Pfsense yapıladırma önerisi
-
Merhabalar , sistemimizin genel yapılandırması ;
pfsense kurulu makine de 4 adet interface var bunlar;
interface 1 : bridge olarak modeme bağlı
interface 2 : 192.168.99.254 istemcilere gidiyor.
interface 3 : 192.168.5.254 diğer firmamızın sunucuları çalışıyor ( exc , dc vs )
interface 4 : 172.16.99.254 burada vmware node sunucular var.interface2,3 ve 4 numaralılar aynı switche bağlıdır.
Şimdi probmimiz şu şekilde , 192.168.99.X segmentinde otomatik ip dağıtıyoruz ve istemciler burdan internete çıkıyor.192.168.99.X segmentide ip alan istemcilerde diğer ip blokları ile konuşabilir hale getirmek istiyorum. 172.16.99.X yada 192.168.5.X segmentte manuel verdiğim iplerden de sunucular internete çıkabilsin istiyorum. HP yönetilebilir switch im var. Yapılandırma konusunda yardımcı olmanızı rica ediyorum. Önerilerinize göre pfsense yi sıfırdan kurup yapılandıracağım. İyi çalışmalar.
-
slm kardeşim çok karmaşık bir yapın yok
yönetilebilir siwich varsa bunu kolaylıkla yapabilirisn vlan oluşturmalısın vlanlar arası da hp den yönlendirme yapmalısın yada hiç hp ile üğraşmadan pf sense den de yapabilirisn bunu için yine pfsensede vlan lar oluşturmalısın pfsensede yapacalksan pfsensenin kuryly olduğu makinede 4 adet lan eternet kartın olmalı 1 adet te wan eternetin toplamda 5 etenet