Squid 3 Custom Options Cache vs Squid 2.7
-
Değerli pfSense Arkadaşları,
Squid 3 Cache Custom Options hakkında kafama takılan durumlar var, bunları sizinle paylaşarak fikirlerinizi veya önerilerinizi almayı rica ediyorum.
Squid 3 Custom Options Squid 2.7 ye göre farklı imla kuralları ve yazımları içeriyor, örneğin ; yerine alt satıra geçerek custom optionsları yazıyorsunuz.
Aşağıda ki örneklerde göreceğiniz üzere Squid 2.7 üzerinde kullanmış olduğum cache option'su ve Squid 3 üzerinde kullanmış olduklarımı göreceksiniz, bunların doğru olduklarından emin olmak ve acaba Squid 2.7 de kullandığım Cache Custom Optionsları yazım kurallarını güncelleyip 3 içerisinde yapsamda olur mu ? sorusundan emin olmak istiyorum .
Şimdiden teşekkür ederim …
Buradaki amaç Symantec Live Update cachelerini aldırmak ve aynı zamanda iphone update ve uygulamalarının cachlerini aldırmak acaba kullanımlarım doğru mudur ?
Squid 2.7 Cache Custom Options ;
refresh_pattern symantecliveupdate.com/..(zip|cab|msi|m26) 4320 100% 43200 reload-into-ims;refresh_pattern liveupdate.symantecliveupdate.com/..(zip|cab|msi|m26) 4320 100% 43200 reload-into-ims;;tcp_outgoing_address 127.0.0.1;ignore_expect_100 on;redirect_program /usr/local/bin/squidGuard -c /usr/local/etc/squidGuard/squidGuard.conf;redirector_bypass off;url_rewrite_children 5
Squid 3 Cache Custom Options ;
refresh_pattern -i .ipa$ 360 90% 10800 override-expire reload-into-ims ignore-reload
refresh_pattern -i .pkg$ 360 90% 10080 override-expire reload-into-ims ignore-reload
refresh_pattern -i .ipsw$ 360 90% 10080 override-expire reload-into-ims ignore-reloadBunlardan hangisi tam olarak doğrudur veya işev görüyordur ? Çünkü Squid 3 olanda direk uzantıya göre cacheleme gibi algılıyorum ben ?
Fikir ve önerileriniz için şimdiden teşekkürer bu arada Squid 3 'e tamamen geçiş yapacağım için önem taşımaktadır.