İnternet Cafede LOL için ayrı bağlantı kurulumu
-
Bu ayarlarla Sistem stabil çalışıyorken 2 gün önce lol ün yeni update i ile portlar yada ip ler değişti ve sorun oluşmaya başladı.
yeni portlarla veya iplerle ilgili bilgisi olan varmı acaba -
5100-5400-8393 Portları aktif olması lazım ipler kolay kolay değişmez.
-
Herkese tekrar merhaba aşağıdaki ayarlar ile internete çıkamadım acaba nerede yanlış yaptım?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim çok başınızı ağrıttım ama idare ediverin :)Ek bilgiler:
CCBOOT Server'im IP dağıttığı için DHCP server kapalı
DNS adreslerini boş bırakmadım kurulumda
8.8.8.8
8.8.4.4
208.67.220.220
208.67.222.222
Resimlerdeki gateway lerle oynadım değiştirdim uğraştım beceremedim -
2 adet modemim var biri sorunsuz bağlanıyor
Cisco 12729
Airties Air5050
airties modem ise ne köprü modunda nede normal olarak bağlanmıyor
pfsense dashboard da ip sini görebiliyorum Traphic Graph ta da ufak hareketler var ama makineler internete çıkmıyor. modemi bir kaç farklı firmware ile güncelledim ama yinede işe yaramadı sanırım modemle ilgili bir sıkıntı yada bilmediğim bir ayar var.
Öneriniz var mıdır? -
İnternetin gelmediği modemi normal kurup internet geliyormu denedinizmi onu test edin sonra pfsense ayarlarınızı kontrol ederek sonuca ulaşınız.
-
Son olarak aşağıdaki konfigüre ettiğim sistemden sonuç alamadım yanlış noktalarımı düzeltebilir misiniz ?
Loadbalance yok sadece failover var 1. hat HTTP trafiği 2. hat Online oyunlar 5-6 kişi lol oynamasına rağmen Traphic Graph,'da WAN2 üzerinde hiç hareket göremiyorum ve sanıyorum ki bu kurallar işlemiyor demek hatta wan2 üzerinde Packet Capture yaptım sadece 1 KBlik request ve reply leri var. Şimdiden teşekkürler. (Çok olduğumun farkındayım idare ediverin) -
kuralı yazarken portları hiç yazmayın
orası ANY olarak kalsın
nasıl olsa IP ile zatenbir ayrım yapıyorsunuz -
Herkese merhaba arkadaşlar
Yardımlarınız sonucunda çok güzel ve neredeyse sorunsuz bir sistemim oldu yardımcı olan herkesten ALLAH razı olsun.Cafe full olmasına rağmen oyunlarda ping kıpırdamıyor. sürekli sabit. Müşteriler çok memnun kaldı. Aynı sistemi yapmak isteyen olursa elimden geldiğince bende yardımcı olurum.
Detaylı olarak ayarlarıda paylaşabilirim.
-
Herkese merhaba arkadaşlar
Yardımlarınız sonucunda çok güzel ve neredeyse sorunsuz bir sistemim oldu yardımcı olan herkesten ALLAH razı olsun.Cafe full olmasına rağmen oyunlarda ping kıpırdamıyor. sürekli sabit. Müşteriler çok memnun kaldı. Aynı sistemi yapmak isteyen olursa elimden geldiğince bende yardımcı olurum.
Detaylı olarak ayarlarıda paylaşabilirim.
Firewall_aliases ve Firewall Rules teki resimleri kaba taslak paylaşabilirsiniz. Böyle oyunlara ait ip ve port ayarlarınızı görmüş oluruz.
-
Aslında internet üzerinden bir çok IP ve port numaraları toplamıştım çoğu işe yaramadı. Bende başka bir çözüm yolu ararken Pfsense nin Packet Capture özelliği gözüme takıldı. Sonra o anda online oyun oynayan makinaları Lan üzerinden dinlemeye başladım 146.66 ile başlayan son 2 bloğu sürekli değişen IP dizeleri içinde bağlantılar kuruyordu ve %95i de UDP üzerinden yürüyordu.
Bende aliasları 146.66.0.0 olarak oluşturdum, ne olur ne olmaz diyerek kullandığı portları da saptayarak 100 lük blok halinde yazdım (27000-27100) ve sistem tıkır tıkır işlemeye başladı ping 1 ms bile kıpırdamıyor müşteriler inanılmaz memnun oldu tabi bende.
Bu verdiğim örnek sadece 1 oyun içindi. Dota 2 ve LOL bu şekilde son 2 IP bloğu değişen aynı başlangıçlı IP leri kullanıyorlar. Bazı oyunlar ise farklı IP ler kullanıyor bende müşteriler oturdukça Yerel IP lerini dinleyerek alias topluyorum. Yani özel bir alias listesi yok kendiniz kolayca çıkarabiliyorsunuz.İnternet cafe için en ideal tasarım bence.
-
Herkesin faydalanabilmesi adına son ayarlarımı paylaşıyorum.
Çokca faydalandık. hiç bir şey bilmeden giriştik birçok arkadaşın başını ağrıttık ama güzel oldu. Herkese tekrar teşekkür ederim.
Bu pfsense bende hastalık olmaya başladı hergun farklı özelliklerini keşfediyorum sürekli kurcalıyorum herhalde 50 kez factory reset atmışımdır :)
İnşallah benimde insanlara faydam dokunur
buyrun
146.66.0.0 IP adresi Yerel ağı Packet Capture ile dinleyerek edindiğim IP dir. Tek başına yetiyor diğerleri internetten topladığım Iplerdi işe yaramadılar yinede silmedim. Yeni bulduğum IPleride altına ekleyerek devam ediyorum Wolfteam gibi..
