Farklı Bloklar Arası Dosya Paylaşımı Yetkisi
-
Değerli dostlar ;
Okulumda Pfsense Kurulu..
İdarecilerin kendine ait Özel interneti var modemin ipi:192.168.2.1 kendi aralarında swich ile bağlılar, pfsense üzerinden bağlanmıyorlar..Lab öğrenciler pfsense üzerinden Meb hattından Nete çıkıyor.
Lab Öğretmen ipi 10.1.0.2 (Ayrıca kendim Rules yazarak Lab Öğretmeni Aşağıdaki Özel bacaktan çıkış yaptırıyorum..Özel İnternet için)Sorum şu; İdareciler benim makinemdeki dosyalara erişemiyor Paylaşabilmem için ne yapmam gerekiyor..Bir hayli uğraştım.olmadı
Wan –> Meb Hattı & Bridge modunda
Lan --> 10.1.0.1
Özel -->192.168.2.9 bacağıExtra bilgi;
10.1.0.2(LabÖğretmen) makinesinden 192.168.2.8 makinelerine ping atıyor
Fakat
192.168.2.8 (idareci makinelerinden biri) makinesinden 10.1.0.2 makinesine ping atamıyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler…
-
İlgili networklerde ping atmasını istediğiniz source adreslerini belirtmeli ve izin vermelisiniz.Firewall -> Rules -> Ping atmak istediğiniz interface üzerinde belirlenen source adresinden gelecek isteklere cevap verecek bir kural yazmanız gerekir.
Örnek bir kural dizisi varolan network'üm 2.0 ve 1.0'lu network'ten gelecek olan isteklere cevap vermesi için aşağıdaki şekilde bir kural oluşturdum.Ektedir.
-
Kardeşim bu kuralı peki WAN tarafına mı LAN tarafına mı yazacagız ?
192.168.2.1 de bridge modemim var
192.168.1.1 LAN ipLan dan WAN da çalışan modeme ya da esxi servere ulaşmak istiyorum ama bi türlü erişemedim
-
@Samet:
İlgili networklerde ping atmasını istediğiniz source adreslerini belirtmeli ve izin vermelisiniz.Firewall -> Rules -> Ping atmak istediğiniz interface üzerinde belirlenen source adresinden gelecek isteklere cevap verecek bir kural yazmanız gerekir.
Örnek bir kural dizisi varolan network'üm 2.0 ve 1.0'lu network'ten gelecek olan isteklere cevap vermesi için aşağıdaki şekilde bir kural oluşturdum.Ektedir.Mesela
Ekteki gibi Wan' a bir kural eklesem?
Yani wan bacağına 192.168.1.0 lı bloktan gelen herşeyi kabul et tarzında ?
Doğru anlamış mıyım ? Canlı bir sistem olduğu için hattı down duruma geçirmek istemiyorum ondan deneyemedim de.