pfSense.localdomain]/root(22):
-
Kurulum'da bu hatayı almanız biraz istisna olmuş.Ama tmp dizini altında mysql.sock socket dosyasının olduğundan emin olun. Eğer varsa aşağıdaki komutu koşturup izinlerini kontrol edin.
ls -al /tmp/mysql.sock
Bu tarz problem genelde dengesiz bir sekilde pfsense sunucunuzun kapanmasından,kurulum esnasından kurulum prosesini direk öldürmekten veya buna benzer sorunlardan kaynaklanabilir.
Çözemezseniz uzaktan bağlantı açın bakalım.
-
aynı sorunu bende yaşıyorum varmı bir çözüm acaba ? sql stop etmek istediğimde zaten çalışmadığını gördüm tmp dosyası altında o dosyada yok ayrıca herhalde çalıştığında oluşuyor ?
-
FreeRADIUS Sql ayarlarına yanlıs bir şifre girin ayarları kaydedin ve arkasından dogru şifreyi yazıp tekrar ayarları kaydedip FreeRADIUS'u yeniden başlatın sorununuz düzelecektir.
-
FreeRADIUS kurulmadan daha bu hatayı veriyor kurulum aşamasında arkadaş yukarıda anlatmış aynısı bende oluyor hepsini tamamlayıp mı diyorsunuz ?
-
Teamviewer 8 açarmısınız bir bakalım.
-
pm attım size Samet Bey
-
pfSense sürümü 2.0 olduğu için PHP Sürümü'de 2.0 sürümünde 5.2 olarak gelmektedir. PHP'yi etkileyecek MySQL ve extensionları yüklerken sürümlere dikkat etmek gerekiyor.Bu yüzden bu tarz hatalarlar karşı karşıya kalabilirsiniz.
-
pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
bunu kurmak bir mümkün olmadı ya :(
[2.1.5-RELEASE][root@pfsense.localdomain]/root(1): pkg_add -r ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz
Error: Unable to get ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz: File unavailable (e.g., file not found, no access)
pkg_add: unable to fetch 'ftp://ftp.freebsd.org/pub/FreeBSD/releases/i386/i386/8.3-RELEASE/packages/databases/mysql-server-5.5.21.tbz' by URL -
Take a look at this link:
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=78935.msg431084#msg431084
-
mrb arkadaslar
mysql icin yardımcı olan arkds a tkrar tsklr
tckimlik icin
pkg_add -r ftp://ftp-archive.freebsd.org/pub/FreeBSD-Archive/ports/amd64/packages-8.3-release/All/php5-soap-5.3.10_1.tbz
touch /etc/php_dynamodules/mysql
touch /etc/php_dynamodules/php-soapyapıyorum arayüz halen sorunsuz calısmakta
shutdown –r now
yaptıktan sonra
500 - Internal Server Error
bu hatayı vermeye başlıyor.
ne yapmam lazım
-
pfSense sürümünüz nedir ?
-
@Samet:
pfSense sürümünüz nedir ?
2.1.5
-
32 Bit 64 bit mi ? Internal Server Error hatası vermesi garip. Ufak bir hata yapiyorsunuz gibi geliyor bana.
-
@Samet:
32 Bit 64 bit mi ? Internal Server Error hatası vermesi garip. Ufak bir hata yapiyorsunuz gibi geliyor bana.
64 ve 32 2 sindede aynı
sizin sitedeki adımları uyguluyorum
hatta php.ini değişiyor kurulumdan sonra onu tekrar degistiriyorum.
-
Makale alanından o kısmı duzenlemeyi unutmuşum.Php.ini doosyasına extension set etmeye gerek yok.Bir teamviewer 8 açın nerde kaldığınıza bir bakalım. Sanırım videolu bir kurulum çekmek şart veya paket haline getirmek gerekiyor daha kolay kurulum için.
-
samet bey ben tc yi istemedigim icin atladım orayı ama olsa fena olmaz tabi.
http://192.168.1.100/ghost/Login.php
admin
ghost ile giripParse error: syntax error, unexpected T_STRING in /usr/local/www/ghost/inc/db_settings.php on line 12
sql pw fln 2-3 kere kontrol ettim
:(
-
db_settings.php dosyasını Düzenlerken bir hata yapmışsınız büyük ihtimal.Orjinalini atıp deneyin düzelecektir.Tabi atmadan önce veritabanı bilgilerini kendinize göre düzenleyin.
-
samed bey ghost ta sms ve tc kimlik doğrulamayı nasıl iptal edebilirim hem ekran giriş yeri olmasın hemde o modüller çalışmasın
-
Portal.rar dosyasında yüklediğiniz index.html'di sanırım o dosyayı düzenleyin tckimlik ve istemediğiniz authentication divlerini silin.