Ağ da PC ?
-
Arkadaşlar pfsense de bu özellik var mı bilmiyorum ama yapmak istediğim şey ilerde geniş ağ kurulumun da veya hotspot yaptığımızda ağa bağlı pcler hiç bir şekilde birbirini görmeyecek sadece kendisi ve ana pc olarak tanımlanacak ağda bulunan hiç bir pc ye ping atılamayacak görmeyecek bu tür özellik varmıdır pfsense de ? bu konuda bana yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.
-
Aynı subnet içinde olan her pc birbirine ping atar, vb görür bunu layer3 switch ile ayırmak mümkündü sanırım sadece pfsense bu tür bir özelliğe sahip değil.
Eğer hotspot ve geniş ağ dediğin ağlar aynı subnet içinde ise ip alan her bilgisayar birbirini layer2 swich de görür.
vlan ile hotspot ağını ayırmak mümkündür. o zaman kablosuz bağlanan kişiler diğer ağa dahil olamaz (aynı swich üzerinde ise portlara vlan tanımlayarak ayırabilirsin.)
-
her kullanıcı sadece ana pc ile kendini görebilecek şekilde yapabilecekmiyim bu şekilde ? ve kullanıcı sayısı nekadar olursa olsun bunu sağlamak istiyorum mümkün mü yoksa kısıtlı mı bu söylediniz ?
-
her kullanıcı sadece ana pc ile kendini görebilecek şekilde yapabilecekmiyim bu şekilde ? ve kullanıcı sayısı nekadar olursa olsun bunu sağlamak istiyorum mümkün mü yoksa kısıtlı mı bu söylediniz ?
Vlan yapısına ihtiyacınız yok. şu anki piyasada bulunan access point lerin isolation özellikleri mevcut. subnetleri ne olursa olsun izole ediliyorlar. ve bir birlerini görmüyorlar. yanlız bu olay tek bir ap için gecerli. cihazları çoğaltınca birbirlerini görüyorlar malesef.
-
yani buda tam kesin sonuç değil sanırım yokmu bunun tam kesin bir yöntemi ?
-
kullanıcılarını wifi ile bağlarsan
isolate member gibi seçenekler var tüm access point lerde access point e bağlanmış kişiler birbirlerini göremezler
l2 switch alıp aşağı da verdiğim linkte switch e bağlanmış kişiler i yine isolate yapabilirsin böylece kimse birbirine erişemez
http://www.tp-link.us/article/?faqid=525