Country block yerine Pfblock paketini nasıl yapılandırabilirim yardım lütfen :)
-
Country Block Pfsense Den Yok Eskıden Vardı.. Sımdı Onun Yerıne PfBlock Gibi Bişi Gelmıs Ben Onu Cözemedım
USA,ALMANYA Banlamak Istıyorum.. Country Block Düzgün Bir Sekilde Calisiodu Yenı Sunucu Aldım Country Block Gitmiş.
PfBlock Dan Da Anlamiyorum. Country Block Nerden Indıre Bılırım Veya PfBlock Nasıl Ayarlarım Resım Lı Olarak Anlatırsanız. Çok Sevinirim.!!
-
Arasında çok fazla fark yok aslında, pfBlocker daha stabil ve sağlam çalışıyor.Kurulum ve Ayarları konusunda da birbirine çok yakın ama pfBlocker biraz daha geliştirilmiş.
Resimleri takip ederek kurulumunuzu ve ayarlarınızı yapabilirsiniz.
http://skear.hubpages.com/hub/How-to-Configure-pfBlocker-An-IP-Block-List-and-Country-Block-Package-for-pfSense
-
Başlık değiştirildi.
Sizden sonra forum içi başkalarda bilgilere ulaşabilmesi için başlıklara lütfen özen gösterelim arkadaşlar.
-
Samet Bey Pekı
Pfsense Üzerinden Resimli Anlatim Yaparmisin Pek Anlamadim Attigin Linkden.
Dedicat Server Kullandıgım ıçın. 2 hat çekişli 1gbs ye kadar. Hattim Var USA,Almanya Banlamam Lazım Lan'dan ve Wan'dan.
Teşşekurler
-
Sn.beastly
Daha önce bir mesajda TOR için birkaç görüntü atmıştım.
Siz o listeye dokunmadan ülkelerden istediğinizi seçin. Seçtiğiniz ülkenin altında Action seçeneğinden alias only seçilsin (Yanlış hatırlamıyorsam deny outbound'ta diğer kurallarını üstüne kendisi çıkıyordu). Sonra Wan ve Lan kısmından ayarlarınızı yapın.
WAN'da source kısmına,LAN'da Destination kısmına tamamlayacaksınız.(Ben kullandığım için, daha önce de forumda resim yolladığımdan daha profesyonel destek gelene kadar elimden geldiğince yazmaya çalıştım, hata varsa kusura bakmayın)
Pfblocker paketini pfsense paketler bölümünden kuruyorsunuz.
TOR listesi için bu adresteki bağlantı alınacak> https://www.iblocklist.com/list.php?list=tor TOR (bu tor listesi)Pfblocker paketi kurulu hali görüntüsü. Seçenekler bölümü resimdeki gibi:
List ve ülke seçenekleri var. Biz List bölümüne giriyoruz.
List kısmına yukarıdaki linki ekliyorsunuz (iblocklist'teki TOR bağlantısı)
Tamam ile burada iş bitiyor. Dikkat edilmesi gereken List eklerken List action bölümü var. Orada alias only seçerseniz firewall LAN arayüzünde Kuralı istediğiniz yere taşırsınız (Yanlış hatırlamıyorsam deny outbound'ta diğer kurallarını üstüne kendisi çıkıyordu)
Firewall LAN arayüzü:
-Kural içeriği- Burada da kuralı eklerken eklediğiniz alias adresi ile Description aynı olsun (Kuralı eklerken kopyalayıp yapıştırın)
Sonra TOR Browser'i kullanmaya çalışın. Firewall loglarından takip edin.
Ben deneme yapmıştım. TOR Browser bağlantı kuramadı ama daha önce dediğim gibi ne kadar etkilidir bilemiyorum kullanıp bakın. Neticede ben ev kullanıcısıyım.
NOT: Ben squid kullanmıyorum, siz kullanıyorsanız firewall ayarlarında v.s buna gör değişkenlik yapılması gerekebilir.