Kurulum sorunu
-
Arkadaşlar kaç kez denememe rahmen bu sorunu çözemedim kurulum cd harddisk makina değiştirdim ancak kurulum sonrası boot ekranında kalıyor bir türlü açılmıyor kullandığım harddiskler 80 gb ve üzeri bazı forumlarda büyük harddisklerde boot sorun olduğu yazıyor acaba biostan bi ayarmı yapmam lazım şimdiden teşekkür ederim saygılarımla…..
-
Arkadaşlar bu konu hakkında yardım edicek kimse Yokmu
-
boot ekranı dediğimiz yer neresi hdd sorun olamaz bende 500gb hdd üzerinde kurulu şuan cache özelliği için sizin sorun 64bit eski nesil işlemci olabilir belki yeni nesil işlemciniz varsa birde o makinada denermisiniz.
Birde kullandığınız sürüm nedir 2.0.1 yada 2.0.3 öneririm. -
Ben de benzer sorunlar yaşıyorum. Mesela yeni 80GB'lık bir HD'yi kuruyorum sorunsuz çalışıyor. Üzerine tekrar kurulum yaptığımda pazen F1'den sonra / yapıp takılıyor. Bazen de bir sonraki ekranda takılıyor.
HD'yi başka bir Windows makinaya takıp 2 ye bölüp formatlıyorum. Sonra kuruyorum, çalışıyor. Başka anakartlar ile denedim. Aynı şekilde sorun çıkarıyor. Kurulum yapmaya korkar oldum.
Bios'tan Hd Ayarlarının hepsiyle denedim. i3 işlemcili, P4 işlemcili makinalarla denedim. Sonuç aynı.
Sorun nedir acaba? Bilen vardır umarım.
Sağlıcakla kalın..
-
Eğer squid kurup "web cache" falan yapmak istemiyorsanız, kurulumu bir sabit disk üzerine değil bir usb bellek üzerine yapmanız daha iyi olur. Usb bellek çok daha az güç çekecektir.
Kurulum yapmadan önce sabit diske mutlaka "bad sector" taraması yaptırın. Usb belleklerde bile bu tip hatalar olabiliyor. Hatalı bölgeler üzerine yazılan veriler dolayısıyla sistem açılmayabilir, başıma geldi.
-
selamlar. 500gb , 160 gb seagate hdd, 120 gb sandisk ssd, 60 gb ocz ile hiçbir sorun yaşamadım. sayısız deneme kurulumu yaptım. ayrıca bunlar üzerinde ( tamamının) sanallarda da denenmiştir. bence anakart hdd kombinasyonu takılıyor olabilir.
ama çözüm bu şekilde bulunmuşsa kullanılabilir. -
Tşk arkadaşlar sanırım makina ve işlemci konbinasyonuyla alakalı board ve işlemci kombinasyonunu değiştirince sorun çözüldü
-
Kurulum sonrası başlangıçta F1 yazısı kısmınd akalıyor ve açılmıyorsa bu anakart ve işlemci probleminden kaynaklanıyor. Benim başıma bu hata en çok AMD işlemcilerde geldi.
Oldum olası AMD'den nefret etmişimdir. Bu da sebebler arasından bir tanesi.
Bana rast gelen AMD işlemcili makineler PFSense ile çok uyumlu değil…
En randıman aldığım işlemci ve anakartlar genelde, Intel İşlemci Serisi P4 3.0 - 3.2 civarı. en güzel anakart her zaman Gigabyte olmuştur...