Proces php care consuma mult



  • Salut!
    De curand am facut upgrade la versiunea BETA2, si am dat peste o problema noua: la ceva timp dupa ce pornesc serverul (nu stiu exact cat), apare un proces php care consuma destul de mult din puterea de procesare (in cazul meu ia ~60% din cei 233MHz ai gateway-ului, dupa cum indica top). Stiu ca recomandarile pentru un sistem pe care sa rulezi pfSense sunt peste sistemul meu, dar versiunea BETA1 merge extraordinar de bine (conform webConfigurator: 5% CPU load, 25% memory load).
    Am postat sa intreb daca mai are cineva problema asta (si deci este un bug), si daca stiti cum as putea sa o rezolv.
    Numai bine!



  • pai de aia se cheama beta, nu? Cand pun ceva nou, ma uit ce aduce nou, si daca nu e nimic atunci las totul asa cum e. Asta nu se vrea o rautate, e un sfat pe care l-am ignorat si eu la vreamea mea cu consecintele de rigoare: nervi, probleme, sefi care nu inteleg, aproape paranoia…



  • Stiu ca ii zice beta, dar numele complet este beta2, si aduce o gramada de alte bug-fixuri. E adevarat puteam sa aplic si sistemul "lasa-l ma ca merge asa", si folosesc in continure beta1, dar m-am gandit ca vor fi mai multe buguri reparate decat bug-uri noi. Faza asta cu php-ul nu este un bug major, gateway-ul functionand bine (mai ales ca nu are o retea prea mare de suportat), dar m-am gandit sa intreb, poate mi-a scapat mie ceva.



  • parerea mea sincera este ca masina care o folosesti este putin slabuta pt versiunea beta care reuseste uneori sa imi ridice si mie CPU la 100% (p4 2800 mhz 256 ddram) bineinteles doar uneori si asta se intampla datorita vreunui bug deoarece un simplu restart imi rezolva problema.In cazul tau daca reteaua e mica eu zic ca versiunea veche de pfsense face lejer fata la la o retea de 20-30 de utilizatori cu acel p la 233 mhz.Foloseam si eu un p3 la 450 mhz dar odata cu versiunea beta am observat ca sistemul era depasit.


Locked