162.249.0.0 da tek başına yetmektedir.
IP ve Port aliasları için tuzsuzdeli arkadaşımızın önerisi üzerine ayrı ayrı kurallar oluşturdum aynı kural içinde yazdığımda çalışmamıştı ve en üstte olmalılar
Packet Capture ile lan üzerinden Yerel bir IP yi dinleyerek o anda bağlandığı IP yi ve udp portlarını saptayarak online oyunlar için alias oluşturuyorum.
Ayrıca Show States kısmında da anlık olarak hangi IP hangi modem üzerinden nereye bağlanıyor canlı izleyebiliyorum. -
Harika çalışma.teşekkürler.
-
Paylaşım için Teşekkürler. Bende Aşağı Yukarı aynı şeyi yapmaya çalışıyorum. Ben deki fark 4 WAN var, 3 tanesini Load Balans yapıyorum 1 tanesini online oyunlara ayırdım aynı şekilde ip ve port kurallarını oluşturdum. Firewall'u devre dışı bırakın gibi hatalar veriyor LOL. Yardım rica ediyorum.
-
bazen bendede yapiyor güvenlik duvarını devre dısı bırakın hatası..çözemedim bu sorunu
-
LOL de Güvenlik duvarı hatası sorunu neden kaynaklanıyor olabilir? Yardım Lütfen.
-
Hocam bu portları tek tek yazmak yerine Rules kısmındaki kuralardan yapsanız daha kolay olmazmı idi?
Ben kendi sistemimde de aynı olayı denemekteyim şuan. Hattım16+16 Patcheri 1. wandan oyunu 2. wandan oynatmak isityorum. Patchler için alias ekledim ama ekledikten sorna yama gelmediği için deneyemedim. Game Client poru 5000-5500 gözüküyor. Lan rulese bu portları UDP olarak ekledim şuan için oldu gözüküyor. -
Aynen 10 numara oldu bu şekilde :) sıkıntısız çalışıyor :) sevindirik oldum dünya varmış…
-
Her bir port için ayrı ayrı rule oluşturmanıza gerek yok hepsini tek alias da toplayın olsun bitsin kuralları yukarıdan aşağıya taradığı için sıkıntı olabilir. Firewall hatası (sanıyorum) udp oyun portlarının 2. wan üzerinden, tcp ve varsa http portlarını 1. wan üzerinden göndermeye çalışmasından kaynaklanabilir. Zira çok sıkıntı yaşadığım bu problemin ana kaynağı çocukların ta oyun yüklenme ekranında alt+tab yapıp facebook ıvır zıvır sitelere geçmeye çalışması oluyor. Buna facebook neden olmuyor ama sanırım tam yüklenirken oyunu arka plana geçip yeni bir http bağlantısı (farklı IP almasından kaynaklı) LOL 2 IP görüyor ve oyundan atıyor. HTTP sayfalarını ve lol'ün tüm exelerini kapatınca oyuna yeniden bağlan kısmı çalışıyor ve tekrar girebiliyorlar. Şu an hepsine tembihledim yükleme ekranında başka bişey açmayın diye ve artık o hata ile karşılaşmıyorum. Yeri gelmişken ekteki konfigürasyonlarda IP ler işe yaramıyor boşuna IP alıas oluşturmayın sadece portlarla kolay ve hızlıca çözüme gidebilirsiniz.
-
Musthe alias a yazmakta sıkıntı, alt alta 5000 den 5500 kadar yazmışsın sanırım. Bende Firewall sorunu portları eksik yazdığım için olmuş sanırım. Bu şekilde sıkıntı yok.
-
Musthe alias a yazmakta sıkıntı, alt alta 5000 den 5500 kadar yazmışsın sanırım. Bende Firewall sorunu portları eksik yazdığım için olmuş sanırım. Bu şekilde sıkıntı yok.
Aklıma gelmiş iken alias da ip ekleme olayının basitini söyleyeyim. Pfsenseden kontrol yapıldığında LOL oynayanlar 162.249.72.0 - 162.249.79.255 IP bloğundaki IP lere (game server olarak 5000-5500 arası portlarda )bağlanıyor. (İlginç olan ABD de sunucular. Avrupada neden değil anlamadım)
IP bloğunu tek tek eklemek yerine IP ekleme kısmına 162.249.72.0-162.249.79.255 şeklinde tek satır ekleyin. Alias name doldurup save dediğinizde pfsense bu IP bloğunu kendi sistemine göre (class bazlı) ekliyor. Tek tek uğraşmanıza gerek yok.
Bu bilgiden sonra asıl sormak istediğim. Ben cafemde kontrol ettiğimde TR sunucularda oynayanlar oyuna bağlandığında yukarıdaki IP bloğunda yer alan sunucularda oynuyorlar. Google DNS kullanmaktayım. Avrupa lokasyon sunucu yerine ABD lokasyon sunucuya bağlanmak bu yüzden olabilirmi. Ping sorunu yaşayan bizler için ilginç bir durum. Fikirleirniz nedir.
Bu 2. DNS konusu hakkında ayrı başlık açtım oradan sadece DNS konusunda devam edelim isterseniz.
https://forum.pfsense.org/index.php?topic=84491.0